Een gekend probleem. Een [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]melodietje[/url] dat je niet meer loslaat. Lastig maar voor de meeste mensen overkomelijk. Helaas ben ik op dit punt een pathisch geval. Op de meest ongelegen momenten nestelt zich een [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]muziekje[/url] in mijn hoofd en wil niet meer uitvliegen. Het zou nog niet zo erg zijn als het pianowerken waren, symfonieën, swingende jazznummers, of gitaarwerken van Eric Clapton. Maar het zijn altijd de simpele [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]deuntjes[/url] die mij als slachtoffer kiezen. Zoals bijvoorbeeld de reclame tune van Randstad Uitzendbureau of de openingsmelodie van GTST.
Er bestaat een redelijk werkend medicijn. De radio aanzetten en luidkeels meezingen met alles wat je hoort. Een soort verdringingsmedicijn dus. Jammer genoeg niet werkzaam tegen een [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]muziekduiveltje[/url] dat jarenlang heeft gehuisd in de ruimte van mijn zintuiglijk besef. Deze irritante en onuitroeibare [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]parasiet[/url] ligt op de loer in een van de attracties van de Efteling, Carnaval Festival. Klaar om argeloze passanten te bespringen en te onderwerpen.
Zeven jaar geleden is mij dat overkomen. Het verdringingsmedicijn hielp niet. De huisarts wist geen raad, net zo min als de specialisten die ik bezocht: neurologen, psychiaters, oorartsen, anesthesisten en chirurgen. Bij deze laatste groep kwam ik terecht omdat lobotomie mij een goede uitweg leek.
Ik heb mij zelfs begeven in het door mij zo verfoeide alternatieve circuit. Maar ook iriscopisten, homeopaten, astrologen en reikimeesters boden geen oplossing voor mijn ernstige vorm van muziekbesmetting. De reikimeester die ik bezocht zag wel een ernstige misvorming van mijn aura, maar wist deze met handoplegging niet weer in model te krijgen. Wellicht na 10 behandelingen à raison van 100 gulden, maar dat vond ik wel erg veel geld voor mijn schoonzus die in slechts twee avonden het reikidiploma behaalde.
Uiteindelijk heeft de tijd gedaan waar de tijd goed in is: het helen van wonden. Na ongeveer vijf jaar was het vermaledijde [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]pingeltje[/url] afgedaald tot op het diepste niveau van mijn bewustzijn.
Afgelopen weekend kwamen mijn zoon en vriendin terug van de Efteling.
> Leuk gehad? Jazeker. Overal in geweest? Ja hoor, het was ook niet zo druk, we waren zelfs in Carnaval Festival. Alleen dat [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]melodietje[/url] zit nog steeds in mijn kop.< Mijn zoon had deze woorden nog niet uitgeproken of het [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]riedeltje[/url] kwam vanuit de diepste spelonken van mijn geest aangerend en nam plaats op de eretribune van mijn alledaagse bewustzijn. Daar zit het nu weer pontificaal en steviger dan ooit. Ik heb vijf nachten niet geslapen, mijn handen trillen. De wallen onder mijn ogen zijn verkleurd van het lichtste blauw tot het diepste zwart. Vanavond onderteken ik, geheel vrijwillig en volkomen bij zinnen, een euthanasieverklaring. Als hier volgende week geen nieuwe column verschijnt dan ben ik door twee broeders met witte jassen in dwangbuis afgevoerd naar een psychiatrische inrichting, alwaar ik in een met schuimrubber beklede isoleercel met mijn hoofd tegen de muur bons teneinde mijn [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]plaaggeest[/url] uit te drijven. Als u de door mij opzettelijk ingebrachte verleiding niet heeft kunnen weerstaan en op een van de links in dit verhaal heeft geklikt, dan ben ik gered. Het [url=www.intermetzo.com/columnx/leedvermaak.mp3]duivelswerkje[/url] is op u overgesprongen. Excuses daarvoor, maar ik moet echt even slapen nu.

Categorieën: Diversen

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

12 reacties

Mosje · 22 maart 2004 op 12:43

Pffff, zie me gedwongen als eerste te reageren op mijn eigen verhaaltje!!
Om de een of andere reden is slechts de helft van het stukkie afgedrukt…..Weet niet precies waarom.

Nou ja, zullen we dan maar afspreken dat jullie de andere helft tegoed houden?

Overigens publiceerde ik het totale verhaal ook op mijn eigen website. Als jullie erg benieuwd zijn hoe het afloopt:

[url=http://column.intermetzo.com/column37.htm]LEEDVERMAAK[/url]

Eftee · 22 maart 2004 op 12:46

Heel herkenbaar. Meestal de meest afgrijselijke melodieën, die niet uit je hoofd willen. Hoe irritant voor de rest van de huisgenoten om dat constant te zingen of te neuriën. Maar ook wel leuk om te misbruiken als ik een plaagbui heb.

Mosje, ik hoop dat je ooit te genezen bent. Liever niet, want ik denk dat dan je columns ook niet meer zullen zijn zoals nu.
[img]http://www.examedia.nl/columnx/images/subject/icon14.gif[/img]

Mup · 22 maart 2004 op 13:49

Grrr je wordt bedankt Drs. Al na het lezen van je eerste alinea had ik zoiets, o ja, dat irritante melodietje van de Efteling. Ben ik net af van Bob de Bouwer, onderbroekenvouwer:-(

Moge het je nog lang blijven achtervolgen,
Groet Mup.

pepe · 22 maart 2004 op 17:51

Gewoon weer leuk en bedankt, zit ik nu met pingeltjes in mijn hoofd…;-)

Ma3anne · 22 maart 2004 op 18:24

Het pingeltje van de Efteling wordt hier nu al een uur gezongen. We waren vergeten hoe dat ook alweer was! Gossamme hee… als ik het effe vergeet, komt dochterlief weer langsneuriën en dan zit het weer in mijn kop en andersom. 😮

Li · 22 maart 2004 op 19:23

Ha Mosje een gewaarschuwd mens telt voor twee. Nu ik de bovenstaande reacties lees, ben ik blij dat mijn geluidsboxen uit staan. Kan ik nog even nadenken of ik die riedeltjes wel wil horen.:-P

Li

Mercurius · 22 maart 2004 op 21:51

It’s a small world after all, lalalalala

Mosje bedankt! nou kan ik weer niet slapen.

Origineel onderwerp, kutliedje(geen ander woord voor)!:-D

ciao Mercurius

viking · 23 maart 2004 op 07:37

Ik heb dit met reclames; ik heb inmiddels zo’n bloedhekel gekregen aan ene Hans Kesting door zijn bijdragen aan reclamespotjes voor een gezichtscreme dat die man zich in een permanente gevarenzone begeeft…

pleuro · 23 maart 2004 op 09:00

[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/202395/incoming/hee-gro0203a55.jpg[/img]

Zelfs in het stadion spreekt men hun afkeer over dit riedeltje uit…. 😀 😀

(als je nu ’s nachts stopt met meezingen, maken we er verder geen woord meer aan vuil 🙂 )

Suus · 23 maart 2004 op 18:31

Toen ik las “het melodietje dat niet meer loslaat” wist ook ik al welke het zou zijn…..je moet op jouw leeftijd ook niet meer naar de efteling gaan Mosje…..

Kees Schilder · 24 maart 2004 op 14:40

Geen Efteling meer Mosje. Erg goed geschreven

Mosje · 24 maart 2004 op 21:33

Beste mensen,

Bedankt voor jullie reacties, en voor het klikken op de links. Ik ben mijn eftelingduiveltje kwijt nu!!!
Helaas ben ik op dit moment besmet door een ander. Dankzij de column van Pleuro over Queen word ik nu geplaagd door:
“I Want To Break Free”.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder