1. Stel, je hebt een slechte jeugd gehad. Je vader heeft je geen liefde gegeven en gedwongen om beroemd en bekend te worden. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je wordt als je later groot bent net als je vader, of je wilt juist extra lief zijn voor kinderen. 2. Stel, je hebt gekozen om extra lief te zijn voor kinderen. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je bent lief voor kinderen op de manier zoals je lief hoort te zijn voor kinderen, of je haalt dingen door elkaar en bent lief voor kinderen op dezelfde manier als je lief zou zijn voor volwassenen.

3. Stel, je hebt gekozen om lief te zijn voor kinderen op dezelfde manier als je lief zou zijn voor volwassenen. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je wordt beschuldigd en veroordeeld wegens pedofilie, of je komt er mee weg.

4. Stel, je komt er mee weg. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je bent onschuldig, of je bent wel schuldig maar het werd niet onomstotelijk bewezen.

5. Stel, je bent wel schuldig maar het werd niet onomstotelijk bewezen. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je vervalt in je oude gedrag (ga terug naar 2), of je betert je leven.

6. Stel, je hebt gekozen om je leven te beteren. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of het mislukt ten enenmale (ga terug naar 2), of het lukt je juist wonderwel.

7. Stel, het lukt je wonderwel, dan zijn er twee mogelijkheden. Of je wilt nog lang en gelukkig leven, of juist kort en in diepe treurnis.

8. Stel, je wilt nog lang en gelukkig leven. Dan is er slechts één mogelijkheid. Maak je los van je idolate fans, want zij zijn het die je vader ertoe gebracht hebben jou te dwingen beroemd en bekend te worden.

Categorieën: Actualiteiten

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

20 reacties

WritersBlocq · 15 juni 2005 op 16:16

Zo Mosje, jij hebt ze wel op een rijtje!

Dees · 15 juni 2005 op 16:28

Leuk bedacht en opgebouwd, maar :dunno: 8 komt me dan voor als een minder sterk sluitstuk. De idolate fans komen er ineens ‘bij’, terwijl de rest een mooi geheel vormt.

En bovendien, het is toch verdorie niet [i]mijn[/i] schuld, als idolate fan? 😀

Het idee is erg origineel!

Grtz,

Dees

Mosje · 15 juni 2005 op 16:34

Tja Dees, toch was het wat in me opkwam toen ik die schreeuwende fans zag op het moment dat MJ de rechtbank verliet en een beetje zieligjes zwaaide: het circus gaat door, mede en misschien wel vooral omdat de fans het zo graag willen. Als je MJ in zijn hart kon kijken, zou hij dan niet liever onderduiken in Neverland en never meer te voorschijn komen?
Zoiets, ik kan me niet voorstellen dat MJ gelukkig is met het leven dat hij leidt, of lijdt

Eddy Kielema · 15 juni 2005 op 16:34

Tja, een treurig geval, die Michael. Het is wel duidelijk dat hij niet helemaal zuiver op de graad is met zijn voorkeur voor jongetjes tussen de 10 en 15 (meisjes zijn blijkbaar niet welkom op Neverland). Maar over die juryrechtspraak heb ik ook zo mijn twijfels. Daardoor lopen bekende misdadigers als O.J. Simpson nog steeds vrij rond en belanden kansarmen achter tralies of, erger nog, in de dodencel.

bert · 15 juni 2005 op 16:58

[quote]Zoiets, ik kan me niet voorstellen dat MJ gelukkig is met het leven dat hij leidt, of lijdt[/quote]
MJ wordt toch ook gedeeltelijk geleeft, niet elke beslissing in het leven is gebaseerd op eigen keuzes.

KingArthur · 15 juni 2005 op 16:59

Ik vind het einde ook niet zo krachtig. Maar kon zeker lachen om deze tekst want er zijn dus inderdaad mensen die het einde van de tekst nooit bereiken. Hmmm, slim idee, lezersbinding :-).

Troy · 15 juni 2005 op 17:32

Jij hebt ze zeker op een rijtje:-). Een keer wat anders, deze column. Leuk.

Grt Troy

Kees Schilder · 15 juni 2005 op 17:42

Maak een gezelschapspel aan de hand van deze column en je scoort een dijk van een hit.
Gooi een zes en je komt in de gevangenis, ga niet langs af en voorlopig een jaar of twintig wat beurten overslaan.
😀

Ma3anne · 15 juni 2005 op 17:59

De tien (uitkijken) geboden van Mozjes.
Zag deze column in de preview. Had nooit gedacht dat ie van jou zou zijn. Noblesse oblige. Vind het niet je sterkste.:-P

champagne · 15 juni 2005 op 18:18

Ik sluit me aan bij Ma3anne…ook ik had niet gedacht dat hij van jou zou zijn, deze column en vind het ook niet je sterkste. Wél orgineel…

[quote]Maak je los van je idolate fans, want zij zijn het die je vader ertoe gebracht hebben jou te dwingen beroemd en bekend te worden.[/quote]

Ennu…word je niet eerst beroemd en krijg je dan pas fans? 😕

KawaSutra · 15 juni 2005 op 18:36

Geen echte Mosje-column, maar wel origineel. 🙂

Louise · 15 juni 2005 op 19:15

Ik schrijf een stuk of 15 zozo-stukjes en de 16e is dan uiteindelijk wel aardig of gewoon leuk. Jij schrijft 15 klappers en de 16e is zozo.

Je durft nogal, zo met de cx-verkiezingen voor de deur 😀 😉

Domicela · 15 juni 2005 op 19:15

Ik ken de “echte” Mosje columns (nog) niet, maar vond dit wel leuk, weer eens iets anders!
😆 😆

Wright · 15 juni 2005 op 20:53

Mmm, als je als 14de een reactie moet geven is het meeste al wel gezegd.
Vond hem ook niet zo sterk als de andere Mosje columns.
De titel vond ik wel ijzersterk, Mos!:-D

melady · 15 juni 2005 op 21:45

Tja wat is een typische mozz column?
Wat anders hoeft per definitie niet minder te zijn.
Ik las lekker weg.

De titel super! 😀

Mosje · 15 juni 2005 op 22:05

Een mosje-column is een column waarvan mensen, als ze hem in de preview lezen, denken: “hé, dat is een mosje-column.”
😛

Ben blij dat het me gelukt is om al in de previewfase mensen op het verkeerde been te zetten.

Maar alle gekheid op een stokje: ik experimenteer de laatste tijd wat met lengte van de stukjes, vorm, inhoud, en nog een paar dingen.
Dat lukt niet altijd goed natuurlijk, en ben daarom blij met jullie kritische noten.

Raindog · 15 juni 2005 op 22:15

Een boodschap aan MJ zal vermoedelijk [i]never[/i] aankomen. Ik heb ze wel eens grager van je gelezen Mosje. Bovendien vind ik de meeste columns die met ‘stel dat….’ niet erg uitnodigen tot lezen. Stel nu eens dat je dat een volgende keer niet weer doet. Ik zou graag een idolate fan van je blijven Mosje maar na deze column heb ik de spandoeken even opgerold en de posters van de muur gehaald. Wel zodanig dat ik alles meteen weer in gebruik kan nemen bij je volgende column.

PS: Nog bedankt voor die logeerpartij laatst. Heerlijk bij je geslapen al had ik misschien iets te veel gedronken van alles wat je me aanbood.

sally · 15 juni 2005 op 23:30

Ik vind `m wel leuk mos.

Maar ik ben ook een idolate mosjefan. Die kun je niet meer serieus nemen.

😉
liefs Sally

WritersBlocq · 16 juni 2005 op 00:19

@ Mosje: verdeeldheid heb je gezaaid, en dat heeft geweldig uitgepakt. Een typische “huppelepup”column krijgt vast en zeker de kritiek van ons allemaal dat er eens wat afwisseling moet komen. Het is nooit saai, het is altijd goed. Blijf jij maar lekker spelen met (het aantal) woorden, de lengte, het onderwerp, ik word graag door je verrast. Groetjes, Pauline.

pepe · 16 juni 2005 op 08:43

Bij 5 en 6 dacht ik toch echt we gaan mosjeborden. Is weer eens iets anders dan ganzenborden 😉

Geef mij toch maar liever een keuteltje zoals ik gewend ben van jou.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder