Een vriendin is jarig en op de valreep moest ik nog een cadeautje gaan kopen. Gelukkig wist ze wat ze hebben wilde. Als echte student op kamers wil je naast je zelf bij elkaar gescharrelde kopjes en bordjes van de rommelmarkt ook wel wat leuke items voor je servieskast hebben. Dus na wat kopjes en potjes gekocht te hebben liep ik met een vriendin nog wat in de stad rond. Toen we langs de leukste kledingwinkel van de stad liepen kon ik het natuurlijk niet laten om naar binnen te gaan.
Daar staan in de kast een paar geweldig leuke rode laarsjes. Natuurlijk bleef het niet bij kijken en heb ik ze ook nog gepast. De erg leuke verkoper geeft me de juiste maat en begint daarbij een gezellig praatje… Binnen vijf minuten heb ik ze gepast en gepint en sta ik buiten.
Nu 20 minuten later kijk ik naar mijn voeten en baal ik dat er niet zoiets bestaat als een miskoopalarm. Wat is dat met vrouwen? Dat wanneer het salaris op de bankrekening gestort is we als een gek dingen gaan kopen, die we later lelijk vinden?

Omdat ik niet aan mijn vrienden wil laten merken dat ik( voor de zoveelste keer) een miskoop heb begaan trek ik ze stoer aan naar mijn werk en naar feestjes en loop er trots mee door de menigte… Maar ik kijk wel strak voor me uit, kijk niet naar mijn miskoop en niet naar de meewaaridge blikken van mensen die wel naar mijn miskoop kijken…

Categorieën: Algemeen

8 reacties

Neuskleuter · 28 september 2008 op 13:37

Welkom op CX!

Je hebt een actueel onderwerp gekozen en het persoonlijk gebracht, dat is al een goed begin voor een column. Je kan het nog wat aantrekkelijker maken door alles in de tegenwoordige tijd te schrijven, omdat je dan de situatie en gedachten meer uit kan werken en er zo meer emoties als humor of juist herkenbaarheid in kan verwerken. Daarnaast is de kans dan kleiner dat je tegenwoordige tijd en verleden tijd met elkaar mixt, zoals nu wel het geval is.

Gepint moet trouwens gepind zijn 😉

Er bestaat trouwens nog zoiets als marktplaats of een kassabon, gewoon ruilen! 😀

Mup · 28 september 2008 op 15:05

Welkom op cx, je stuk leest wel vlot weg. Top dat je dan met opgeheven hoofd en houten kop je miskoop draagt:-)
En verder sluit ik me (weer) aan bij neus,

Groet Mup.

pally · 29 september 2008 op 09:45

Best leuk geschreven, ben het verder eens met Neus. Misschien is het ook een handige tip je stukjes op herhalingswoorden na te lezen.
(erg vaak ‘kijk’ en ‘kijken’).
welkom hier,
Pally

Mien · 29 september 2008 op 11:07

Ik heb nog schoenen in de aanbieding!

Mien Koopt Ook Wel Wens Impulsief

doemaar88 · 29 september 2008 op 16:47

Leuk stukje. Dapper dat je je miskoop niet in de kast laat liggen. Als je ze echt kwijt wil is er inderdaad altijd nog Marktplaats. En anders; voor je kijken doorlopen… :hammer:

arta · 29 september 2008 op 20:30

Wij organiseren eens per jaar zo ongeveer, met gelijkgebuikten, een kledingruilavond, waar miskopen van eigenaar kunnen wisselen. Zelf doe ik al jaren geen miskopen meer: Bij de lichtste twijfel wacht ik een paar dagen en ga dan nog eens kijken. 9 van de 10 keer blijft het dan hangen…

Fem · 30 september 2008 op 08:19

Al zou het alarm met luide sirenes afgaan, ik ga toch wel voor schut want ik schakel de belletjes uit zodra ik iets echt wil hebben…

@Arta: zo’n avondje doen wij hier ook regelmatig maar ook daar doe ik miskopen want minstens de helft van wat ik meeneem die avond tover ik de volgende keer gewoon weer uit mijn tasje afdankertjes 😕

Mya · 4 november 2008 op 10:38

Bedankt voor je tips!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder