Ik ben sinds kort aan het schrijven geslagen gegaan. Als ik me ergens aan irriteer klim ik direkt in mijn pen en zonder de tekst na te corrigeren spuit ik mijn gal op allerlei websites, forems en blogs. Soms als colum, soms als ingezonde stuk. Een geboren schrijver ben ik niet, maar ik ben best tevreden over het resultaten en het lucht in elk geval heel veel op. Ik heb persoonlijk zelf een tijdje behoorlijk met mijn eigen in de knel gezeten en op deze manier heb ik een mooie uitgangsklep. Door te schrijven kan ik ff alles van me af uiten. Ik heb er echt plezier van en het is ook leuk om te doen.
Soms krijg ik ook wel eens kritiek op mijn stukjes af en toe. Daar probeer ik iets aan te doen door het de keer daarop volledig over een andere boeg te spelen. Gewoon om een stukje beleving naar de lezers toe mee te geven. Ik voel me wel thuis in het hele schrijvers gebeuren. Je moet altijd proberen klip en klaar te zijn naar de lezers en een stukje chemie creëren.
Jip en Hanneke taal is wat lezers aanspreekt. Ik wil iedereen bedanken wie al eens gereageerd heeft. Ik hoop dat degene wie het aangaat de schoen aantrekt. En als er eens een stukje mislukt, met alle respect, komt na regen altijd weer zonneschijn denk ik dan maar. Binnenkort ga ik ook gedichten en rijmen proberen, denk dat dat me ook wel ligt. En als iemand zich er aan itirriteert hoor ik dat vanzelf wel automatisch toch. Dan zal het schijnbaar wel niet goed genoeg geweest zijn. Ik zal het hun niet kwalijk nemen. Iedereen heeft het recht om te zeggen wat hij van zijn eigen mening vind.
Dus de groetjes aan iedereen die hier leest en schrijft en jullie horen nog van mijn.

feinedagnog

Categorieën: Algemeen

15 reacties

pally · 22 januari 2009 op 17:12

Kan jei efe goet sgreiven, zeg! En noch fautlooz ook, veinedachnoch, ik ben sprakkelos, 😆 😆 😆

groet van Palie

doemaar88 · 22 januari 2009 op 17:14

Ik find het erchens een klijn beeje vlauw, maar ook wel weer om te laggen 😀

oover spelling niets dan lov dese keer!

Dees · 22 januari 2009 op 17:17

Oh, ik dacht dat een ouwe bekende was teruggekomen. Ik herkende er veel in. Maar het was percivlage. Gijnig hoor 😉

Mien · 22 januari 2009 op 17:20

Graag de volgende keer in blogvorm Fijneweek!

Hij is goeeeeeeeeeeeeeeeeeeee …

Mies

Mosje · 22 januari 2009 op 17:22

mijn dag kan niet meer stuk

SIMBA · 22 januari 2009 op 17:30

Ik schrok ff van de fout in de titel, gelukkig hoort het zo! 😀 Best knap om zoveel fouten te verzinnen.
[quote]jullie horen nog van mijn.[/quote]
Dit stond op een geboortekaartje wat ik afgelopen week kreeg 😕 Dat is dus niet grappig.

KingArthur · 22 januari 2009 op 19:31

Aardig geprobeerd maar naar mijn mening te weinig spitsvondigheid om echt leuk te zijn.

axelle · 22 januari 2009 op 19:32

awtsssjjj, it hurtsss

LouisP · 22 januari 2009 op 19:33

Schitterend,
bij de eerste regels denk ik nou zal ik mijn gram eens halen bij al die rotopmerkingen op mijn letters. Terwijl ik verder lees begin ik het een beetje zielig te vinden voor die auteur. Nog wat verder ga ik me een beetje verneukt voelen.
Let wel op de vorm van de alinea(van horen zeggen).
Keileuk

Louis

Krasblog · 22 januari 2009 op 19:55

Geweldig. Niet zozeer vanwege een ‘enkele’ spelfout maar vanwege de herkenning: Volgens mij waren niet de columns maar juist de reacties daar op je grootste inspiratiebron. Ik heb je verhaal met plezier gelezen, flauw of niet flauw, ik vond hem geweldig.

Krasblog

Anne · 22 januari 2009 op 20:48

Leuk!
Maar ik vraag me het volgende af: Je hebt nu, door zo creatief met woordspelingen te goochelen en uitdrukkingen fijn te verhaspelen, heel erg duidelijk gemaakt dat het niet echt is, de lezer moet de tekst met het bekende korreltje zout nemen. Wat als je nou minder duidelijk was geweest? Dat we ons echt met zijn allen af gingen vragen of je wel spoort? Slechts hier en daar een paar cryptische indicaties van het tegendeel? Volgens mij is dat een nóg grotere uitdaging….voor zover dat je uitgangspunt was natuurlijk 😀

fijnedagnog · 22 januari 2009 op 22:53

Bedankt voor alle reacties,
Het viel me op dat er de afgelopen weken nogal wat discussie was over de kwaliteit van ingezonden columns.
Een enkeling stelde zelfs voor dat de redactie inzendingen vooraf zou moeten beoordelen. Ik wilde de proef op de som nemen. Mijn inzending is geplaatst en dat pleit voor de redactie. Gewoon alles plaatsen. Schrijvers die het hier niet leuk vinden, niet tegen kritiek kunnen of niet van opmerkingen willen leren verdwijnen vanzelf weer. LEVE HET VRIJE WOORD

Fijnedagnog

Krasblog · 22 januari 2009 op 22:56

Geslaagde actie !

Ma3anne · 24 januari 2009 op 13:38

Als test voor de redactie vind ik hem flauw.
Als reactie op de reacties van taalfoutgevoelige mensen vind ik hem grappig. 😀

Marley_jane · 25 januari 2009 op 02:44

Inderdaad: Leve het vrije woord!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder