Halleluja! De kerstdagen zijn eindelijk ten einde. Ik dacht dat er geen einde aan zou komen. Ach, het viel dit jaar wel mee in tegenstelling tot alle vorige jaren, dus klagen zou ik eigenlijk niet mogen. Maar doe ik lekker toch. Ik zou Shit niet zijn als ik niet iets te klagen had nietwaar. Natuurlijk hoopte ik op een pak sneeuw op mijn harses en een sneeuwballen gevecht waar je paarse plekken van krijgt, maar dat gunde moeders natuur ons weer niet en zo kregen we wat liter regen en wolken. En enkele uurtjes voordat de kerst ons vaarwel riep, begon het uiteindelijk toch nog even te sneeuwen godverdoemenis. Het weer is echt nooit zoals je zou willen. Wil je regen, wordt je verblind door die pokkezon. Wil je later zon, wordt je verzopen door die pleurisregen. En wil je sneeuw, dan krijg je ook sneeuw waardoor je genoodzaakt wordt om als een impotente ouwe lul van 70 te rijden op de weg, omdat je anders in de eerste de smerigste sloot terecht komt terwijl één of andere graskoe je dom zit aan te staren met een blik van: “het is betreurenswaardig dat ik geen stier ben, anders had ik mijn horens even keihard in je neusgaten geboord”.

En over enkele dagen staat oud en nieuw alweer op de stoep. Of je het nu leuk vindt of niet, je hebt niets te willen! Het komt er gewoon aan, of je er nu klaar voor bent of niet. Oliebollen zal je vreten en appelflappen zul je happen alsof je leven ervan afhangt. Geen genade. Oud en nieuw zal nog weerzinwekkender zijn dan de beide kerstdagen bij elkaar. Geen “Je bent een rund als je met vuurwerk stunt”. Want onlangs zag ik een bespottelijke reclame met “je bent een rund als je met een ladder stunt”. Alsof we nog niet genoeg Loeki nominaties hadden.

Tief toch snel op met je runderen, wat kunnen mij die beesten nou schelen. Waarom veranderen ze die mislukte limerick niet eens een keer in bijvoorbeeld “je bent een door rode kut getrokken tampon als je met vuurwerk stunt”. Dat slaat op even veel onzin als zo’n arm rund. Een rund is zelfs nog slimmer dan een mens die zijn lul verliest door te stuntelen met vuurwerk. En natuurlijk weet ik ook wel dat het zogenaamd moet rijmen. Maar laat het alsjeblieft dan ook nog een beetje logisch klinken. Waarom geen: “je bent een zund als je met vuurwerk stunt”.

Z.U.N.D: Zwakzinnige Über NeukDier

Voor alle zunderen dit jaar: Gefeliciteerd! Steek nu maar fijn een vuurpijl in je aars, want je ziet er toch al niet meer uit.

Categorieën: Diversen

11 reacties

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 13:10

[quote]Ik zou Shit niet zijn als ik niet iets te klagen had nietwaar. [/quote]welwaar 😀
[quote]Voor alle zunderen dit jaar: Gefeliciteerd! Steek nu maar fijn een vuurpijl in je aars, want je ziet er toch al niet meer uit.[/quote]ik ben strontmelig geworden van dit schrijfseltje, vuurwerk in mijn broek 😮

Mosje · 2 januari 2006 op 16:14

Er zal nog een hoop shit over ons neerdalen dit jaar, dat is wel duidelijk.
😛

zwet · 2 januari 2006 op 17:27

Ik zal mij onthouden van commentaar over de inhoud van de tekst, het is immers vrij om te schrijven wat je vindt of denkt. Waar ik wel wat kleine kanttekeningen bij wil plaatsen zijn de schoonheidsfoutjes die er m.i. hier en daar inzitten.
– Door nietwaar te gebruiken vraag je aan de lezer een oordeel te vellen of je wel of niet mag klagen. In het vervolg van het stuk kom je zeker over, waarom ben je dan niet overtuigd van jezelf?
– Op een pak sneeuw wordt gevolgd door op mijn harses. Die zin loopt niet lekker doordat er in één zin op staat.
– Liters regen en wolken. Het woord en koppels liters aan wolken. Ik heb van veel dingen gehoord maar nog nooit van liters wolken.
– Het leest niet lekker als een alinea begint met en.
– Een koe zit nooit die staat. Dus en koe kan je nooit zittend aankijken
– Je spreekt jezelf in het stuk tegen. In alinea 1 schrijf “hoopte ik op sneeuw” In alinea 2 schrijf je “begon het te sneeuwen godverdommenis” Als je jezelf tegenspreekt kom je voor mij niet echt sterk over tevens verliest de tekst aan kracht
Als ik je een tip mag geven laat een stuk tekst eerst nalezen door een ander. Die ander kan er fouten uithalen waar je zelf over heen leest. Zie dit niet als zwakte, bijna elke schrijver laat stukken nalezen.

zwet

DriekOplopers · 2 januari 2006 op 19:12

Razen en tieren kan onze Shit als de beste. En dat is een kunst. In gedachten zie ik haar al schuimbekkend op haar toetsenbord rammen. Net zoals ik altijd met een vette grijns op mijn bek uitvaar tegen Jan en alleman.

In het geheel niets mis met de column, pietepeuterige opmerkingen doen daar niets aan af.

Maarre, die vuurpijl in mijn hol… Dat doe ik maar niet. Zonde van mijn goed gelukte achterwerk. 😀

Grofgebekte maar vooral hartelijke groet aan Shit,

Driek
(mede-schelder)

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 19:59

[quote]- Een koe zit nooit die staat. Dus en koe kan je nooit zittend aankijken[/quote]
Zo, echt wel dat koeien kunnen zitten! Kep het zelf gezien, in het weiland, in het durruppie waar ik ben opgegroeid 🙂

Troy · 2 januari 2006 op 21:07

Jij ook een gelukkig nieuwjaar, Shit. Opdat je ook dit jaar weer lekker zult razen en tieren 😀

Dees · 2 januari 2006 op 21:30

Leuk hoor, as always. Maar toch… kun je volgens mij veel razender tieren als je echt geraakt wordt. Kijk er al naar uit.

Shitonya · 3 januari 2006 op 03:06

Bedankt voor alle reacties tot nu toe en de misschien hierop volgende(n)? 🙂

Als ikzelf “geraakt” wordt zal mijn schrijfstijl wel nog meer mankementen vertonen, dus ik kijk liever aan de zijlijn toe, anders kan ik wel voorgoed stoppen met schrijven.

Bedankt voor alle schoonheidsfoutjes her en der, maar daar gaat het mij niet om en de meeste lezers hebben hier ook nauwelijks last van meestal. “nietwaar” is trouwens meer retorisch. Ik verwacht er geen antwoord op of oordeel of iets dergelijks. Het was meer “over het algemeen”, een soort feit waar ik onbewust nietwaar achter zet, terwijl ik evengoed zeker ben van mezelf op dat moment, want elk mens hier op columnx ook wel zal weten.

Schoonheidsfoutjes zijn welkom, maar ik doe er weinig mee. Het gaat mij namelijk niet om de schrijfvaardigheid of perfectie, maar meer om het amusement. Dat vind ik in mijn ogen veel belangrijker.

bert · 3 januari 2006 op 17:43

En amusant was het weer. Zelfs een echte Shitonya went. 😀 😀 😀

zwet · 3 januari 2006 op 20:02

Je hebt nog gelijk ook. Het gaat om de inhoud van een column. Als de inhoud goed is of je raakt dan is het al snel goed. Hoe het geschreven wordt boeien als het maar over komt.

Keep on the good work

Lynne · 4 januari 2006 op 15:44

[i]Fuck it[/i], gewoon een lekkere column.
Spelling & grammatica stoort me pas echt als het dramatisch slecht is, wat hier niet aan de orde is.

‘k Kijk uit naar je volgende column.:-)

Iedereen een geweldig nieuwjaar toegewenst!

-x³- Lynne.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder