Veel mensen hebben het vast wel meegemaakt.
Na een lange relatie loopt deze op de klippen en je bent weer vrijgezel.
Iedereen heeft zo z’n eigen manier om daar mee om te gaan.
Kun je eigenlijk wel zelf bepalen hoe je met die tijd om gaat?
Ik denk het zelf eerlijk gezegd van niet. Het is mij overkomen, dat mijn leven onverwacht veranderde na een lange relatie. En hoe.

Na 2 jaar is er een einde gekomen aan, blijkt achteraf, een onmogelijke relatie. Ik was weer vrijgezel en genoot als geen ander van het leven. “Vrijheid” , iets wat ik in die 2 jaar totaal niet heb gehad, had ik weer terug. Ik voelde me heerlijk. Natuurlijk dacht ik nog wel eens aan mijn ex. We hebben toch 2 jaar gehad. Ik had me toen voorgenomen om voorlopig geen relatie meer te beginnen. Ik was er niet aan toe dacht ik, ik wilde van het leven genieten.

3 maanden lang heb ik echt een heerlijke tijd gehad. Veel met vrienden wezen stappen en vooral lekker doen wat ik wilde. Dit beviel me prima.

Op een gegeven moment ging de telefoon. Ik zag in het schermpje de naam van mijn ex staan. Ik nam op en we begonnen een gesprek. Ze vroeg of ik nog gevoel voor haar had. Ik zeg: “nee, maar ben nog lang niet toe aan een ander”. Daarna was ons gesprek vrij snel afgelopen.

De volgende dag, een vrijdag, had ik een verjaardag van een broertje van een vriend van mij. Het was super gezellig. De hele club zou naar de Harder gaan. De harder is o.a. een uitgaansgelegenheid. In eerste instantie zou ik niet meegaan want ik was super moe en had dus totaal geen zin. Uiteindelijk ben ik overgehaald. Dat zou mijn leven totaal gaan veranderen.

Eenmaal in de harder had ik de tijd van mijn leven. Veel bekende waren er, het was super gezellig. En ik kon doen wat ik wilde. Was toch vrijgezel.

Na een tijdje ging ik naar het toilet. Ik kwam terug en zag 2 vrienden van mij staan met een meidje. Ik kende haar van gezicht, was een ex van een vage kennis van mij. Ik weet niet hoe het komt, lied mij door mijn gevoel meeslepen. Ik liep op dat meidje af en gaf haar spontaan een knuffel. Dat zou ik normaal nooit doen. Blijkbaar zag ze het wel zitten, ze gaf gewillig een knuffel terug.

Dit was het begin van een mooie tijd die nog lang voort zal duren.

We raakte innig in gesprek en al snel volgde er een lekkere dans. Iets wat ik niet snel doe met meiden die ik niet ken. Was dit voorbestemd???
Snel erna kwam de eerste zoen. Wil ze dat wel? dacht ik bij mijzelf. Zij dacht het zelfde hoorde ik achteraf. Meteen waren we onafscheidelijk.

Toen kwam haar ex in het plaatje. Hij had gehoord dat wij hadden gezoend en wilde mij van kant maken. Was ik bang??? Ja, een beetje.. liet ik het tussen ons in komen??? Ja, bijna, totdat mijn vriendin de woorden zei: “ik kan echt niet zonder je hoor!”. Dit was 2 dagen nadat wij hadden gezoend. Toen al. Die woorden zouden alles veranderen. Mijn gevoel zei dat ik voor haar moest gaan. Ook al kon dat grote gevolgen hebben. Ik besloot me niets van haar ex aan te trekken en er vol voor te gaan.

Een week na de eerste zoen waren we echt een stel. Niemand kan ons scheiden, dat vertelde haar gevoel mij. Dit bleek zo te zijn. Als er perfecte liefde bestaat, is dat het gene wat er gaande is tussen mij en mijn vriendin. Ik heb alles voor dr over. Ik doe wat ik kan voor dr. Ik weet dat zij dat ook voor mij overheeft en doet. Heerlijk.

Had ik niet een dag voordat ik haar zoende gezegd dat ik voorlopig geen vriendin wilde?
Is het toeval dat mijn vriendin dat op dat moment ook zei tegen vrienden?
Moest het zo zijn dat wij elkaar tegen zouden komen en een perfect stel zouden vormen?

Onverwachte liefde, het bestaat dus echt.


16 reacties

Farfalla · 11 maart 2005 op 11:06

Wat ben ik blij schat, dat ik die vriendin mag zijn! Ik vind het een hele leuke column van jou, met gevoel geschreven. Ik ben blij dat je onze relatie zo ziet, maar dat wist je al. Ook ben ik blij met de stappen die je tegen mijn ex hebt ondernomen. Die avond in De Harder, 4,5 maand geleden, heeft ook mijn leven veranderd. Ik vind het leuk dat je een column hebt geschreven en ik hoop dat er snel meerdere komen. Je hebt het in je. Je moet alleen niet teveel met vraagtekens smijten! 😮 En let een beetje op je spelling.;-) Bijvoorbeeld bij “lied” en “dr”. Voor de rest hele leuke eerste poging. Natuurlijk hoop ik nog steeds gedichten van jou te ontvangen, want ook die zijn meesterlijk!

Liefs en een kus van je vriendinnetje

prikkels · 11 maart 2005 op 11:18

Ik voel wat je probeert te beschrijven. Voor het merendeel is het ook overgekomen. Een openlijke liefdesverklaring aan je vriendin. Lief. Missschien moet de columniste die haar column schreef over mannelijke conclusies jouw column maar eens lezen.

Wat ik wel jammer vind is de manier waarop je vrouwen beschrijft als meiden en meidje. Eh…en een klein beetje op je taal letten kan ook geen kwaad. Er staan nog aardig wat taal- en stijlfouten in.

In elk geval nog een heel lang en gelukkig leven samen voor jou en je vriendin.

Louise · 11 maart 2005 op 11:50

Aha, een beetje cyberen op CX, maar dan toch anders 😉

Je schreef over vrijheid na de relatie, maar volgens mij gaat het juist om vrijheid in de relatie. Combineer die twee en de kans van slagen is enorm (sprak zij wijs (ja nou!:-D))

Mosje · 11 maart 2005 op 12:07

Ja, leuk he Louise, dat verliefde paartje hier op Columnx.
Zeg lieverd, heb ik vandaag al gezegd dat ik van je houd? O ja, en wil jij de boodchappen doen vanmiddag?

Louise · 11 maart 2005 op 13:07

Verliefde paartjes hebben het niet over boodschappenlijstjes. Jezus Mosje, onthoud dat nou eens. Mánnen! 😀

Mup · 11 maart 2005 op 14:13

Dus jullie komen samen op de meeting? 😀

Groet Mup.

sander83 · 11 maart 2005 op 17:43

Bedankt voor de reactie,

Ik heb dit zomaar uit mijn hoofd geschreven en nl was ook niet mijn beste van op school. Mochten er meerdere colums komen dan werk ik ze eerst helemaal uit…

sander83 · 11 maart 2005 op 18:46

Het ging inderdaad om vrijheid na een relatie.. hetgeen ik ook wilde maar GELUKKIG niet lang zo was. Ikzelf heb niet echt zo veel behoefte aan vrijheid in een relatie. Het liefst doe ik alles samen. Wij beide hebben erg veel aandacht nodig dus dat komt goed uit!!

Li · 11 maart 2005 op 22:32

Ik vind het een aandoenlijk en puur verhaal Sander 😉
Veel geluk samen 🙂

Li

pepe · 11 maart 2005 op 23:05

Ben het met Li eens.

Nu hoop ik dat farfalla ook weer eens wat instuurt.

Samen veel suc6 met schrijven maar ook in de liefde met vrijheid.

sander83 · 12 maart 2005 op 09:22

Dank je wel!!!
Kritiek is ook altijd welkom btw.. 😉

Raindog · 12 maart 2005 op 12:04

Groot gelijk dat je je hier ingeschreven hebt. Het had niet in een smsje gepast.

Enne… proficiat..

🙂

Ma3anne · 12 maart 2005 op 17:39

Alle geluk van de wereld gewenst!

sander83 · 13 maart 2005 op 07:24

Past zeker niet in een smsje nee..
Binnenkort zal er weer 1 volgen denk ik..

Mar · 14 maart 2005 op 17:53

Ik vind het schattig. Echt!

Mar

sander83 · 15 maart 2005 op 16:59

Dank je!! 🙂

Sander

Geef een reactie

Avatar plaatshouder