Ik weet het. Ik ben een cynicus, een zwartkijker, een nihilist, een spelbreker, een zeurkous, een misantroop, een kruikenzeiker, een spijkers op laag water zoeker, zeveraar, kankerpit en ‘n zaniker.
Ik kan de oranje zon niet in het water zien schijnen. Ik kán het nou eenmaal niet. Het is me nu al teveel, ik krijg uitslag van die afgrijselijke kleur waar je overal mee wordt doodgegooid. Ik hoop zo dat we er in de voorronde uitvliegen en dat al die oranje meuk binnen anderhalve week naar de vuilverbranding kan. Vanmiddag was ik voor een simpel boodschapje bij Blokker.
Een schetterende oranje orgie, bakken vol wanstaltige quasi lollige rotzooi, met als dieptepunt een versierstraatpakket voor 10 huizen en een oranje snáckstadion, waar je aparte tribunes hebt voor bitterballen en borrelnoten. Je zal maar in zo’n straat wonen en niet mee willen doen. De terreur die al begint bij de overbuurman met ringetjes in beide oren en dat geinige doodshoofd op zijn linkerarm. Voor hoeveel meter oranje landbouwplastic hij je kan noteren. En of je meteen 50 euri wil schuiven voor de buurtbarbeque.

Ze verwennen ons met sleutelhangers, beestjes waar je in kan knijpen, polsbanden, lawaaitoeters, leggings, plopmutsen.
Het is om gek van te worden. De detailhandel verwacht voor 200 miljoen éxtra van die rommel te gaan verkopen.
Alles wat kleine Chinese kinderhandjes voor een hap rijst en een cadmiumvergiftiging in elkaar gefrutseld hebben wordt ons hier in de volgevreten mik gesplitst.
Gratis bij drie kratten, 5 kilo, twee pakken of ‘n voordelzak.
Werkend Nederland dat bij de baas vrije uren een plasmascherm en bittergarnituurtjes eist op tijden dat ‘we’ spelen. Ik zag op tv willekeurig personeel in een bedrijfskantine.
Samen met de baas, als enige in stropdas, gezellig rond de tafel. Dreigend zegt een van de collega’s dat ze meneer van Biggelen gevraagd hebben om zijn medewerking en die had ‘spontaan’ já gezegd.
Meneer zelf keek met een oranje kojbojhoed op zijn kalende schedel schaapachtig naar een broodje kaas. Hij had eens nee moeten durven zeggen, zo van ” Niks geen flauwekul op mijn kosten, werken zul je of je neemt maar vrij”. De hel was losgebroken.
En dan dat land waar je buiten de prikkeldraadcompounds met 24/7 guards bij de ingang je leven niet zeker bent. Z-Afrika met de hoogste moord en rape ratings ter wereld.
Met sloppenwijken waar je Joran nog niet eens naartoe zou willen sturen.
Maar wel voor miljarden voetbalstadions en hotels uit de grond stampen. Ik weet ‘t ik ben ontzettend ongezellig. Mij moet je er echt niet bij hebben vanaf volgende week.


12 reacties

vanlidt · 6 juni 2010 op 08:32

Mij ook niet. Prettig te weten dat ik niet alleen sta.
😀

LouisP · 6 juni 2010 op 09:10

Trawant,

ik vind hem geweldig….en zit tussen jouw en je buurman met geinige doodshoofd….maar ik neig naar die laatste

Vooral de laatste zin doet me aan Toon denken..

keigoed!
Louis

Dees · 6 juni 2010 op 12:02

Ik stel voor dat we oranje paaseitjes met aan de ene kant een sinterklaas- en aan de andere kant een leeuwlogo en haakjes om het geheel in de kerstboom te hangen gaan verkopen gedurende het hele jaar. En de rest verbieden. Ziekmelders tijdens het wk komen maar met een doktersverklaring en kijken tijdens werktijden, kom nou, als ze dat gaan doen ga ik picknicken. Samen met de andere cynici, zwartkijkers, nihilisten, spelbrekers, zeurkousen, misantropen, kruikenzeikers, spijkers op laag water zoekenden, zeveraars, kankerpitten en zanikers…

Dees · 6 juni 2010 op 12:03

Kortom, supercolumn, mij uit het hart / de tenen gegrepen 😀

sylvia1 · 6 juni 2010 op 12:05

Hier nog iemand die meer met zwartkijken dan met oranjekijken heeft. Maar los daarvan… heerlijke column, jammer toen ik ‘m uit had. Hou je dit het hele WK vol?

Mien · 6 juni 2010 op 12:06

Leuke column, ietwat haastig geschreven. Ik had hem iewat langer op de braai laten bakken.

Het enige oranje dat helpt dezer dagen is een oranje blinddoek en oordoppen. Je hoort en ziet dan geen oranje.

[quote]Z-Afrika met de hoogste moord en rape ratings ter wereld. [/quote]

Ik zou maar uitkijken met die schattige Bavariajurkjes! Tenzij je deze combineert met een Heinekenhoed. Dan kun je de pepperspray met gerust hart thuislaten.

Mien Bodyguard

p.s.
@Trawant: ben jij Kruikenzeiker van geboorte?

Kwiezel · 6 juni 2010 op 12:15

Goed geschreven trawant, wat een rotmaand ga jij tegemoet 😉

Zelf had ik de openingszin anders geschreven, want ik vind dat je met die opsomming je verhaal op voorhand ontkracht. Dat je een zwartkijker etc. bent wordt vanzelf duidelijk door de rest van de column. Buiten dat: ik heb genoten!

arta · 6 juni 2010 op 15:46

Whahaha, erg leuk!

Avalanche · 6 juni 2010 op 23:27

Het liefst zou ik tachtig…..

Avalanche · 6 juni 2010 op 23:27

reacties op deze fantastische, heerlijke supercolumn

Avalanche · 6 juni 2010 op 23:31

…. willen posten, om blijk te geven van mijn waardering. Ik zou tijdelijk willen emigreren, om die afschuwelijke waanzin te ontlopen. Het lijkt steeds erger te worden. Mijn overburen bbq-en nu al dagelijks onder hun oranje partytent, om alvast in de stemming te komen.

En dan te bedenken dat ik houd van de kleur oranje. Mijn keukenkastjes en -muur zijn oranje. Misschien verf ik ze wel over. Zwart of zo 😉

lisa-marie · 7 juni 2010 op 02:01

ach ja wij houden het binnenshuis 😀

Geef een antwoord