Ik krijg ’s ochtends geen hap door M’n keel, ze zeggen dat je ontbijt het belangrijkste maaltijd van de dag is maar ik krijg echt niks weg.
Heb het vaak genoeg geprobeerd hoor maar dat loopt bijna altijd af in een drama of een spontaan opkomende ochtend humeur (een hele slechte)
Om zeven uur gaat mijn wekker maar dan kom ik niet braaf gelijk uit bed, nee ik laat mijn wekker nog een paar keer af gaan om vervolgens om halfacht er uit te gaan.
Stap in mijn pantoffels die naast mijn bed staan en waggel de trap af en schaaf pijnlijk mijn hand langst de granollen muur omdat ik mijn evenwicht niet kan houden, Ja de dag begint al goed!!.
Beneden aangekomen neem ik eerst een bezoekje aan het toiletje en ik kan het dan niet laten om even in de spiegel te kijken, meestal schrik ik me dood door mijn medusa coupe (daar heb ik echt geen out off bed gel voor nodig) en de op gedroogde kwijl bij mijn mond hoeken.
Dan ben ik toch weer even heel blij dat ik vrijgezel ben, moet er niet aan denken dat iemand graag zo naast mij wakker wordt.
Vervolgens waggel ik naar de keuken en struikel een paar keer over de speelgoed die ik de avond van te voren vergeten ben op te ruimen.
Zet de ketel aan en een pannetje water, heb vandaag zin in een zacht gekookt eitje.
Na vijf eieren weg gegooid te hebben omdat ze te zacht of te hard gekookt zijn neem ik nog een poging, ik zet door want ontbijt is belangrijk en gezond.
Eindelijk plof ik dan neer op mijn stoel met een bak koffie en een hopelijk heerlijk zacht gekookt eitje.
Maar nee hoor dat is gewoon verdomme te veel gevraagd ochtends vroeg!!!! ER ZIT NOG TE VEEL DRIL IN …GGGGGRRRRRRR.
Uiteindelijk eet ik gewoon niet, hoe moeilijk kan het nou zijn om een perfect zacht gekookt ei te maken? Voor mij blijkbaar onmogelijk.
Een andere scenario is wat toast maken..Moet lukken voor een Engelse toch, mooi niet..
Want net op het moment dat ik er bij moet blijven roept een van mijn kid’s en verbrand ik de toast weer.
Ik heb het gezond ontbijtje maar op gegeven.
Tegenwoordig neem ik genoegen met een bak koffie (dat lukt me nog net) en een peuk en natuurlijk een kwartier rust voor dat de kid’s naar beneden stormen en ineens veranderen van bijdehante mormels tot hulpeloze wezens die niet zonder mama kunnen.
Want als ik het waag om een poging tot gezond ontbijten doe kan de gevolgen rampzalig zijn.
Dan begint mijn dag met zo een slecht humeur dat ik geneigd ben om onverantwoordelijke dingen te doen.
Bijvoorbeeld om de ladder van de glazen wasser een trap te geven omdat hij te vriendelijk naar me lachte of om de kat van de buren in de diepvriezer te gooien omdat hij net een keer te veel in mijn tuin scheet.
Zelfs boodschappen halen is dan uit den boze want als er z’n ouwe zuur pruim twee seconde na mij de bakker binnen komt en dan nog de lef heeft om met een verwaand gezicht ik was aan de beurt hoor’; te zeggen vlieg ik haar aan en trek zonder medelijden haar krul spelden van haar kop.
En wat mij dan altijd moet overkomen is om naar een vrijwel lege kassa te gaan omdat je haast heb en de jufvrouw voor je is net dan haar pas kwijt of zit ze ongegeneerd twintig minuten met de kassier te kletsen over man lief of over tante Bet dat net aan haar kringspier is geopereerd, Nou dan ben ik in alle staten.
Terwijl ik normaal een heel tolerant zachtaardig wezen ben die nooit zulke vreselijke dingen zou doen.
Dus mijn conclusie is dat ontbijten helemaal niet zo gezond is en zeker niet voor onze mede mens.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

Yannick · 16 maart 2003 op 21:12

een boterham met pindakaas of hagelslag is een lekker ontbijt dat niet kan mislukken 🙂

Deze column is in ieder geval GELUKT

Kobus · 16 maart 2003 op 21:28

[quote]een boterham met pindakaas of hagelslag is een lekker ontbijt dat niet kan mislukken [/quote]

Wel eens een boterham pindakaas van je bord laten glijden ? Valt altijd met besmeerde kant naar beneden. En de goedkope pindakaas moet binnen een week op. Anders heb je een beitel nodig. Hagelslag kan alleen maar op brood als je er een flinke laag boter op smeert. Anders vliegt alles er af bij het oppakken. Je merkt, ik eet met mijn handjes.

Leuke column. Ik ben op dieet. En als ik eet, wil ik meer als in het verleden wel genieten. Dus ik treur met je mee. Vooral omdat we richting Pasen gaan. En hoe het dan met de eieren moet…

godsgift · 16 maart 2003 op 23:41

Gatver goed koop pinda kaas…jakkes…maar goed daar stond ik nog niet bij stil Kobus dat pasen voor de deur staat..shit hou me vast, sluit me op!!!!!mijn linker oog krijgt al van die rare trekjes bij de gedachten aan pasen …HELP!!!!

Clueless · 17 maart 2003 op 00:28

Leuke column! Erg herkenbaar! Ik ben zelf ook altijd op m’n onhandigst in de morgen 😉

Maarreh.. hoe ga je dat nou oplossen dan, nu je geen vrijgezel meer bent?? (wat er al niet kan veranderen in een paar dagen hahaha)

Groetjes,
Clue

godsgift · 17 maart 2003 op 14:45

Clue ik heb al een goeie oplossing, mn vent er vroeg uit schoppen om mijn ontbijt te maken.(dan heb ik ook ff de tijd om mijn op gedroogde kwijl weg te wassen 😛

Kobus · 18 maart 2003 op 15:47

[img align=left]http://home.hetnet.nl/~knighthans/columnx/Eierdooie.jpg[/img]

godsgift · 18 maart 2003 op 20:53

HA,HA,HA,HA dit vind ik echt lachen….. 😀
echt creatief….leuk

Geef een reactie

Avatar plaatshouder