Liefde was,

Ellende. Ik heb er nooit hele goede ervaringen mee gehad. Het thema liefde in mijn leven is reeds vroeg verworden tot een nerdy if-then-else statement: Als hij valt als baksteen voor mij mij, dan ik bindingsangsten en vluchtaanvallen, anders indien ik val als baksteen voor hem, hij wegwezen en ik met onbeantwoorde liefde achterblijven. Ach, iedereen weet wel enigszins hoe dat is. Sommige mensen komen er alleen misschien iets makkelijker overheen dan ik; een gebroken hart verwordt bij mij al snel tot een chronische aandoening. Mijn hart, daar moet je zuinig mee omspringen.

Maar nu ben ik tegen beter weten in weer verliefd. Ongepland, ongewenst, onverdiend schiet cupido een pijl af waarvan ik zo net nog niet weet of ik er wel weer klaar voor ben. Ik heb de neiging om de pijl los te rukken en in stukjes te breken. Om het kleine kliertje met een welgemikt schot hagel uit de lucht te schieten en het kort verworven evenwicht nog maar even in balans te houden. Tegelijk weet ik dat ik geen lafaard wil zijn.

Voor de decoratie zeven kleuren schijtend leg ik mijn hart-lief voor mijn hartendief op een zilveren schaal. Al verstop ik hem voorlopig nog even half onder een blaadje rucola van de kouwe grond.

Categorieën: Liefde

9 reacties

rrobin · 13 augustus 2004 op 08:56

Klinkt meer naar een nerdy Break-statement. Mooie column, ben zojuist mijn cupido aan het wurgen 😀

KingArthur · 13 augustus 2004 op 10:28

Heb even lekker zin om te zeiken maar dat valt even niet mee. Kort en bondig stukje. Alleen liefde is toch geen ellende?

Nu je naam geen eer aandoen. We lezen graag welke inspiratie dit nieuwe ‘avontuur’ je geeft. 😉

tontheunis · 13 augustus 2004 op 13:31

Tja… Wonderlijk chemisch proces, zegt een vriend van mij vaak. Hij noemt een of andere stof en zegt dan dat die gemiddeld zes maanden werkt en dan op is. Het zal wel.
Ik heb de liefde van mijn leven meer dan zes maanden geleden gevonden en die rommel van mijn vriend wil maar niet uitwerken. Sterker nog, het lijkt wel of er meer van geproduceerd wordt, soms tegen de verdrukking in. Dus…
Geloof erin, zou ik zo zeggen. Als het werkt, is het heerlijk. Als het uitwerkt, levert het de mooiste columns op.
Liefde is voor een schrijver een win/win-situatie.

Geniet ervan!

TT

Ma3anne · 13 augustus 2004 op 18:45

Verliefdheid is uitgevonden om te genezen van eerdere teleurstellingen. Grijp die kans! 😉

Dees · 13 augustus 2004 op 20:21

Thanks…! Enne K.A. als je ff wilt zeiken, ga je gang hoor, ik kan het wel hebben 😉

Wel erg jammer dat de redactie besloot dat 1 regel geen alinea mocht zijn… Dat moest ik nog wel even kwijt.

Enne, wat is het hier rustig!

rrobin · 13 augustus 2004 op 21:41

idd jammer, zo gezien had je teaser dan een stuk grotere indruk gemaakt..

Rustig dat het is he?

Mosje · 13 augustus 2004 op 23:58

“onverdiend” lees ik ergens tussen je woorden. Onverdiend? Waarom zou iemand het niet verdienen?
Verliefdheid is het mooiste dat je kan overkomen, geloof me maar….

Louise · 14 augustus 2004 op 08:49

Eigenlijk heeft dit stukje meer weg van een spreuk waar je over na moet denken.

Meteen met je eerste zinnetje suggereer je een heleboel en heb je meteen de volledige aandacht. Door de verleden tijd te gebruiken.

De rest van deze alinea (eigenlijk je tweede, begrijp ik) vind ik apart geschreven, al begrijp ik wel waarom je dat zo gedaan hebt.

Je uitsmijter is bloedje mooi.

Dees · 14 augustus 2004 op 11:44

@Linke Loutje, het is natuurlijk gebaseerd op “liefde is…”

Vandaar dat ik het jammer vind dat mijn teaser is uitvergroot, maar shit schijnt to happen in dit leven.

@Mosje, onverdiend, want waar heb ik die verliefdheidsmisere in godsnaam aan verdiend? 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder