AAN: De Minister van Justitie en Bevolkingsselectie
Plein 2-4
‘s- Gravenhage

Amsterdam, 14 december 2011

Excellentie,

sinds vijf jaar geleden de eerste abortussen zijn uitgevoerd bij foetussen die hazenlippen bleken te hebben, zijn er legio mogelijkheden ontstaan. Inmiddels is de prenatale CITO-toets een doorslaand succes en raakt ook het alvast afnemen van de theorievragen voor het rijbewijs bij het ongeboren kind steeds meer in zwang. Graag pleit ik voor een verdere uitbreiding van de mogelijkheden in de Wet Prenatale Selectie. Er is een hoop gebeurd sinds het najaar van 2006, toen de eerste hazenlip-foetussen werden geaborteerd. Vol bewondering memoreer ik hoe uw ambtsvoorganger, mevrouw Verdonk, de wettelijke criteria heeft uitgebreid. Was abortus eerst alleen mogelijk als het kind geen goed leven zou kunnen leiden, door haar ingrijpen is het criterium ‘ondragelijk lijden’ ook op de toekomstige ouders van toepassing verklaard.

Met voldoening kijk ik in dit kader terug op het symmetrie-arrest van de Hoge Raad, dat oordeelde dat een foetus in het voorjaar van 2008 terecht was weggehaald. De vrucht bleek twee ongelijke oren te hebben, hetgeen zou kunnen leiden tot imagoschade bij de Larense ouders van het kind. Een asymmetrische baby, zo oordeelde de Hoge Raad, staat op gespannen voet met de volstrekt symmetrische inrichting van de woonsalon, waarvoor de ouders een aanzienlijk bedrag hadden besteed bij de vermaarde ontwerper Jan Des Bouvrie.

Het prenataal onderzoek naar te verwachten schoenmaten is eveneens een goede zaak gebleken. Het feit dat nu uitsluitend kinderen mogen worden geboren die op volwassen leeftijd slechts de schoenmaten 38, 40 of 42 zullen hebben, heeft geleid tot grote doelmatigheid bij de schoenenindustrie, en daardoor tot aanzienlijke prijsdaling voor de consument.

Het neerslaan van het anti-selectie-oproer in de Rotterdamse wijk Schiebroek in het najaar van 2009 was een goede zaak. Christen-fundamentalisten die betoogden dat abortussen voortaan net als vroeger slechts toegestaan moesten zijn als er werkelijk sprake is van ondraaglijk lijden, leven in een fantasiewereld. De visie dat bevallingen zouden kunnen worden toegestaan zonder dat het Prenatale Aanvaardbaarheids Onderzoek is verricht, is niet meer van deze tijd. Met zulke achterhaalde naïeve gedachten maken we nooit de grote stap voorwaarts. Het mag niet gebeuren dat na het fiasco bij onze Oosterburen, zo’n 70 jaar geleden, opnieuw de kans om te komen tot een perfecte bevolkingssamenstelling verloren gaat.

Geachte heer Wilders, graag steek ik u dus een hart onder de riem bij het verder uitbouwen van de Wet Prenatale Selectie. Ik doe u in aanvulling hierop graag de suggestie aan de hand, om ook te komen tot een Wet Postnatale Selectie. Kinderen en volwassenen die voor het najaar van 2006 zijn geboren, dienen naar mijn mening alsnog aan een toets te worden onderworpen. Wanneer deze mensen niet aan de eisen voldoen, dient het mogelijk te worden gemaakt, hun leven op pijnloze wijze te beëindigen.

Categorieën: Actualiteiten

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

11 reacties

pepe · 15 december 2006 op 21:07

Driek de toekomstziener 😉

[quote]Kinderen en volwassenen die voor het najaar van 2006 zijn geboren, dienen naar mijn mening alsnog aan een toets te worden onderworpen[/quote]

Toetsen en statestieken vallen bij mij onder de categorie onzin.
Ik doe niet mee 😛

pally · 15 december 2006 op 21:35

Een zeer wrange, sarcastische column die gezien de laatste ontwikkelingen nog niet eens zo heel erg uitvergroot hoefde te worden.
Klasse, Dries!

Groet van pally

Trukie · 15 december 2006 op 21:57

Nu de dames en heren beleidsmakers er op razendsnelle wijze in geslaagd zijn om een sterk ras van supergezonde en goed geproportioneerde personen met een eenduidige persoonlijkheid op te hoesten, is er amper nog concurrentie en/of onderlinge onenigheid.
Dit heeft onherroepelijk geleid tot een totale ineenstorting van de economie die voornamelijk draaide op goed in elkaar gedraaide smoezen om de wankele mens geld uit de zakken te kloppen voor overbodige zaken.
De ideale mens heeft dus geen droge boterham te verorberen en zal derhalve gedoemd zijn tot verval door slecht onderhoud.

SIMBA · 16 december 2006 op 09:15

“DriekOplopers is watching you” 😀

arta · 16 december 2006 op 13:02

Het lijkt een bizarre toekomstvisie, maar ligt (helaas) ook zo dicht bij de realiteit!

Originele vorm voor een column, waar het sarcasme vanaf druipt!

Mooi!
🙂

Dees · 16 december 2006 op 13:20

Hmm, lastig onderwerp. Wel een mooie vorm die je ervoor gekozen hebt en je hebt je volgens mij ingehouden qua woordspelingen en grappen. Die ingetogenere stijl vind ik je beter staan, maar vermoedelijk heb ik dat nu wel vaak genoeg gezegd 😉

Als je het over postnatale selectie hebt, dan zou ik daar als Wilders toch wat huiverig voor zijn. Zo’n haardos is toch niet te tolereren?

Dees · 16 december 2006 op 13:22

Ps. Trukie, lees eens Happiness van Will Ferguson. Andere bron, zelfde idee (en een grappig boek).

Prlwytskovsky · 16 december 2006 op 16:49

Ik heb hem 3 keer gelezen Driek, pracht column!

En Schiebroek he, laatst hoorde ik iemand op radio-Rijnmond oreren dat tram-8 beter met nummer 6 kan gaan rijden, verwarrend want trams zijn ook al niet meer geel. 😉

Bitchy · 17 december 2006 op 11:28

Ik heb ooit eens een film gezien waarin kinderen werden getest op IQ, de hoogte daarvan moest tussen de 95 en 110 zitten, daarboven of daaronder werden ze getransporteerd naar een of ander kamp.

Dood en dood eng, zo ook jouw column.

Li · 17 december 2006 op 12:06

[quote]Die ingetogenere stijl vind ik je beter staan, maar vermoedelijk heb ik dat nu wel vaak genoeg gezegd [/quote]

Ik ook.;-)

Deze is bijzonder goed.

Li

Trukie · 18 december 2006 op 02:28

@ Dees daar ga ik achteraan.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder