Moe maar zeker voldaan neem ik plaats op een stoel die onderdeel is van een grote kring rond de vuurkorf. Nog geen half uur geleden was deze kring gevuld met de warmte van gasten. Maar nu reizen zij weer af naar hun eigen koninkrijken. Ik staar naar de laatste vlammen in de korf. Met tegenzin dooft het vuur tot hete kooltjes en ik dank de goden voor het fantastische weer van de afgelopen dag. De spanning, om de bijeenkomst soepel te laten verlopen, heeft de hele dag als een drukkend klamme deken om me heen gezeten. Maar terwijl ik terugblik, glijdt het gewicht van deze deken langzaam van mijn schouders.

Van heinde en verre waren gasten vertrokken om elkaar hier te ontmoeten. De hartelijkheid die zij meenamen was overweldigend en aangenaam waardoor een hofhouding met liefde en plezier druk in de weer was om de inwendige mens te gerieven. Er werd gesproken, verteld en gelachen in een sfeer van alle vrijheid waardoor zelfs de hardnekkigste maskers als sneeuw voor de zon verdwenen.

De gasten hadden ook vele geschenken meegebracht waarmee ik overladen werd. Stuk voor stuk zullen deze ervoor zorgen dat ik nog lang en vele malen met plezier aan deze dag kan terugdenken.

Het is inmiddels drukkend geworden. Als een voorbode van een onweersbui verlicht een eerste weerlicht de donkere omgeving. De flits houdt lang genoeg aan om deze dag als een film in mijn geheugen te griffen. Een traan rolt over mijn wang. Niet omdat alles een einde kent en het enige dat overblijft enkel as is, maar om het besef dat ik werkelijke rijkdom mag ervaren. Geen bedrag maar warmte van een soort die schril afsteekt bij de vlammen van een vuur. Vandaag heb ik mij waarlijk koning gevoeld. Dikke, warme druppels treffen de grond. Ik sta op en loop naar binnen. Het opruimen komt morgen wel.

Categorieën: Algemeen

24 reacties

KingArthur · 13 september 2005 op 19:01

En natuurlijk moet de zin in de laatste alinea zijn: “Geen bedrag maar warmte van een soort die vlammen van een vuur schril doet afsteken.” Excuus 🙂

wendy77 · 13 september 2005 op 19:15

Wat kan het soms heerlijk zijn om eens in het middelpunt van de belangstelling te staan. Kan ik ook gerust een traantje bij wegpinken hoor.

Wright · 13 september 2005 op 19:16

Pfff, even slikken.
Ik heb deze dag ook als heel bijzonder ervaren. Niet in de laatste plaats door de, meer dan vorstelijke, ontvangst die ons ten deel viel op het gastvrije Camelot. Een dag met een gouden randje.
Het is een bijzonder stelletje, die CXers.

Groet van Uw nederige Burchttrut. (Vrij naar Mosje):-P

Mosje · 13 september 2005 op 19:42

Ja King, soms werkt de voorzienigheid mee, dan is het mooi weer, je gasten vermaken zich, het eten is gelukt. En pas na afloop plenst de regen naar beneden.

(en ik ben o zo blij dat er trutjes zijn die bereid zijn iemand naar huis te brengen)

Ma3anne · 13 september 2005 op 19:59

King, wat een ontzettend lieve, vermoeide, gevoelige column. Het was inderdaad bijzonder. Echt grandioos, dat je de kans bood elkaar te ontmoeten in jouw koninkrijk. :kiss:

bert · 13 september 2005 op 20:01

Samen met de foto’s geeft dit verhaal een mooi beeld van de bijeenkomst. Bedankt dat ik er op deze manier toch nog iets van heb kunnen meemaken. 😀 😀 😀

WritersBlocq · 13 september 2005 op 20:23

Knap om het te organiseren King, complimenten daarvoor, voor deze column en voor het feit dat ik het foutje in je column niet eens gezien had 😀 , ik liet mij meeslepen.
Wie het wil of niet wil: ja, ik ben er de volgende keer bij en nee, ik organiseer het niet! Ik heb andere kwaliteiten, maar vind het wel bijzonder knap. Groetje, Pauline.

Li · 13 september 2005 op 20:27

Met een brok in mijn keel gelezen King.
In gedachte zat ik naast je en het gevoel van zaterdag kwam weer helemaal terug.
Ook al zijn er niet veel foto’s, deze dag staat voor altijd op mijn netvlies gegrifd.;-)

Li

KawaSutra · 13 september 2005 op 20:45

Een mooie afsluiting van een bijzondere ontmoeting die mij nog lang zal bij blijven. Echt fantastisch om zoveel tijd door te brengen met mensen met wie inmiddels toch een hechte emotionele band is ontstaan. Het was mij een koninklijk genoegen. 🙂

sally · 13 september 2005 op 21:20

Alleen al de voorpret met m`n schoondochter, hoe Rain eruit zou zie.Veel verwijten kreeg ik van m`n naasten zomaar met een vreemde van internet mee te rijden. En toen er om exact 2 uur een vieze man de winkel binnen komt stappen zonder tanden en een enorme grote bril, wij proestend van het lachen onder de toonbank kruipen. Als de man daarna om een loepje vraagt, ik een zucht van verlichting slaak!
Hoe wij onderweg gezellig kletsen over de cxers die we straks gaan zien. Voorpret hebben over de zak die we over de kop van Rain zullen zetten.
Hoe iedereen in de knoop ligt als Rain met z`n zak binnen komt stappen en wij roepen: ra,ra, wie is dit?
Geweldig de ontvangst van king en z`n zuster en broer.
En toevallig blijkt z`n zus mij en m`n man al te kennen.(Hoe klein is deze wereld)
Lief dat ik het boekje van Fred en Li zomaar kreeg.Gezellig gekletst met klungel, Kawa en champagne.Leuk om peep, ma3anne, wright en dieperik, Geertje en Dees in het echt te zien.En zomaar met m`n grote idolen Mosje en Louise op hetzelfde terras.(Ben vergeten een handtekening te vragen)
Kortom super gezellig was het. Volgende keer ben ik als het enigszins kan, wéér present.
Mooie sfeervolle column heb je geschreven King.
Veel liefs van
Sally.

Farfalla · 13 september 2005 op 21:37

Laat me raden waar dit over gaat… 😉 Ik kon er helaas niet bij zijn, omdat ik het niet wist. Ik hoop dat er snel weer een keer een meeting komt…

Dit is erg mooi geschreven. Lekker om af en toe in het middelpunt te staan. Leuk als je je eigen koninkrijkje met anderen mag delen. Daarom vind ik mijn eigen verjaardag zo leuk en al mijn eigen slagingsfeestjes (zijn er aardig wat in 18 jaar op aarde).

Nog even een opmerking voor de volgende meeting misschien… Zou het niet handig zijn met naambordjes op te lopen met artiestennaam en echte naam? Als ik op de foto’s kijk word ik niks wijzer. Weet inmiddels alleen wie Mosje is…

Groetjes Alies

Geertje · 13 september 2005 op 21:55

[quote]Een traan rolt over mijn wang. Niet omdat alles een einde kent en het enige dat overblijft enkel as is, maar om het besef dat ik werkelijke rijkdom mag ervaren.[/quote]

‘God’s closing a door to open a window’. 😉

Een ontroerende column!
En een heerlijke club x’ers!

melady · 13 september 2005 op 22:14

[quote]Weet inmiddels alleen wie Mosje is…[/quote]

Ach, dat is eerst al genoeg.

Jammer King, dat ik er niet bij kon zijn..misschien organiseer ik het een volgende keer! Massaal op naar het hoge Noorden.

Mooi beschreven.

Fred · 13 september 2005 op 23:08

Amen!

WritersBlocq · 13 september 2005 op 23:58

[quote]Massaal op naar het hoge Noorden.[/quote]
OK, wadlopen in mei? Dit schorpioentje wil wel hoor!

EDIT: Als mijn ‘bovenbuurman’ ook meegaat 😉

Louise · 14 september 2005 op 07:21

Een ongelooflijk lieve en hartverwarmende geschreven column. Net als het sfeertje afgelopen zaterdag. Echt weer iets voor jou, King, om zo’n heerlijke meeting dan ook weer volmaakt af te ronden met een column! 🙂 🙂

pepe · 14 september 2005 op 09:18

Onder de indruk van die dag en nu ook nog eens van deze woorden van King en de reacties van de lezers, krijg ik de kriebels om…

… een volgende meeting te organiseren 9000 km verderop. Ik durf te wedden dat zij ons met open armen zullen ontvangen…

King bedankt voor alles

prikkels · 14 september 2005 op 11:21

Ook al was ik er niet bij, je gaf me een stukje sfeer zo levensecht. Prachtig.

Maybe next time.

klungel · 14 september 2005 op 14:50

Tja, wat nog te zeggen. Ook ik heb genoten deze dag en zal er de volgende keer zeker bij zijn. Breukelen is in mijn beleving veranderd 🙂

KingArthur · 14 september 2005 op 15:03

Wat een heerlijke reacties weer. WB, maak je geen zorgen een volgende meeting zal er volgens mij wel komen. Afgelopen zaterdag wierpen mensen zich al op om organisatie hiervan op zich te nemen en uit de reacties hier zijn daar nog een aantal alternatieven bijgekomen. De vraag is alleen: Who’s next? 😀

Troy · 14 september 2005 op 18:16

King, al kon ik er door omstandigheden helaas niet bij zijn: je bent een echte gastheer. Ik hoop dat ik de volgende keer kan komen.

Troy

Dees · 14 september 2005 op 21:42

Perfectionisme heeft zijn vruchten afgeworpen. Perfect georganiseerd King en daardoor een perfecte sfeer. De volgende meeting elders mag jij alleen ontspannen zitten kletsen. Deal? 😉

champagne · 15 september 2005 op 05:53

Wat mooi King dat je dit op papier kreeg.
Het was een onvergetelijke dag en natuurlijk komt er een vervolg!:-D

Raindog · 17 september 2005 op 00:45

Gemist door tijd. De column dan. Gelukkig was dat afgelopen zaterdag niet het geval. Had al het idee dat je de organisatie van het geheel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid had betracht, wat op de dag zelf ook meer dan bleek. Men zegt dat gezelschap zoiets maakt of breekt, maar de manier waarop een gastheer acteert is ook van ontzettend groot belang. Sterker zelfs, goed gastheerschap is een ware kunst. En zoals hier al werd gezegd: inderdaad typisch jij om dat af te maken met een column. Gezelschap, het was me een waar genoegen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder