Waarom ben ik nog wakker? Omdat mijn ogen nog open zijn en mijn gedachtes nog steeds als een losgebroken stier rondrazen. Red bull zou het ook kunnen zijn, maar daarvan heb ik weinig op. Ik heb te weinig gedronken, want ik ken nog steeds mijn naam plus het hele alfabet. Het probleem is alleen dat ik nooit dronken wordt zoals een vogel niet kan vliegen. Ik heb wel vleugels, maar ik kan niet mezelf de vergetelheid in drinken. Mijn lichaam is van rubber. Niet in staat om hoogtepunten te bereiken. Nooit wild enthousiast, nooit dronken en nooit orgasmes. Of toch? Wie zal het weten. Enkel de dwaas in mij. Ik weet teveel, maar toch blijf ik een groot geheim. Nooit teveel loslaten, want voor je het weet ben je een levende schietschijf. Ook geen beetjes loslaten, want beetjes doen vaak anderen pijn. Door mijn geheimen kan ik relaties laten verbreken, ruzies laten ontstaan en zogenaamde vrienden verliezen. Geheimen heten niet voor niets geheimen. Het zou geen geheim meer heten als het zou worden onthuld. Maar toch moet de waarheid boven komen, anders verdrinkt hij en zul je zelf naar de bodem zinken. De waarheid is vaak zwart van kleur, omdat de nacht alle geheimen onthuld.

De dag verandert in nacht en je geest wordt het enige licht. Ineens kun je zien wat je overdag niet wilde zien. Je gedachtes leiden je naar de oplossing of oorzaak die je liever niet wilde weten. Denk langer na dan je lief is en je zult weten wat je wilde en vinden waar je altijd al naar hebt gezocht. Antwoorden vind je vaak in je eigen hoofd, omdat je niet in die van anderen mag kijken. Ze dragen een masker om te zorgen dat niemand hun ware zelf ontdekt. Om niet gekwetst te worden of bedrogen. Maar hetzelfde masker houdt je voor de gek, want iedereen draagt achter zijn masker geheimen van waarheden.

Wat is waar en wat is een leugen? Zeker weten kun je nooit, want ogen kunnen bedriegen en woorden kunnen liegen. Je moet je eigen waarheid maken, want er bestaat geen waarheid die voor iedereen hetzelfde is. Elk paar ogen ziet andere dingen en elk hoofd herinnert zich andere herinneringen. Wat voor de één een helderblauwe lucht is, is voor de ander een grijze lucht met bliksem. De één loopt door een sprookje en de ander loopt in een doolhof. De één vindt zijn geluk en de ander vindt de dood.

De één wordt wakker met een glimlach op zijn gelaat, terwijl de ander verdrinkt in tranen. De één staat op met goede moed en de ander wil voor altijd blijven liggen. Voor jou kan deze dag een nieuw hoofdstuk in je leven zijn, maar voor een ander is de laatste bladzijde van zijn leven gekomen. Hij schuift een gouden ring aan de vinger van zijn droomvrouw en zij ziet hoe haar man onder de grond wordt begraven. Hij ziet zijn zoon geboren worden en zij ziet haar vader opgehangen in zijn slaapkamer. Hij wint de lotto en zij wordt verkracht.

Het leven is al oneerlijk genoeg. Waarom liegen er dan zoveel mensen tegen elkaar? Morgen kan degene waartegen je gelogen hebt voorgoed verdwenen zijn en waar blijven dan de leugens? De leugens groeien uit tot schuldgevoel, een litteken op je ziel. “Had ik maar…”. Als je het woord “maar” uitspreekt, is het al te laat. Het gaat erom wat zich afspeelde voor de “maar”. Een scene welke uit de film geknipt moest worden, maar…nu is het te laat.

Tot Shit

Categorieën: Algemeen

8 reacties

KingArthur · 22 maart 2007 op 13:46

Als je maar snel genoeg ja maar zegt wordt dat vanzelf jammer.

Er zit toch weer een grote kern van waarheid in deze tekst MAAR wiens waarheid is dat nu?

pally · 22 maart 2007 op 14:40

Absoluut interessante overpeinzingen.Je zegt ook dat iedereen zijn/ haar eigen waarheid heeft.
Daar geloof ik ook absoluut in.
In de laatste alinea zeg je :
[quote]waarom liegen er zoveel mensen tegen elkaar? Morgen kan degene waartegen je gelogen hebt voorgoed verdwenen zijn etc[/quote]

Als iedereen die eigen waarheid heeft, dan kun je toch eigenlijk niet liegen?

Evengoed een mooi stukje, Shit!
Groet van Pally

arta · 22 maart 2007 op 15:40

Mooie column, Shit!
🙂

DreamOn · 22 maart 2007 op 17:45

[quote]Wat is waar en wat is een leugen? Zeker weten kun je nooit, want ogen kunnen bedriegen en woorden kunnen liegen[/quote]
Dan zou je dus nooit voor honderd procent vertrouwen kunnen hebben in de ander..noem me naief, maar dat heb ik in een paar mensen om me heen dus wel…
Verder een mooie column 😉 , de mens wordt bepaald door wat hij of zij meemaakt, maar ook door je karakter: zie je het halve ei, of alleen maar die lege dop?
Hoe dan ook, door tegenslag word je meestal ook sterker als mens.

Prlwytskovsky · 22 maart 2007 op 22:27

Leest lekker weg. Goed verwoord.

Mosje · 22 maart 2007 op 22:38

Ik heb nog nooit tegen je gelogen Shit.
(is dit nou de waarheid, of het eerste leugentje?)

Shitonya · 23 maart 2007 op 13:56

Liegen kan ook eigenlijk niet, omdat er geen één echte realiteit is door ieders persoonlijke vensters. Maar ja,situaties kunnen meerdere mensen tegelijkertijd overkomen, dus als de één iets verteld wat er gebeurd is, kan degene enigzins wel liegen, omdat de ander iets anders heeft gezien die er ook bij was.

Bedankt voor de reacties 🙂

DreamOn · 23 maart 2007 op 14:01

klopt Shit. Dat heeft ook met je referentiekader te maken: ga maar eens met mensen praten die allemaal hetzelfde ongeluk hebben zien gebeuren op straat; ze komen allemaal met een ander verhaal! En spreken ook allemaal de (hun) waarheid!
Groetjes DO.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder