Er wordt wat geplagieerd in de muziekwereld. De persoon die er nu van wordt verdacht is iemand van wie je dat het minst zou verwachten. Het is de immer creatieve en optimistische 50 Cent. Bij het lezen van de kop dacht ik eerst dat het om de woorden ‘Bitch, Fuck en Slut’ ging die werden gekopieerd. Nee mensen, het ging deze keer om een volledige zin. De aanklacht stelt dat in de zin ‘Go shorty, it’s your birtday’ alleen het woord ‘shorty’ bedacht is door 50 Cent. (deze zin heb ik overigens geknipt en geplakt van deze site, http://www.versatel.nl/entertainment/muziek/nieuws/articles/2006/01/21/0014/index.xml, dus bij deze heb ik dat netjes gemeld).

“Go shorty, it’s your birthday.” Ga kleintje, het is je verjaardag! Dit is duidelijk gepikt van Luther Campbell hij schreef namelijk volgens eigen zeggen de briljante zin “Go Sheila, it’s your birthday.” Hierbij ging het zoals je kunt lezen, om de verjaardag van Sheila. Wat ik nooit begrepen heb is dat iemand weg zou moeten lopen van haar eigen verjaardag. Al moet ik toegeven dat verjaardagen vaak dodelijk saai kunnen zijn!

Ik vind het vervelend, ik vind het vervelend voor 50 Cent. Hij zingt zijn ‘kleintje’ toe die jarig is, terwijl Luther over Sheila zingt. Dat lijken mij toch twee verschillende personen. Of is hier soms meer aan de hand?

Is Sheila soms het kleintje van Luther of is ze soms zijn ‘bitch’? Het lijkt erop dat wij dat nooit zullen weten. Totdat je eens goed de vorige singles naloopt van 50 Cent. Volgens mij verklaart de hitsingle P.I.M.P. van 50, alles. Sheila werkt gewoon voor hem en Luther kan dat niet verkroppen. Kleine Sheila’s worden groot, al noemt 50 haar nog steeds klein. Discriminatie, ‘kleineren’, is dat het soms? Ik weet het niet, ik geef het op.

Is 50 Cent schuldig? Heeft die kwajongen echt stiekem dat ene woordje veranderd? Is het in deze tijd nog wel mogelijk om niet te kopieren, alles is toch wel zo een beetje bedacht? SBS 6 komt nu met ijsdansen met sterren, volgens mij is dat een kopie van dansen, schaatsen en dansen met sterren…. Ik kan niet wachten om 50 Cent te zien dansschaatsen, om de kopie compleet te maken!

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Eddy Kielema · 27 januari 2006 op 20:06

Tja, als Amerikanen geld ruiken, zijn ze nog bereid om hun moeder aan te klagen! En het erge is, die demente rechters daar in de VS wijzen de meeste claims nog toe ook! Hopelijk komt die claimcultuur niet overwaaien naar ons land. Maar het komt wel akelig dichtbij, want onlangs wees een Belgische rechter een claim toe van een totaal onbekende zanger die meende dat Madonna haar superhit ‘Frozen’ van hem gejat zou hebben. Heel onwaarschijnlijk, maar inmiddels kun je ‘Frozen’ nergens meer in België krijgen…

Mosje · 27 januari 2006 op 20:16

Al die namen die je noemt joh. Nooit van gehoord. 50 cent, is dat een broertje van Kwartje?
😕

Li · 27 januari 2006 op 22:12

Tja, als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit twee kwartjes…

Li

Bakema_NL · 27 januari 2006 op 23:40

Volgens mij hangt dat hele wisselgeld van plagiaat aan elkaar, bekijk hem dan eens goed en luister er eens naar, dat kan toch zelf weinig zinnigs voor elkaar krijgen? Toch lukt het hem om populair te worden, met name onder de blanke middenklasse jeugd die zich ook in “the hood” wanen. Dus ja, uiteindelijk lacht dat wisselgeld iedereen uit en is ook dit weer een bewijs dat echt iedereen rijk kan worden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder