Hoe zou het toch zijn met speedboat Alex? In de Griekse wateren met zijn haren in de wind, de blik vooruit en de speedy de motoren in de hoogste stand, denkend aan Holland! In zijn kielzog de bewakingsboot der Koninklijke Marechaussee, dienst bewaking koninklijk huis…nou ja een boot van 2 miljoen euro wie maalt daar nu om als belastingbetaler?

Landgenoten! Houd vol, blijf thuis.

‘Wij Alexander, Koning der Nederlander’ heeft een eigen vliegtuig! Mondkapjes, formulieren invullen… nou nee niets voor mij en mijn familie.

Speedboat Alex heeft zijn speeltje! Een naam heb ik al ‘Quarantaine’


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Nummer 22 · 3 augustus 2020 op 15:14

De ‘Blauw Bloed (..) aanhangers geloven in sprookjes en betalen zich blauw aan belasting om speeltjes van het koningshuis, nee lees de koninklijke familie te bekostigen. Wat, toeteren deze sprookjes believers ‘ Ze doen (..) veel voor ons (..) land, ons mooi land en democratie! Dat kan dan wel – volgens de aanhangers (overigens een slinkende groep van oranje vlaggers, toeters en ‘ Maxima, maxima… ier sta ik’ roepende in een massa van sprookjes gelovigen. Tsja, en dan Alex met zijn speedboat in een tijd waar bescheidenheid en het bewust zijn dat velen een boot van 2 miljoen euro nooit kunnen veroorloven. Nee, velen van ons medelanders zitten in de schuldsanering en zitten in surseance van betaling omdat hun ‘zaak’ aan de rand van de afgrond staat. Waar gaat ons land naar toe? naar een grotere kloof tussen arm en rijk, tussen links en rechts, tussen extreem links en extreem rechts?
Een persoon van adel zegt dat de 2e dochter van de koning de mooiste is om vervolgens op het schavot te worden gehesen omdat zulke woorden en gedachten niet ‘passend’ zijn. Wat is dan ‘adel’ anno 2020? Nazaten van rovers, dieven en onderdrukkers, zeg maar. Kunnen we deze nazaten hun voorouders wandaden ook blijven verwijten? Met de kennis van nu durven velen dat wel. Black lives matters en de scheldpartijen en tranen trekkerij als collectieve schuld. Zijn we toe aan een Republiek?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder