Zo, het is me het weekje wel weer geweest. We hebben de eerste mens door de geluidsbarrière zien gaan, onze Don is langs geweest bij College Tour en ongelooflijk maar waar, de Europese Unie heeft de Nobelprijs voor de vrede gekregen. Nu zijn dat al drie onderwerpen op zichzelf die een column verdienen, maar er is al genoeg aandacht naar uitgegaan.
Als er iets is waar ik geen knoop aan kan vastknopen, is het wel dat de EU de Nobelprijs voor de vrede heeft gewonnen. Wat zijn de eisen waaraan iets of iemand moet voldoen om zo een prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen? Schijnbaar is het veroorzaken van rellen en verdeling onder de EU burgers voldoende om in aanmerking te komen. Hoe kun je in vredesnaam spreken van vrede als er landen zijn waarbij zware gewonden vallen wegens onvrede over bezuinigingen en al die andere ellende die zich onder de burgers in Europa afspeelt?! Dan hebben ze het over de regeringsleiders die alles gedaan zouden hebben om de EU als een geheel te behouden. Wat een zware onzin is dat zeg. Alfred Nobel zou zich omdraaien in zijn graf en meteen zijn testament herzien. Vrede, een toestand van rust…juist. Als je het mij vraagt verdient de 14 jarige Malala Yousafzai de prijs voor het opkomen voor haar en de vrouwelijke rechten en het in ontvangst nemen van kogels voor die opstand. Dat is pas bewonderenswaardig. Maar gezien de ontwikkelingen zal Tanja Nijmeijer deze prijs wel winnen volgend jaar, wegens het moorden en het voeren van vredesbesprekingen namens de FARC.

“Wel edele heer, zweert u getrouw de waarheid te spreken en niets anders dan de waarheid zo helpen u God?” Wat denk je nou zelf? Dat Willem Holleeder eens haarfijn uit zou gaan leggen hoe het zit met de Endstra liquidatie en al die andere nog, schijnbaar, onopgeloste liquidaties? Ik had me er ook iets anders van voorgesteld, want van tips en trucs krijgen was absoluut geen sprake. Maar wat een intrigerende man is dat zeg! Hij is charmant, intelligent, kil, eng en ook nog eens levensgevaarlijk. De ingrediënten voor een topcrimineel, die hij dan ook is. En veel vragen bleven dan ook onbeantwoord. En hoe je zijn blik zag veranderen als er een vraag was die hem niet aanstond en hoe hij dan met een vleugje humor tekeer ging tegen een student, dat hij strafwerk moest maken… Als je hem in de ogen keek zag je niets anders dan moordlust en afkeer. Ook vind ik het niet gek dat hij zich in Amsterdam op straat niet bedreigd voelt, hij is nog steeds degene die de lakens uitdeelt en mensen bedreigd. Eens een crimineel, altijd een crimineel. Er is geen bewijs voor, maar dat heb ik niet nodig na het zien en horen van Het Beest van Amsterdam. Want een beest is hij.

En dan onze Felix Baumgartner, mijn God zeg, wat een bikkel is dat. Ik heb al last van hoogtevrees bij 5 meter als ik niets heb om me aan vast te houden, laat staan dat ik in een kleine capsule op bijna 40 km hoogte boven de aarde hang en dan naar beneden kijk om vervolgens naar beneden te storten. Het was Top Gun ten top! Het is maar goed dat hij niet boven het Turks luchtruim heeft gesprongen, die zouden dan hebben gedacht dat het een zelfmoordterrorist zou zijn uit Syrië. Maar ook dat viel me tegen, die sprong, je ziet een wit poppetje voor 4,5 minuut gevolgd worden door een camera tijdens de vrije val en daarna een parachutist in een spacepak. Je ziet hem dan wel eventjes tollen en dan hoop je echte televisie te krijgen, maar helaas. Of je hoopt dat zijn hoofd in zijn helm ontploft of dat hij net als een spaceshuttle uit elkaar spat, maar nee, de Rode Stier heeft het voor elkaar. Maar een beetje leedvermaak was ook wel op zijn plaats geweest.

Ik zou onze Felix de Nobelprijs geven voor Waaghalzerij en onze Don Holleeder de Nobelprijs voor Maffiapraktijken. En laten we dan de leiders van de EU een apenpak aantrekken en in die capsule stoppen en vanaf 40 km hoogte eruit flikkeren, misschien dat het helpt. Want crisis of niet, Red Bull geeft je vleugels!


BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

4 reacties

Meralixe · 22 oktober 2012 op 13:50

‘Nu zijn dat al drie onderwerpen op zichzelf die een column verdienen, maar er is al genoeg aandacht naar uitgegaan.’

Toen dacht ik dat U over iets anders ging beginnen maar dat deed U niet. Zeker niet onaardig verteld, dat dan weer wel maar het was oud nieuws.
‘Wat is nieuws?’ zei Van Morrison ooit in een interview ‘vandaag staat het met grote letters in de krant en morgen draait de visboer er een haring in’

Garuda · 22 oktober 2012 op 14:49

Hij is inderdaad eigenlijk een weekje te laat…heb het niet goed in de gaten gehouden en ook de redactie niet om voorrang gevraagd. Dat maakt hem wel iets minder.

arta · 25 oktober 2012 op 11:45

Sterk geschreven, Garuda!

Nieuws zoals nieuws gebracht hoort te worden in een column: Met een knipoog en binnen de kantlijnen.

Garuda · 25 oktober 2012 op 21:59

Dank je wel Arta! 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder