Dolblij ben ik met mijn nieuwe pen. Ik leen hem nooit meer uit. Ook niet voor heel even. Niet doen zeg ik tegen mezelf. Mijn nieuwe Parker is me veel te lief. Je hebt zo van die hebbedingetjes die nauw luisteren. Als ik het doosje opendoe valt mijn oog op een klein papieren boekje dat is bijgevoegd. Het garantiebewijs. En niet zo maar een garantiebewijs. Neuuu … een internationaal. Met belangstelling lees ik het. Een garantiebewijs voor een pen, het moet niet gekker worden.

‘Deze garantie wordt verstrekt door Parker en geldt voor alle landen behalve de VS en Canada, waar een aparte garantie van toepassing is. Uw Parker schrijfinstrument heeft een garantie van twee jaar vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum tegen mankementen die te wijten zijn aan fabricage- of materiaalfouten. Bij gebreken binnen de garantieperiode wordt uw Parker product gratis gerepareerd of vervangen. Deze garantie kan worden verlengd door uw Parker schrijfinstrument te registreren op www.parkerpen.com.
Gebruikelijk onderhoud of schade als gevolg van het niet volgens de aanwijzingen van Parker onderhouden van dit product valt niet onder deze garantie. Ook normale slijtage door het gebruik van het product of schade die optreedt door per ongeluk of expres onjuist gebruik of misbruik, verandering of aanpassing of reparatie door niet geautoriseerde personen valt niet onder deze garantie. Tevens valt schade die is veroorzaakt door het gebruik van inkt of vullingen die niet van Parker zijn, niet onder deze garantie. Behalve de garantie zoals hierin wordt verleend en zover dit is toegelaten door de wetgeving, verleent Parker geen enkele garantie, expliciet of impliciet, en Parker wijst specifiek alle garanties af met betrekking tot de verkoopbaarheid of de geschiktheid voor een bepaald doel.
Parkeraansprakelijkheid onder deze garantie is beperkt tot de reparatie of vervanging van het schrijfinstrument en Parker is onder deze garantie niet verantwoordelijk voor enige schade en/of vervolgschade, ongeacht of deze wel of niet te voorzien was tenzij die schade het gevolg is van een opzettelijke handeling of weglating of grote nalatigheid van Parker of zijn medewerkers, vertegenwoordigers of agenten. Onder voorbehoud van andere rechten en rechtsmiddelen onder de van toepassing zijnde wet.
Bepaalde producten kunnen uit productie zijn genomen of kunnen mogelijk niet gerepareerd worden. In dat geval behoudt Parker het recht een product voor een product van gelijke waarde en stijl te vervangen. Voor service onder deze garantie, dient u uw pen bij een door Parker geautoriseerd servicecenter terug te sturen, samen met het originele garantiecertificaat juist ingevuld door een geautoriseerde dealer (of een aankoopbewijs, zoals een bon met datum waarop de aankoop van het geclaimde product is te zien).
Deze garantie geeft u deze specifieke rechten. Eventuele andere rechten kunnen van land tot land variëren. Deze rechten worden niet aangetast door deze garantie, waaronder (maar niet beperkt tot) wettelijke garanties die de gevolgen van wel of niet zichtbare defecten in het product dekken.’

Ik moet even bijkomen. Het is niet waar. Wat een relaas voor een pennetje. Een ballpoint om precies te zijn. Een vulpen kan ik me nog niet veroorloven. Bovendien zit er een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing bij. Ja, ik heb de website even geraadpleegd. Wat denkt u? Na het lezen van de garantiebepalingen ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden. Wat een aanbod heeft deze schrijfinstrumentenmaker. Enorm.

Maar wat ik nog niet gelezen heb is de achterzijde van de derde bladzijde van het garantieboekje. Het gaat namelijk nog verder dan ik dacht. Ik lees verder.

‘Parker stelt zich niet verantwoordelijk voor het geschrevene dat uit uw schrijfinstrument vloeit. Het vrijwaart zich van iedere uiting en de gevolgen die de uitingen met zich mee kunnen brengen op lezers. Parker erkent dat het vrije woord dat door Parkerinkt vloeit impact kan hebben op de ontvanger, edoch zal geen aansprakelijkheid nemen in de uitwerking op de ontvanger. Maar dan ook geen enkele. Ook positieve uitingen en gevolgen van het gebruik van Parkerinkt, op welke ondergrond dan ook, kunnen rekenen op een neutrale ontvangst. Ieder voordeel dat volgt uit uitingen door Parkerinkt, in welk land dan ook, uitgezonderd De VS en Canada want daar gelden andere regels, komt toe aan de eigenaar van de houder van de inkt en niet aan de producent. Uiteraard wil Parker wel graag credits ontvangen, middels positieve recensies. Die kunnen geplaatst worden op de website www.parkerpen.com.’

Wat ben ik trots op mijn pen. Ik ga er heel zuinig op zijn. In zowel gebruik als in schrijven. Wat is een schrijver zonder zijn schrijfinstrument? Een potlood, toch? En wat voel ik mij gedekt door alle garantiebepalingen. Een echte caretaker dat Parker. En niemand mag hem lenen, mijn pen. Geen denken aan. Stel dat ik hem weer kwijt raak. Hij is zeer geliefd. Mijn Parker schrijfinstrument.

Categorieën: Liefde

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

5 reacties

Bruun · 17 mei 2017 op 08:20

Gefeliciteerd met je aankoop! Ik zou haar Sarah Jessica noemen. Of Marine, als dat je smaak is. Maar dat terzijde. Leuk stuk! Met toenemende glimlach gelezen.

Karen.2.0 · 17 mei 2017 op 08:20

‘Ik ga er heel zuinig op zijn. In zowel gebruik als in schrijven’: met dat laatste niet te zuinig mag ik toch hopen Mien. Grappig stuk.
Zelf verstop ik mijn Pilot Hi-tecpoint V5 RT (voor huisgenoten en bezoek) 😉

Mien · 17 mei 2017 op 15:40

Bruun, bij beiden houd ik hem niet omhoog (de pen dan). Blond hè. ?

Nummer 22 · 17 mei 2017 op 21:56

Mooi! Als het inkt blijft lo pen dan vloeien de letters naar woorden. Mijn vul pen nen koester vanaf het 1e moment. Mont Blanc, Parker en Waterman. Pennen dus Mien?

Esther Suzanna · 20 mei 2017 op 11:59

Haha, leuk! Zo heb ik een Mont Blanc. Mét een diamant. De vullingen kun je nergens kopen dus ligt hij in de la. Heel veilig.

Geef een antwoord