Dierenactivisten hebben wat te vieren, Van der Looy projectmanagement in Venray is gezwicht voor de dreiging van radicale activisten.
Het bureau heeft zich zelf terug getrokken uit een project Science Link waar mogelijk dieren proeven zouden worden gehouden.
Ook een aantal gemeenteraadsleden en de betrokken wethouder ontkomen niet aan de pesterijen van deze radicalen. Een of oneens met het houden van dierenproeven, het stelselmatig en ernstig bedreigen van burgers is nog steeds verboden in Nederland.
Het is dan ook onbegrijpelijk dat geen onmiddellijke actie wordt ondernomen om te achterhalen wie de bedreigers zijn zodat deze strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.

Structureel onderzoek en het in kaart brengen van radicale activisten is nog steeds een gevoelig onderwerp in Nederland.
Het doel heiligt de middelen lijkt hier te gelden, omdat het gaat om een idealistisch doel, zijn stelselmatige bedreigingen en het bekladden van huizen van betrokkene goed te praten.

Minister Guusje Ter Horst, van binnenlandse zaken, reageert door te zeggen dat alle tolerantie grenzen zijn overschreden.
Maar geeft de verantwoordelijkheid terug aan de gemeente Venray, de gemeente moet zelf zorgen voor de veiligheid van haar burgers.
Hoe zou mevrouw Ter Horst reageren als iedereen besluit dat dreiging loont ?
Ongetwijfeld zijn er nog veel meer actie groepen met frustraties die ook gehoord willen worden.
Als dierenactivisten hun gang kunnen gaan en hun doel kunnen bereiken met terreur, zonder structureel ingrijpen van de overheid waarom anderen niet ?
Tot slot het democratische recht van gelijkheid geldt toch voor iedereen in Nederland, zou je denken ?

Of wordt er niet meer weg gekeken als de ware aard van een persoon zich meer verschuilt achter een
Idealistische doel ?
Hoe dan ook, het uitblijven van discussie over deze actie, geeft maar duidelijk signaal.
Terreur loont.
Zolang je de maatschappij maar kan wijsmaken dat je het niet voor jezelf doet maar voor een ander.


1 reactie

FatTree · 14 januari 2008 op 09:00

Volgens mij is het de eerste keer dat ik een column van jouw hand lees, en het valt mij zeker niet tegen.

Ik zou je twee tips mee willen geven:
– Probeer het onderwerp iets meer uit te diepen, ik vond het jammer dat de column zo kort was. Hier was misschien meer over te vertellen.

– Voordat je een column instuurt kun je met de ‘voorbeeld’-knop je post eerst bekijken voordat je hem instuurt. Dit zeg ik in verband met de afgekapte zinnen. Zo kun je zien waar je entertjes weg moet halen.

Goed onderwerp, waar ikzelf ook al een tijdje op broed, maar nog niet de juiste toon wist te vinden. Ik vind de manier waarop jij hier schrijft zeker prettig om te lezen.

Met vriendelijke groet,
FatTree

Geef een reactie

Avatar plaatshouder