Meestal typeer ik mezelf als groot en sterk. Dat is makkelijk te verantwoorden want met mijn 1,78m ben ik, als je de gemiddelde lengte van de Nederlandse vrouw (1,69m) in ogenschouw neemt, geen kleintje. Als je daarbij optelt dat ik met armpje drukken nog steeds met links weet te winnen van Macho I (kijk eens naar mijn sixpack, mam) en II (ik heb geen sixpack maar ik vouw Macho I zo dubbel), dan lieg ik niks.

Bij groot en sterk horen woorden als verantwoordelijkheid tonen en beslissingen nemen. Het pad uitzetten en regelen. Die dingen doe ik het liefst alleen. De touwtjes in handen, zo heb ik het graag. Niet altijd Go with the flow, want zeg nou zelf; is tegen de stroming inzwemmen niet veel heroïscher? Op zijn tijd een vesting nemen of een draak temmen, dat zijn zaken die beklijven. Only dead fish go with the flow.

Maar af en toe komt er iets of iemand op mijn pad en denk ik Heerlijk, even niet. Geen geregel, geen controle. Even niet groot en sterk zijn, geef de touwtjes uit handen. Zoals vanmiddag.

’s Ochtends dronk ik koffie nummer drie en streek over mijn gezicht, peinzend over een zin die niet helemaal lekker liep. Tot mijn ontzetting kwam ik een haar tegen. Mijn vinger streek over een zo’n stugge, te lange haar waarbij je na het ontdekken ervan meteen in gedachten de agenda nagaat en je afvraagt wie hem de afgelopen dagen gespot zou kunnen hebben. Ja dames, zo’n haar. Een die me terug deed denken aan een bezoek aan de kinderboerderij. Ik was een jaar of zes en mocht een hangbuikzwijntje aaien. Er was een discrepantie tussen het uiterlijk van het varkentje en de stugheid van zijn vacht. Aaibaar? Niks aaibaar. Een zacht snuitje en aandoenlijke, kleine knijpoogjes maar een vacht om van te grillen. Zoiets maakt blijkbaar indruk op een kind.

Nou wil ik het idyllische beeld niet verstoren dat een enkele lezer misschien heeft maar ik grossier in donsjes op mijn gezicht. Geen probleem: zonnetje erop en mijn aaibaarheidsfactor schiet omhoog. Maar die ene haar, hangbuikzwijntjes-lang-en-hard, zat me dwars. Ik besloot tot uitroeiing van alle donsjes. Met wortel en tak.

Nog geen half uur later zat ik tandenknarsend in een kappersstoel. Eenmaal in de stoel boog hij zich voorover, met het ene end van het touwtje in zijn mond en de rest ervan op een of ander manier gedraaid en in zijn bekwame ontharingshanden. Zelf heeft hij wenkbrauwen waar die van mij drie keer in passen en armen waar in mijn optiek ook wel een touwtje overheen had gemogen. Maar goed, hij is een man. Een Turkse man, en vast trots op zijn behaarde armen.

Ik dreunde de mantra op Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en dacht ondertussen aan die andere: Laat los. Hij heeft de touwtjes in handen en ik kan geen kant op. Ondanks mijn stuurdrift zijn er genoeg situaties te bedenken waarbij ik, vaak met liefde, de touwtjes voor even uit handen geef maar dit was even doorbijten. Sterk zijn en niet piepen. Deze exercitie was een aanrader van een vriendin. Een aanrader. Tranen schoten in mijn ogen. Wat deed dit alle-jezus zeer.

Met de snelheid van een Black & Decker grasmaaier toverde hij met zijn threading-techniek mijn wenkbrauwen Instagram-waardig en mijn wangen babyhuidjes zacht. Weg dons en toch die aaibaarheidsfactor omhoog. En dat zonder zonnetje.

Gezien het resultaat beloofde ik mijn onthaarguru een herhaling van mijn bezoek. Maar voorlopig houd ik de touwtjes graag weer even zelf in handen.

Categorieën: Mannen & Vrouwen

21 reacties

Mien · 16 november 2017 op 08:07

Zonde, zonde. Ik zou zeggen, vermarkten dat haar. Tot flosdraad. Gat in de mond … eh … markt. In India zijn ze helemaal verzot op haar. Daar schijnt een goeroe rond te lopen die besloten heeft zijn neusharen te laten groeien. Een soort bijgeloof. Hij laat het al meer dan vijftien jaar groeien. Drie keer raden hoelang zijn langste neushaar is? Doordat de neusharen op een gegeven moment over de vloer sleepten heeft hij ze in middels in een knotje achter op zijn hoofd gebonden. Je moet wat. Leuk haarstukje Karen 2.0 meter. ?
Leuke titel ook. En nog een vraag: wat kwam eerst de man of het touwtje?

  Karen.2.0 · 16 november 2017 op 11:40

  Je brengt me op ideeën Mien! Het Texels dekbed krijgt er een geduchte concurrent bij 😀 En het antwoord op je vraag: ik denk eerst de man en dan het touwtje. Alhoewel,als je aan sommige touwtjes trekt, komt er vanzelf een man achteraan 😉

Nummer 22 · 16 november 2017 op 10:27

Tsja haar en zijn haar ’t is me wat zeg. Als je een overvol behaarde man oo t strand ziet liggen dat roep je…there he is the missing link between apes and homo sapiens en je wordt direct opgehaald om jouw ontdekking te vertellen bij DWDD, Jinek, Tan omroep Max 50+ want…. haar verhaal en zijn schakel naar de oorsprong dat us great news. Nee…wereld nieuws. Enfin, de goeroes met lange haren, baarden , anus hair dat meegesleept wordt en geweven tot een gewaad hebben met hun lange nagels geen reet meer om te krabben. Tsja… volgers genoeg. Sponsors als Head, schouders knie en teen knie en teen, staan in de rij want haar..wie is daar niet groot mee geworden. Pino?
Leve jouw verhaal , het dons op jouw gezicht maar epileer niet de wenkbrauwen geen permanent lip line, geen anusbleking, vagina haar vrij houden oor en neusharen onder controle houden

Gewoon vrouw zijn, zonder ‘ geschoren bovenlip’ praten maar die ene wrat op de neus ook accepteren…
Wat moet de man zondet haar?, toch???

Robert · 16 november 2017 op 10:52

Blijf dan ook met je handen uit je haar, macha!
“My baby long, my baby tall, she sleeps with her head in the kitchen and her feet out in the hall, Crazy ‘bout her, That hard-headed woman of mine.” (She Caught The Katy voor Kaatje)

Esther Suzanna · 16 november 2017 op 10:55

Leuk geschreven Karen! 🙂 Ik zie het voor me…

van Gellekom · 16 november 2017 op 12:08

Je schrijft het zo beeldend dat ik nu opspring en rennend naar de kapper vl..

NicoleS · 16 november 2017 op 21:36

Goede column Karen. Gelukkig nog niet van toepassing op mij ☺

Nummer 22 · 17 november 2017 op 08:35

Beter Haar?

Nummer 22 · 18 november 2017 op 12:39

Kasteel haar zuilens

Nummer 22 · 18 november 2017 op 20:11

Daar heb je haar ook weer
Wie zeg je?
Haar van 2 hoog je weet wel toch
Oh haar zij die haar man voor haar daar heeft verlaten
Nou ja moet kunnen toch zou ik ook doen als haar was en ik haar die andere zou zien en ik ook op een haar zou vallen
Hahaha
Gelukkig heb je een hem zonder haar
Hahaha haar en zo
Kijk daar gaat zij met haar
Oh haar daar

  Karen.2.0 · 20 november 2017 op 00:20

  Haha! Hoe werkt dat in dat hoofd van jou! Het is er vast heel druk maar ook vast heel gezellig. Blij dat jij hier bent, 22. Jij bent onze vrolijke noot 😉 (oh god, ik hoor die hersentjes al weer kraken en die vingers als een malle tikken! 😀 )

   Esther Suzanna · 20 november 2017 op 09:29

   Hahaha, ja écht wél! De vrolijke noot of de dorpsgek? Of is dat hetzelfde… 😉

   Die rol wisselt wel eens, maar beter één dan géén.

Geef een antwoord