Euhl getsie, een pissebed!’ Deze zin heb je vast wel een keer in je leven gezegd, wel of niet met de getsie erbij. Misschien zien pissebedden en er niet heel smakelijk of knuffelbaar uit maar ze zijn wel reuze handig voor de natuur! Ze zijn niet alleen goed voor de natuur, ze kunnen ons ook nog eens heel wat informatie verschaffen over ons eigen gedrag.

Als de steen of bloempot word opgetild waar de brave pissebedders onder zitten, schrikken ze zich een ongeluk van al dat plotseling licht en waarschijnlijk ook van ons gezicht (zeg nou zelf, van dichtbij ziet niemand er goed uit). Als ze schrikken zijn de pissies onder te verdelen in 3 categorieën: de rollers, de renners en de platdrukkers. Gek genoeg kunnen wij bij angstige of vervelende situaties ook verdeeld worden over die drie categorieën. Je hebt de herkenbare rollers; zich oprollend tot een balletje, vingers in de oren, ‘la la la!’ en doen alsof het probleem niet bestaat. Dan zijn er de renners die zich zo ver mogelijk van het probleem verwijderen en doen alsof ze er niks mee te maken hebben. Zogenaamd de heilige (supersnelle) boontjes. Tot besluit zijn er de platdrukkers, de wat zeldzamere pissebed-people. Deze categorie stort zich over het probleem en drukt het tegen de grond, het vermorzelend met een gedurfde full-frontal aanpak. Door deze diepzinnige blik op de ren, rol en platdruk-vriendjes ben ik de pissebedden en insecten in het algemeen weer gaan waarderen. We kunnen nog een hoop leren van de meest vieze beestjes, zoals de naaktslak: less is more, wees geen materialist. De mier: samen kun je alles aan. En de luis: de luis leert ons schandalige parasieten herkennen die ons gebruiken, leegzuigen en niks dan ellende en jeuk opleveren.

Zo vraag ik me ook wel eens af wat kriebelige kruipers van óns kunnen leren.. We worden geboren, we groeien op en gaan dood. Niet onze drang tot voortbestaan maar de drang naar bezinning en voldoening drijft ons. Die drang zorgt voor een hoop ellende maar zorgt er ook voor dat we meer leren, meer ontwikkelen en meer groeien. Maakt ons dat uiteindelijk gelukkig? Ik denk niet dat insecten jaloers zijn, ze eten, neuken en slapen. Het is maar goed dat wij niet op ze lijken want dan zouden we allemaal dikke, seks beluste eikels zijn.

Categorieën: Algemeen

graingorbatski

Een soon-to-be ex student, vroeg in de 20 en verward over het leven. Ik heb geen speciale talenten, geen geweldige gaves en ik ben niet eens heel aardig. Ik ben best wel lui moet ik zeggen, 65% inzet is mijn handelsmerk, dat en mijn voorliefde voor verschrikkelijk vet voedsel. Ohja, ik heb een geweldige partner die ik helaas weinig zie en na veel aandringen een kat. Snorr, Snorr van Pluysenbroek. Mijn hobby’s zijn lezen en schrijven (goh interessant), en als ik later groot ben wil ik zo veel geld verdienen dat ik overdag in een huisje in het bos op mijn veel te dikke kont kan zitten en s’avonds koningin van de dansvloer ben.

3 reacties

Yfs · 11 juni 2013 op 12:59

Vind het een beetje ver gezocht allemaal en de voorbeelden die je aanhaalt hebben niet echt een beeldend effect.
In de laatste column heb je dan opeens mijn volle aandacht! Hmmm, Jaloerse insecten die zouden neuken. Dat doet me afvragen of insecten ook voor de ‘fun’ neuken, of misschien zelfs heus ‘de liefde bedrijven’ of instinctief neuken om zich voort te planten ( ook 3 soorten?)

Je bent goed bezig! Misschien mag ik je aanmoedigen om ook eens te reageren op columns van anderen?

Blanchefort · 11 juni 2013 op 19:28

Goed verhaal.

Sagita · 12 juni 2013 op 10:48

Erg veel overdrijvingen. Maar van mensen heb je weinig kaas gegeten. Nog nooit van het vlucht of vecht gedrag van mensen gehoord? En wat die hogere zin van mensen betreft: uiteindelijk is ook ons gedrag er opgericht om onze print door te geven, waarna we ons op onze dode rug keren.
groet Sa!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder