Ik bezit een liniaal dat met twee maten meet. Aan de ene kant centimeters, aan de andere kant inches. Maar verder ben ik tegen het meten met twee maten. Leg eens uit? Een scholiere uit een Balkanland bleek de kluit te hebben belazerd. Dus moest ze ons land uit. Een politica uit Afrika bleek eveneens de kluit te hebben belazerd. Wat doet zij nog hier? De VVD is een partij die bij uitstek een sociaal gezicht ontbeert. Het is de partij van de snelle jongens (m/v), de partij van ritselaars. Weet u nog? Pillencommissaris Frits met zijn “Beste Els”, en boegbeeld Wiegel betrapt op beursfraude. Maar het gewone volk wordt streng onder de duim gehouden door deze organisatie, die zich volstrekt onterecht “Volkspartij” noemt. Namens deze liberale club vond minister Verdonk dat een scholiere in het zicht van haar VWO-examen ons land moest verlaten. Want ze had de kluit belazerd.

Asielzoekers die zelfs maar op de geringste leugen worden betrapt, maken geen enkele kans meer op een verblijfsstatus. Dat is al heel erg lang zo. En de VVD is daar fel voorstander van. Maar hoe kan het dan, dat de populistische crypto-faciste Hirshi Ali door de VVD zo is omarmd? Willens en wetens heeft de VVD een asiel-fraudeur een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer aangeboden. Het Nederlanderschap is een voorwaarde voor een plek in de kamer; als je Nederlanderschapniet deugt, heb je daar dus niets te zoeken. En na de verkiezingen heeft de VVD-minister van Deportatie geen enkele stap gezet om het betrokken VVD-kamerlid haar Nederlanderschap af te nemen, en haar het land uit te zetten. Ook niet toen stoere Rita besloot, iemand anders met veel spierballentaal wél het land uit te trappen. Want regels waren regels! En zeg nou zelf: zo vlak voor de verkiezingen kan dat electoraal ook geen kwaad: zo’n actie is altijd goed voor een paar duizend stemmen namens de onderbuik van Nederland.

Voor de zoveelste keer heeft de VVD getoond, geen greintje fatsoen te bezitten. Door iemand op de kandidatenlijst te zetten van wie je weet dat die daar niet op thuishoort, belazer je het volk. Door een naturalisatie waarvan je weet dat die gebaseerd is op leugens niet ongedaan te maken, belazer je het volk. Wanneer je als fractieleider accepteert dat iemand onterecht deel uitmaakt van je fractie, en je zelfs accepteert dat diegene regelmatig in de media verschijnt met uitspraken over normen en waarden, belazer je het volk.

De voorzitter van de Tweede Kamer (óók VVD) dient onmiddellijk te onderzoeken of hij Ayaan per heden uit haar kamerlidmaatschap kan ontzetten. En de verantwoordelijk minister is niet langer te handhaven: zij dient door een kamerbreed aanvaarde motie van wantrouwen heengezonden te worden.

Ik herinner me beelden van vroeger. Als vuilak Hans Janmaat in de Kamer het woord nam, verlieten alle overige parlementariërs de zaal. Ik stel voor, dat de kamerleden zich voortaan ook naar de wandelgangen begeven als oplichtster Ayaan het woord neemt. En de persoonlijke bescherming van Ayaan? Onmiddellijk opheffen. Want wij geven geen geld uit aan vreemdelingen die hier niet thuishoren.

En de VVD? Daar stemmen we voorlopig natuurlijk niet meer op.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

7 reacties

Mosje · 17 mei 2006 op 09:19

Al dagen spookt het beeld door mijn hoofd van Ayaan die een metaforische zelfmoordactie beraamde, uitvoerde ook, en nu de klap gevallen is met trots het martelaarschap zal dragen.
Ons landje is te klein voor haar, maar elders zal haar ster tot grote hoogte rijzen.

Outsider · 17 mei 2006 op 09:34

[quote]Ons landje is te klein voor haar, maar elders zal haar ster tot grote hoogte rijzen.
[/quote]
Daar kon je wel eens gelijk in hebben. En ik hoop het van harte voor haar (al zal Scepsis dan wel uit zijn vel springen).

Dees · 17 mei 2006 op 09:58

Grappig om die column nu te lezen. Ik neem aan dat je inmiddels bewondering voor Rita voelt?

Eigenlijk is Ayaan nu het perfecte reclamebeeld voor de vluchteling. Immers, door met een maat te meten, kun je ook immoreel te werk gaan. En dat is nu pijnlijk duidelijk geworden. De kwestie is dan ook niet het meten met twee maten, wat mij betreft, het is meten met de verkeerde maat, het bewijs dat meten met een volstrekt rechte lineaal niet de manier is om te werk te gaan waar het echte mensen betreft. Geldt overigens evenzeer voor Taida en anderen wier naam wij nooit te horen krijgen.

Verder, of je nu voor of tegen Ayaan Hirsi Ali bent, of je haar nu polariserend vindt of opeen positieve manier taboedoorbrekend, ze heeft haar nek uitgestoken in en voor dit land en als dat je niet Nederlanderschapwaardig maakt, weet ik echt niet meer wat dan wel. Zo niet, dan maakt dat de Nederlander wat mij betreft tot een star, ondankbaar en inhumaan karakter. Iemand om je voor te schamen.

Ik heb verder niets met haar partij, ik heb wel iets met haar missie. Hopelijk kan ze die elders uitbouwen en ook weer eens in vrijheid de straat op gaan, zonder voor hoer, oplichtster en / of erger te worden uitgemaakt.

Go Ayaan :hammer:

DriekOplopers · 17 mei 2006 op 15:06

Inderdaad: deze column is ernstig ingehaald door de actualiteit. Als ik hem nú zou schrijven, kregen de opportunisten van de VVD er nog véél en véél harder van langs. Tuig is het!

Driek

Mup · 18 mei 2006 op 16:12

Ik heb bij het hele geval zo’n laag bij de grond gevoel, voor Rita, dat moge duidelijk zijn. Als ik al in Nederland kon stemmen, was de VVD wel de laatste, grrrr, ga liever naar een eiland dan dat 😀

[quote]Ik bezit een liniaal dat met twee maten meet[/quote] Moet het niet zijn; Ik bezit een lineaal [b]die[/b] met twee maten meet. Of was het als? 😉

Groet Mup.

DriekOplopers · 18 mei 2006 op 21:07

Ik: “En de VVD? Daar stemmen we voorlopig natuurlijk niet meer op.”
Mup: “Als ik al in Nederland kon stemmen, was de VVD wel de laatste.”

Ziezo, die buit is binnen. 😀

En inderdaad, het is DIE. :red:

En bovendien zit er nog een kwalijke spelfout in mijn stukkie 🙁

Oeps…

Groeten,

Driek

Ma3anne · 18 mei 2006 op 23:12

Inhoudelijk is dit een beetje een te snelle column geweest, zoals je zelf al zegt. Deze zaak lijkt van te snelle beslissingen aan elkaar te hangen.

Ik hoop van harte dat Ayaan elders beter tot haar recht zal komen. Dit bekrompen landje met ad hoc regelgevingen en een mentaliteit van een plat maaiveld verdient zo een grote persoonlijkheid met een zo belangrijke missie niet eens.

Over het woord ‘liniaal’: dat kan zowel ‘het’ liniaal als ‘de’ liniaal zijn. Dit even voor de goede orde. 😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder