Vanmorgen las ik dat Onno Hoes is voorgedragen voor de functie van burgemeester van mijn mooie en geliefde Maastricht. Onno Hoes? Ik moest toch even goed nadenken waar ik die naam toch van ken? Waarom kwam de nam mij zo bekend voor maar zei mij toch zo weinig. Na verder gelezen te hebben kwam al snel hij antwoord. Hij is de echtgenoot van Albert Verlinde. Dit nieuws moest ik toch even op mij laten inwerken. Want een nieuwe burgermeester krijgen is toch altijd wat voor een stad. Ik moest meteen aan een paar dingen denken.
1. Hij is VVD en geen CDA, dat zal even wennen zijn hier in Maastricht, want onze laatste burgermeester, zo ongeveer sinds 1950 waren allemaal CDA.
2. Onze nieuwe burgermeester is een semi-Brabander, hm, geen Limburger? O, daar kunnen we wel mee leven. In Den Bosch weten ze ook wat carnaval is, die van ons is natuurlijk veel leuker. En een grote cultuurshock zal het niet zijn voor hem. Voor iemand uit de Randstad is het toch anders, maar een semi- Brabander, ja, dat kan wel. Geboren in Leiden en al afgezakt naar Brabant.
3. Hij is een homofiel. In het katholiek zuiden een homofiel als burgermeester. In de stad waar volgend jaar weer de Heiligdomsvaart plaats vind. Dat vind ik toch wel wat hebben. Want eerlijk is eerlijk, de protestantse kerk is wat de emancipatie van de homofiele medemens een stuk verder dan de katholieke kerk. Dus een dappere keuze, die mijn waardering wel kan krijgen.
4. O, we krijgen Albert Verlinde er gratis bij? Normaal is de burgermeester de grote bekende in de stad en de partner gaat dan leuk mee naar bijeenkomsten en evenementen en krijgt een bloemetje in de handen gedrukt met een beschaafd applaus. In ons geval is de echtgenoot van onze nieuwe burgermeester een stuk bekender dan onze burgermeester zelf. Maar dat zal hier snel veranderen. Is Onno Hoes nu vooral de bekend als de echtgenoot van, straks is hier Albert Verlinde hier bekend als de echtgenoot van. Dat is ook een apart gegeven.

Voor mijn stad breken dus toch weer spannende tijden aan. Na het vertrek van Leers, voor de nodige Maastrichtenaren een verdrietige gebeurtenis, het tijdelijke burgermeesterschap van Mans krijgen we nu dan Onno Hoes.
Ik wens hem veel sterkte in mijn mooie stad. Hoop dat hij wat aan de drugsoverlast kan doen, ben benieuwd hoe hij hier de zaken gaat aanpakken.

Hij zal zijn PSV shirt moeten inruilen voor dat van MVV, we leren hem het Maastrichtse volkslied en met Carnaval mag hij dan tijdelijk de stadsleutel aan prins carnaval geven. Van achter mijn computer wens ik hem veel wijsheid toe bij het uitvoeren van zijn komende taak.

Dus beste meneer Hoes, welkom in Maastricht, en dat geld natuurlijk ook voor uw echtgenoot.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Nimrod1979 · 18 september 2010 op 12:21

Welkom hier! Een potentieel leuke column, maar door de vele fouten een missertje. Een paar basic tips voor de toekomst: kijk je werk goed na voordat je post, let op spelling en zinsbouw, blijf van zestienjarige meisjes af.

Avalanche · 18 september 2010 op 17:35

Ook namens mij van harte welkom. Verder sluit ik me ook geheel bij Nimrod aan.

Mien · 20 september 2010 op 10:16

Nog een klein detail vergeten Gudrun.
Onno is ook de big brother van Isa.
Ja, Isa Hoes bekend geworden door GTST, en juist ja, de vrouw van Antonie Kamerling, ook bekend geworden door GTST. Ja, ook RTL dringt door tot in het verre Zuiden, op de boulevards en op ’t Vrijthof.

O ja, en dan nog dit. Onno Hoes heeft ook nog een link met mijn geliefde Helmond West. Hij heeft in zijn rol als gedeputeerde van provincie Noord-Brabant een handtekening gezet onder de wijkontwikkelingsplannen van Helmond West. Hierdoor komt onder andere een drukke stedelijke ring midden door de wijk Helmond West te liggen. Dat staat in schril contrast met het [b][url=http://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/bouwen-en-wonen/duurzaam-bouwen/samen-bouwen-aan-een-duurzaam-helmond-west.aspx]PR-filmpje[/url][/b] dat een heel ander beeld schetst van de voorgestelde plannen in Helmond West.

Leuke binnenkomer Gudrun.
Welkom @ CX.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder