Mijn moeder logeert een week bij mij en we kijken altijd uit naar een weekje gezellig samen zijn.
Mijn moeder woont in schotland dus even bij ma op de koffie gaan is er niet bij voor ons.
Maar ik moet toch even eerlijk toegeven dat het gezellig weekje nu wel erg lang begint te worden.
Ik heb normaal geen gezeik aan mijn hoofd ,heb geen vriend en bijna heel mijn familie woont in het buitenland.. Nee voor mij is het een aangename leven met mijn vele vrienden en mijn kid’s. Nu loop ik op eier schillen als een tiener die dingen moet verbergen van hun moeder,Zat ik hier een avond met een van mijn vriendinnen gezellig met een wijntje en een pafje ,hoor ik een stem vanuit de woonkamer komen ;Ga je nu al weer een sigaret opsteken ? jij heb je glas wijn snel leeg?.. ben je trouwens al ongesteld geweest?….Nou je begrijpt wel dat ik me hier door erg benauwd ga voelen als ik met mijn moeder over straat loop dan doet ze mijn sjaal goed en de bovenste knoop van mijn jas dicht te knopen.als je daar wat van durft te zeggen krijg je zo een lange preek dat je had gewenst ;Had ik mijn mond maar gehouden.
Ach denk je dan maar het is allemaal goed bedoeld,zolang IK NIET ZO NAAR MIJN KINDEREN BEN LATER!!!!!!!!!!!
Maar goed nog twee gezellige dagen en dan gaat ze weer terug dan kan ik al mijn verboden voor moeder voorwerpen weer uit de kast halen en vredig adem halen.
Mijn moeder is een beetje apart maar als ik even na denk is heel mijn familie een zeldzame verschijning.
Mijn broer ging met de vrouw van mij oudste broer er vandoor en nu praten ze niet meer met elkaar, terwijl hij in feite niks heeft gedaan.Mij oudste broer is moslim geworden om met zijn uit Iran gekomen vriendin te trouwen….. Hij eet nog altijd stiekem zijn broodje bacon maar heet nu wel voortaan Hassan..
Mijn moeder is nu al 6 keer getrouwd en hoopt Elisabeth Taylor nog in te halen.
Mijn jongste broer is in zijn gedachten een ouwe lul van 104 die alle ellende op zich neemt van de hele wereld. Hij heeft het altijd 10 keer zo erg als jij als je diep bedroeft opbelt met het verhaal dat je huis is uit gefikt en je hebt per ongeluk de kanarie van oma in de wasmachine mee gewassen.
Ummm mijn vader nou over hem kan ik weinig zeggen ik ken hem pas een paar jaar maar ik weet zeker dat ook hij ze niet allemaal op een rijtje heeft staan.
Mijn opa woonde buiten in de tuin schuur en mijn andere opa die uit Australië kwam ging op een dag een eindje wandelen en kwam nooit meer terug, ik weet niet of dat wil zeggen dat het mannelijk geslacht van de familie gestoord is of dat de vrouwelijke onuitstaanbaar zijn.
Aangezien dat ik 33 ben en nog nooit getrouwd ben geweest zegt eigenlijk weinig goeds
De aangetrouwde familie van Schotland loopt rond in hun kilts en kijken mij raar aan als ik vraag; koud hé???.
In hun cultuur is een avond uit hun dak gaan met de hotste hits een avond doedelzak muziek bij de openhaard.
Over mijn eigen gewoontes en streken ga ik het niet hebben, dit is mijn column en ik wil een beetje normaal over komen.
Dus ach als ik kijk wat de rest van mijn leven te wachten staat met zo een familie is een weekje met mijn moeder wel te overleven…


17 reacties

Godspeed · 26 februari 2003 op 08:52

Mooie Column Godsgift,

Met zo’n familie moet je toch wel wat inspiratie op kunnen doen om verhalen te schrijven voor ColumnX.

“Uit het leven van Godsgift”

Ga zo door.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Martijn · 26 februari 2003 op 09:12

Na het lezen van je column kan ik goed begrijpen dat je in een ontkenningsfase zit. Met de naam ‘godsgift’ ontdoe je jezelf van elk conceptiebewustzijn dan ook.

Maar serieus. Hij is erg herkenbaar.
Ouders in het buitenland, rare familie verhoudingen, het ‘probleembroertje’.
En toch probeer je het eenieder naar de zin te maken.

Een veelgeroepen ‘generatie Z’ kreet is dan: ‘Respect!’

groet Martijn…

R@@F · 26 februari 2003 op 11:04

Voâh un “allochtoân” die oâhspronkelèk uìt Engeland komt schrèf je heil goed. Steâhrkeâh nog jou grammatica is beteâh dan die van mè, nâh is dâh oâk niet echt veil voâh nodig hoâh. Mâh ut is eâhrg heâhrkenbâh jou familie edoch ut kan nog eâhrgâh natuuhrrelèk, als ut je schoânfamilie zou zèn. Want dan hep je eâh tenslottuh zelf voâh gekozen, mâh als duh dame of heiâh in kwestie bèzondeâh genoeg is maakt dat oâk niet uìt!! Dus wanneiâh stel je me voâh 😉
ToT Onzin
R@@F

godsgift · 26 februari 2003 op 11:19

Bedankt R@@F om een reactie te schrijven in het Haags,Ik weet wat jou bedoeling was..JIJ wou dat ik lekker lang met de r@@f bezig was lol!!!!! 😛 maar bedankt voor jouw compliment..ook al was het voor deze engelse allochtoon moeilijk te ontcijveren 😀

Kees Schilder · 26 februari 2003 op 12:41

Je moeder 6 keer getrouwd? Bekend getal.heel herkenbaar allemaal.
Mooie column!
groet
paco

gast · 26 februari 2003 op 22:15

hey gods gift , ik moet zeggen dat dit een goed stuk is en ik als jouw beste vriendin zijnde kan dit allemaal beamen .Nu hoop ik niet dat je nu ineens het bizarre idee krijgt om over mijn simpele persoontje te gaan schrijven want dan ben je met een pagina nog niet klaar . maar goed Ik ben blij dat ik toch ook een beetje tot je familie behoor love ya . way 2 go gal!! mampa 🙂

godsgift · 26 februari 2003 op 22:19

WAT EEN GOED IDEE!!!!!!Ik ga gelijk beginen met deel 2 Mijn gestoorde vrienden ..WWHAHAHAHAHAHAHAH 😛

Yannick · 26 februari 2003 op 22:26

Ja moet je doen, als je over bekende schrijft kun je lachen 🙂

godsgift · 26 februari 2003 op 22:29

Geloof me Yannick ik heb heel wat bizare dingen mee gemaakt met mijn vrienden!!!! pppffff als ik daar allemaal over moet gaan schrijven lol

gast · 27 februari 2003 op 07:59

Test je geluk niet teveel uit Yannick.I KEEP WATCHING YOU!
😀 😀 😀 😀 😀 😀
El Condor P

gast · 27 februari 2003 op 11:31

heeeee :-)… hier even een reactie van OMG © op jouw column… leuk verhaal om te lezen!.. weet nu meteen weer wat meer over je… maar zal je naam niet noemen hoor Bianca… :p LOL…doe je de groetjes aan je moeder van mij?…

X OMG © (Marcel incognito)

Yannick · 27 februari 2003 op 12:45

[quote]Test je geluk niet teveel uit Yannick.I KEEP WATCHING YOU![/quote]
Welk geluk, en wie kijkt er mee? Is heel bedreigend als mensen mee kijken denk ik.
Kees kunnen jij een Ab uitzoeken wij mij volgt??
Het tarief was 5 cent per dag he?

godsgift · 27 februari 2003 op 13:00

Tja Yannick dat zijn nou de nadelen van een bekende Nederlander worden ..bravo jij hebt je eerste eigen psycho stalker!!!brrrrr eng hoor hoop dat kees en Ab je kunnen beschermen 😀

Yannick · 27 februari 2003 op 14:16

Ziet er uit als een klusje voor de AIVD :-d

(zie de zaakjes serie)

Kees Schilder · 27 februari 2003 op 15:16

BEDREIGEND YANNICK!!!!!
BUREAU JANSEN&JANSSENS
Afdeling taalpolitie

speedy · 27 februari 2003 op 15:59

Yannick,

Ik wil wel eerst geld zien voor ik dat klusje in Volendam doe.

Speedy
:hammer:
Voor een snelle klus

Yannick · 27 februari 2003 op 17:06

Kees hoeft NIET “verwijderd” te worden.
Ik zou het zielig vinden als WT Weduwe wordt 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder