Mijn oude Peugeotje 205 kreeg zondag een grote beurt, poetstechnisch gezien dan. Ik zou graag willen dat ik zo afgeroomd en gestreeld werd en mijn auto begon er ook, terecht, van te blozen. Knalrood van motorkap tot achterbak, bloosde hij me tegemoet terwijl ik de kleurwax uitwreef. Eerst had ik hem nog willen verplaatsen om een zonnig plekje vlak voor de deur in te nemen, maar hij startte niet. Dat werd sjouwen met de emmers, maar het resultaat was om trots op te zijn. Gevoelsmatig midden in de nacht brulde mijn wekker mij de volgende morgen door de oordoppen heen uit mijn winterslaap. Kwart voor zeven, pfff… Alles liep wonderwel deze maandagmorgen. Ik goot geen biogarde over mijn kleren, verwisselde geen haarlak voor intiemspray, brak niet mijn nek over mijn kat noch mijn kop over de ochtendkrant. Nee, deze morgen, of liever gezegd dit late nachtelijke uur ging alles zoals het moest gaan.

Totdat ik mijn Peugeotje wilde starten. Hij deed het niet. Verzoop als een muis in een rioolbuis. Ik belde de ANWB en heb gelukkig thuisservice met deze tuut van 13,5 jaar oud. De verwarming ging weer aan, koffie pruttelde en mijn gedachten pruttelden mee. Shit, daar ging mijn vroege start (die ik haat) om vroeg klaar te zijn en de sportschool in te duiken (die ik nog meer haat!) om later weer trots op mezelf te zijn dat ik dat weer geflikt had.

Een uurtje later belde Paul van de ANWB dat hij binnen 10 minuten bij mij zou zijn. Paul kwam professioneel met zijn gele volgeprakte bak de straat inrijden. “Oeh, díe is leuk!” dacht ik. We waren gelukkig heel lang bezig met mijn tuut, wel drie kwartier. Een vlot babbeltje tussendoor, het was helemaal geen pech om pech te hebben èn gelijk een excuus voorhanden te hebben om de sportzooi ongeopend te laten. Beter voor het milieu ook, scheelde weer een was. Priori”tieten” stellen noem ik dat! Mijn Haagse vriendin stak haar kop uit haar wel rijdende auto en blèrde: “Kaup dan eins een goeiah ahtau!” en ik antwoordde: “Welnee, dit is veel leuker, ík heb lekker nog aandacht van een leuke vent op de maandagmorgen!” en we lachten er alledrie om.

Paul fikste wat hij moest fiksen en we namen met een warme handdruk afscheid. Hij bleef nog een dag in mijn hoofd ronddwalen. Wel leuk, Paul en Pauline.

Nu is het een paar dagen later en Paul is weg, fysiek en uit mijn gedachten. Soms heb je pech.

Categorieën: Diversen

Pauline

Talent voor tekst, taal en verhaal

11 reacties

Mar · 27 december 2004 op 13:34

Pauline, briljant!

Oude autootjes hebben altijd hun charmes (of van de anwb-meneer) haha

Mar

sally · 27 december 2004 op 13:34

[quote]Priori”tieten” stellen [/quote]
Geen wonder dat die Paul drie kwartier werk had.
😀
groet
Sally

Kees Schilder · 27 december 2004 op 14:03

dus morgen doet je auto het weer niet? 😀

Dinah · 27 december 2004 op 14:33

[quote]Paul fikste wat hij moest fiksen en we namen met een warme handdruk afscheid. Hij bleef nog een dag in mijn hoofd ronddwalen. Wel leuk, Paul en Pauline. [/quote]

Het was niet in je opgekomen om je telefoonnummer te geven, of de zijne te vragen voor als je weer pech hebt???
Want nu heb je dikke pech 😀

Wright · 27 december 2004 op 14:44

==> De ANWB heeft moeite met concurrent Route Mobiel. De laatste biedt sinds kort hulp bij autopech aan voor een tarief dat 34 procent onder dat van de ANWB ligt. De ANWB gelooft echter niet dat Route Mobiel dezelfde kwaliteit kan bieden als zij.

(Wat zou de ANWB daar onder verstaan, Pauline?)
Misschien worden hun mannen APK gekeurd?
Aantrekkelijke, potente, kerels.. 😀

Ga ook maar eens even een draadje los trekken denk ik.

(Leuke column)

Mup · 27 december 2004 op 16:24

Kijk, weer een reden om mijn Pinda trouw ye blijven, roestrood komt weer helemaal in. Ik ga alleen ook overstappen naar Mobile, Paul is al bekeken, las ik net,

Groet Mup.

Dees · 27 december 2004 op 16:32

Ach, Paul en Pauline klinkt ook wel een beetje saaiig 😉

Leuke column!

Li · 27 december 2004 op 21:17

[quote]Mijn oude Peugeotje 205 kreeg zondag een grote beurt[/quote]

Tja uh ik wilde eigenlijk een opmerking plaatsen over Paul en Pauline en De-Grote-Beurt. Maar ik doe het toch maar niet 😳

Leuke column WB 😛

WritersBlocq · 28 december 2004 op 13:04

Hoi allemaal, bedankt voor je leuke reacties! Ga niet over naar Route Debiel hoor, je krijgt echt spijt. Of doe het wel en schrijf er lekker over. Groetjes, Pauline.

Ma3anne · 28 december 2004 op 14:23

Kun je geen kabeltje lostrekken en Paul nog een keer laten komen? Wat let je! 😀

Mosje · 30 december 2004 op 14:23

Wat jammer nou dat ik zo onhandig ben met auto’s, want anders ……
😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder