In het diepste geheim is er de afgelopen drie maanden veelvuldig overleg geweest binnen het management van Facebook. De aanleiding hiervoor lag in een verontrustende groei van het aantal binnengekomen klachten met dezelfde strekking: Facebook werd meer en meer een asociaal netwerk. Natuurlijk, met bijna een miljard gebruikers is elke scheet van het netwerk voldoende reden om 6000 Chineesjes tegelijkertijd, gillend met hun armpjes in de lucht ‘Mr. Suckeenbelg, Mr. Suckeenbelg! We need you, WE NEED YOU! te laten roepen, maar desalniettemin nam het management de klachten zeer serieus…

Binnen een week had Mark een concept van de nieuwe Licence Agreement voor zijn neus liggen. Je zou toch denken dat hij, als geen ander, heeft geleerd om ieder document eerst goed te lezen, alvorens het te ondertekenen. “Enough is enough!” schijnt de eindbaas te hebben geschreeuwd, met een gezicht als een spannende thriller. Noem het grootheidswaanzin, maar hij pakte zijn pen en ondertekende het document.

Ik zou geen goede blogger zijn als ik er niet in was geslaagd om, ruim voor de officiële aankondiging, een kopie te bemachtigen. Een anonieme bron, die overigens zijn naam liever niet prijs geeft, heeft de info aan mij gelekt. Bij deze presenteer ik aan al mijn lezers: (trouwens, alle drie nog bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogs: ‘De comeback van Whitney?’ en ‘De lol van off piste skieën!’)de meest spraakmakende punten uit de toekomstige End-User Licence Agreement van Facebook.

1. Het toevoegen en accepteren van nieuwe vrienden.
“Wanneer een gebruiker een vriendverzoek accepteert, zijn beide personen gebonden aan een proefperiode van 30 dagen. Binnen deze periode dient er een minimaal één keer per week een vorm van interactie plaats te vinden. Voldoet men hieraan, dan wordt hij of zij permanent aan de vriendenlijst toegevoegd.”
2.1 Chatverkeer tussen twee of meer personen.
“Wanneer twee personen in een chatverkeer verwikkeld zijn, geldt er standaard een maximale afwezigheidsduur van drie minuten. Bij het overschrijden hiervan wordt de afwezige gebruiker uitgelogd en verschijnt er een excuusmelding in beeld.”
2.2 Bij het beëindigen van het chatverkeer dient men gedag te zeggen. Wanneer de ene partij gedag zegt en de andere niet, verschijnt er na 120 seconden automatisch een afscheidsgroet in beeld. ‘Ik moet ook gaan. Doei! of ‘Slaap lekker, Gods zegen!’ afhankelijk van het tijdstip en de ingevulde religie.”
3. “Vind ik leuk” knop.
Alvorens men een ‘Vind ik leuk’ kan plaatsen, wordt het kader: ‘Weet je zeker dat je een “Vind ik leuk” wilt plaatsen? Denk je niet dat hij/zij het meer waardeert als je een persoonlijke boodschap achterlaat?’ [i]Actie punt: kadergrootte aanpassen.[/i]
4. Vrienden verwijderen.
“Wanneer men iemand definitief uit zijn of haar vriendenlijst wilt verwijderen, verschijnt er een live video chat waarin je jouw redenen dient toe te lichten.”

Ondanks dat bovenstaande slechts een klein deel betreft, is het wel duidelijk waar dit naar toe gaat…
‘Facebook steeds asocialer,’ wat een onzin! Als ik de mongool die dit verzonnen heeft tegenkom sla ik hem finaal de kanker in.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

arta · 22 februari 2012 op 12:09

Punt vier is hilarisch! (Ik zag het al helemaal voor me 😀 Blij dat ik geen cam heb!)

Altijd lekker om je te lezen, Nimrod, je schrijft gewoon goed, maarre… doe mij maar een asociaal Facebook!

LouisP · 22 februari 2012 op 12:21

Hee Nimrod, wat een superorigineel stuk man!

Bij deze presenteer ik aan al mijn lezers: (trouwens, alle drie nog bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogs: ‘De comeback van Whitney?’ en ‘De lol van off piste skieën!’)

Heel erg leuk!

Fem · 23 februari 2012 op 07:48

Ontzettend leuk gevonden, dit stuk!

De uitsmijter heb ik dan wel weer een beetje moeite mee, maar dat is persoonlijk, denk ik… 😉

Nimrod1979 · 23 februari 2012 op 08:02

Thanks! En Fem, daar heb ik ook gewoon moeite mee, maarruh, ik ben er niet helemaal mezelf.

Nimrod1979 · 23 februari 2012 op 08:03

Motormuis! Ja, een klein deel is zelfs geïnspireerd op jou Louis. Mr. Suck een Belg. 🙂

Fem · 23 februari 2012 op 08:53

No hard feelings!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder