We hebben weer afscheid genomen van een prachtig jaar. Het begon een beetje saai, zo zonder cafébrand, maar gelukkig hadden we toch een prachtig internationaal einde. Zijn leven hing al een tijdje aan een zijde draadje en hij hoopte dat iedereen de draad kwijt zou raken, maar zaterdag hing ie gewoon aan een mooi dik ordinair stuk touw. Het proces is echter nog niet afgelopen, nee, nee. Saddam moet nog terecht staan voor wat anderen zaakjes uit het verleden. Ik hoop toch wel een beetje dat ie voor die daden wordt vrijgesproken, want één keer ophangen is leuk, maar bij twee of drie keer begint het volgens mij toch echt wel je keel uit te hangen.

Gisteren bleek dat hij nog eventjes voor zijn dood, bespot is door de executeurs. Wat een lekker sfeertje moet daar geweest zijn. Effe Saddam treiteren: “Hey psst, Saddam, trek eens aan mijn vinger”, “Hey Saddam, je moeder is een hoer”, “Hey Saddam, kut hè zo’n touw om je nek”, “Hey Saddam, ga je straks weer de beest uithangen, hahaha”, “Hey Saddam, als je straks dood bent gaan we even met een stokje in je poeperd prikken, dat vind je lekker, hè”, “Nee, sorry Saddam da’s flauw..kom op, niet je koppie laten hangen. Zeg-is-wat, ik hang aan je lippen. Hè wat zeg je Saddam, er is écht geen touw aan vast te knopen…oh, het is zo ver…je ziet de bui al zeker hangen, hè? Oke Saddam, normaalgesproken doe ik het niet, maaruh…ik ga nu effe de vuile was buiten hangen…de groetuh!

Jaja, er leven nog een hoop kwade mensen in de wereld. De laatste echt lekkere moord in Nederland was vorige week nog in Beverwijk. Het perfecte slot van een jaar vol doorgedraaide gezinnen. Ik noem het tegenwoordig ook een Geen Zin Gezin, zo’n gezin dat voortgekomen is uit ongelukjes en ook dood gaat door ongelukjes, de RTL 4 woensdagavonddrama’s waren er afgelopen jaar niets bij. In Beverwijk was dus het laatste drama van het jaar. Paps, had naar het gezellige zaalvoetbaltoernooi, heel per ongeluk zijn pistool meegenomen in plaats van zijn zaalvoetbalschoenen. Deze ging vervolgens heel per ongeluk af én raakte per ongeluk zijn zoon, zeven keer! En dat voetbalt kut hoor. Dan is zo’n Zidane-kopstoot uitdelen ook niet echt je eerste prioriteit.

De jongen heeft het niet overleefd helaas, en de vader baalt. Hij en zijn advocaat streven nu naar een TBS-maatregel: Dan kom je tenminste nog eens ergens. Of zou het in 2007 opeens allemaal ander zijn??


6 reacties

Dees · 3 januari 2007 op 19:31

Wat het is met jouw stukjes weet ik niet. Je schrijft goed, hebt leuke invallen, er zit veel vaart in. En toch is het soms alsof er iets aan ontbreekt, al weet ik echt niet wat. Misschien is het toch meer standup comedy als iemand je hier ooit al vertelde en zou je beter tot recht komen op een (ander) podium.

WritersBlocq · 3 januari 2007 op 21:00

Als jij er maar om gelachen hebt (maar dan nog is het in mijn ogen 1 lacher teveel).
Zijde is doek en anderen zijn mensen btw.

Li · 3 januari 2007 op 22:42

Er zitten best leuke en originele stukken tussen maar verder is het een beetje over de top.
😕

Li

Chantalle · 4 januari 2007 op 00:24

Sja!

SIMBA · 4 januari 2007 op 09:38

Ik wacht nog ff op deel 2 voordat ik reageer.

Bitchy · 6 januari 2007 op 07:49

Ik heb ze beter van je gelezen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder