Natuurlijk is er al veel over gezegd en gepost op de sociale media. Maar vanochtend werd ik verrast tijdens een nieuwsuitzending, door de uitkomst van het baanbrekende onderzoek van een gerenommeerde krant. Ouderen verspreiden het meeste nepnieuws. Nu was ik van de week op bezoek bij mijn oma van 86 jaar. Ze vertelde mij enthousiast dat ze in het buurthuis aan een groepje mee deed. De computergroep. Opgericht om de ouderen een kijkje in de wereld te geven. En daarnaast om wat meer sociale contacten te krijgen. In het buurthuis en op de sociale media. Want nu ook zwaar dementerenden langer thuis moeten blijven wonen in dit land, is dat noodzaak geworden. Dus ik vroeg mijn oma wat ze zoal op facebook post. Tja, een eigen bericht typen is wel lastig, maar soms komt er nieuws voorbij dat ze deelt. Ze is gelovig dus volgt berichten over de paus. Helaas is ze nog nooit in Rome geweest. Hoe graag ze ook wilde, niemand nam haar mee op audiëntie. En berichten over de Amerikaanse verkiezingen volgde ze ook. Ze had de oorlog meegemaakt dus vond ze het belangrijk om te weten wie de baas werd van Amerika en dus van de gehele wereld. U snapt hem al, de combinatie van deze twee berichten maakte het dat de wereld werd overspoeld met belangrijk nieuws. De paus staat achter de presidentskandidaat Trump. Natuurlijk deelde mijn oma deze berichten. Ben er erg trots op dat zij blijkbaar een rol heeft kunnen spelen in de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.

Categorieën: Overig

4 reacties

Nummer 22 · 12 januari 2019 op 20:38

Geweldig!

Suus · 14 januari 2019 op 09:25

Ik denk dat mijn moeder lid is van hetzelfde computerclubje. Ze deelt berichten van vermiste kinderen, honden en katten van drie jaar geleden. Als ik haar er op wijs zegt ze: meis, dat maakt toch niet uit, niemand leest het, want ik krijg nooit een duimpje.

Nummer 22 · 14 januari 2019 op 15:05

Mijn moeder (92) die vertelt mij al jaren haar nepnieuws om dan te eindigen met 1 woord
‘Grapje’.

Tim uut Kwedamme · 17 januari 2019 op 23:06

Prachtig geschreven!

Geef een reactie