Scooter!
Ik zag net een klein ongelukje op straat. Groep 3 van de basisschool in mijn straat, was met vrolijke stemmetjes op weg naar het sport lokaal even verderop. De basis school wordt verbouwd, dus moeten ze elke dag vijf minuten lopen, naar een andere locatie. Ik vind het altijd fijn om hun lachjes en schrille stemmen te horen in mijn straatje. Maar goed. Een van de kinderen blijft, met zijn rode rugzakje, hangen aan een van de pedalen, van een op de stoep geparkeerde scooter. Scooter valt! Alle kinderen zijn opslag stil. Ze kijken, als kleine bange vogeltjes, naar het rode geval, dat nu op zn zij ligt.

Gelukkig stond het alarm niet aan. De lerares kijkt geërgerd naar de scooter.
U raad het al. In ons mooi Amsterdam hebben we een aantal zeer grote plagen. Duiven, meeuwen, schreeuwparkieten af en toe een kip (vogels in het algemeen dus) hoeren, armoede, honden en honden poep, boten, oude mensen, kinderen, fietsen, werkelozen, forensen, auto’s, yuppen, zwervers, homo’s, toeristen en ga zo maar door. We doen dan ook heel erg ons best om deze plagen te elimineren en uit te roeien. En we zijn al een heel stuk op de goede weg.

Om even een paar voorbeelden te geven.
Vogels in het algemeen kan je makkelijk doodschieten, rijden of zo als we het vredelievend doen, doodvoeren. Veel vet en suikerrijk eten geven en zie. De mussen zijn al aan het uitsterven, dus de rest zal niet meer lang op zich laten wachten. We sluiten de bordelen en ramen, onder het mom van illegale vrouwen handel. En kijk! De dames verdwijnen in achterkamertjes, struiken en buurten. Dat wat je niet ziet, is er niet!

Volgens de statistieken bestaat armoede niet, dus…Dat is ook opgelost. Honden en hondenpoep verdwijnt langzaam met het ophogen van de hondenbelasting en boetes. En de overige honden zijn zo klein, dat ze in je tas passen en wederom, wat je niet ziet, is er niet. Bootjes in de gracht verdwijnen onder water of worden meegenomen door de gemeente of stelende boefjes. En door alleen nog maar rondvaartboten, nog meer vergunningen te geven, is er zo wie zo geen plaats meer voor bootjes. Oude mensen laten we in stilte thuis eenzaam wegkwijnen of we zetten ze in een bejaardentehuis buiten de stad.

U ziet het! We schieten al op. Kinderen laten we niet meer buitenspelen, maar zetten ze vanaf hun 2 jaar op n crèche of naschoolse bezigheid, ergens in een buurthuis. Het fietsen wordt onmogelijk gemaakt, door vreemde gevaarlijke fietspaden aan te leggen en de parkeer gelegenheid te verbieden rond belangrijke plekken zoals het Centraal station. Zware boetes voor geen licht en door rood rijden, drijft de fietser terug naar het, veel te dure, openbaar vervoer. Dit versnelt trouwens ook het verdwijnen van oudere mensen en toeristen. De auto is al niet meer te betalen, laat staan een parkeerplaats. Forensen verdwijnen elke dag voor zes uur en overdag zitten ze binnen. Dus die plaag is niet zo groot. Alleen op donderdag en vrijdag avond.

Maar door het rook verbod binnen de horeca en het drinkverbod buiten de horeca, wordt dat probleem al minder. Zwervers en homo’s pesten we weg of we doen als of ze niet bestaan. U ziet het.
Maar! Wat doen we met de scooter?

Categorieën: Algemeen

9 reacties

pally · 17 oktober 2010 op 14:51

Als debuut absoluut gelukt, zondagsregen. Wat slordigheidjes zijn je vergeven.
Lekker met een vlotte pen geschreven.
Welkom op CX!

Groet van Pally

Prlwytskovsky · 17 oktober 2010 op 14:59

Welkom op CX, en ga zo door.

LouisP · 17 oktober 2010 op 15:06

Hoi zondagsregen,
mooi stuk, met grappig begin en grappig einde…en stemt tot nadenken..bij mij..

welkom!
louis

Mien · 17 oktober 2010 op 16:44

Ik moest even aan [b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=HFilLZIDJak]Hans Klok[/url][/u][/b] denken.

Die laat ook alles verdwijnen.

Vooral mooie vrouwen. Eigenlijk best jammer.

Gelukkig tovert hij deze altijd weer terug.

Goede binnenkomer @ CX.

And by the way …
In de polder werkt de column ook hoor! :hammer:

Mien (verdwijnselt zelf regelmatig)

sylvia1 · 17 oktober 2010 op 18:52

Overtuigend stukje kritiek, zonder klagerige of zeurderige toon, knap gedaan! Welkom!

Avalanche · 17 oktober 2010 op 23:01

Inderdaad: leuk debuut. Welkom, ook van mij!

Schorpioen · 19 oktober 2010 op 15:32

De slordigheden zijn grotendeels van dezelfde aard. Tip: inNederlandplakkenwebijnaallesaanelkaar.

Dat gaat iets te vaak fout in je column.

* sportlokaal, basisschool, hondenpoep, vrouwenhandel, parkeergelegenheid, donderdag- en vrijdagavond en rookverbod

Vaak gaat het overigens wel goed. Slordig dus.

grt

embee · 19 oktober 2010 op 16:51

Hi zondagsregen, dat zijn ware woorden en leuk om te lezen!!

groet van Embee (ook beginner)

Schorpioen · 20 oktober 2010 op 11:44

Moet ook nog even vermelden dat ik het stuk met “vogels in zijn algemeen” met die verdwaalde kip erbij, droog en erg leuk vind!

Geef een antwoord