Maand na maand sta ik okselfris uit alle hoeken van de kamer tevergeefs te geuren en te pronken. Heel af en toe krijg ik bezoek. Dan word ik met strenge blik van top tot teen gekeurd. Vanuit alle hoeken en gaten verwacht men onraad. Maar ik laat me niet kennen. Zet mijn beste beentje voort. Ook al heb ik een groot bord voor mijn kop. Ik ga er voor. Desnoods voor kelderprijzen. Mijn baasje is de wanhoop nabij. Angstzweet breekt hem regelmatig uit. Dagelijks leest hij alle kranten. Dat helpt niet echt. Vooral het financiële nieuws wordt zwaar verteerd. Ik zou mijn baasje graag willen helpen. Maar ijsberend loopt hij dwars door me heen. Vloekend en tierend, trap op trap af. Uit gif en om de tijd te doden kliedert hij me regelmatig onder met groene zeep en ammoniak. Zodat het eeuwig in mijn oksels fris blijft ruiken.

Voortdurend is hij met mij in de weer. Ik lig hem zwaar op de maag. Gallisch en ongeduldig maak ik hem. Vandaag is hij weer volop bezig in de tuin. Hij maait het gras onder mijn voeten vandaan. Is hij niet goed snik? Het kietelt en geeft kale plekken. Dat is toch geen gezicht.
En straks komt weer die rare vogel. Die kale gier in maatpak met strepen. Die opportunist met foute das en aktetas. Hij speldt mijn baasje weer van alles op zijn mouw. Let maar op.

Ik voel het aan mijn leidingwater. Straks krijg ik weer een grote beurt. Eerst word ik schoongeveegd en vervolgens gaat de kwast erover. Het resultaat is dat ik blozend sta te stralen in schelpenwit en rozenrood, want dat is hip, de nieuwe trend.
Ach, lief baasje van me, aan de straatstenen raak je me nog niet kwijt. Maak je geen illusies. Ploeter eerst nog maar wat voort met nieuwe veranda en tegelpad. Het is echt van de zotte. Hoeveel bloed, zweet, tranen en pegels moet en mag ik nog gaan kosten?

Vandaag is het weer groot feest. Ik krijg zelfs nieuwe linten aan mijn nok en de vlag wordt uitgestoken. Ik word te kijk gezet. De koffie staat klaar en er is zelfs chocoladetaart. Broodjes worden zoet gebakken voor weer een nieuw open huis. Vol trots laat ik me van mijn beste kant bekijken. Ja, zelfs aaien. Voor wat extra ruggen vlij ik mij gedienstig neer. Ik accepteer ieder welvoeglijk bod.
Lief baasje van me, ik weet het zeker. Vandaag valt iemand voor mijn stenige charme. Ook al ben ik dan een dure klant ik blijf niet mijn leven lang vacant.

[b][url=http://sysapps.unlv.edu/sysapps/images/vacant.jpg]Mien[/url][/b]

[img align=left]http://www.homesstagedbydesign.com/images/gallery001/vacant-home-apollo-beach-1.jpg[/img]

Categorieën: Actualiteiten

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

10 reacties

trawant · 29 april 2009 op 13:47

Hij’s goed Mien..
Mooi doorgeredeneerd ook, en precies pas qua lengte. Klasse ..! :hammer:

arta · 29 april 2009 op 14:02

Leuk!
Origineel!
🙂

doemaar88 · 29 april 2009 op 15:06

Leuk en origineel stuk. Een echte Mien 😉
Nu maar hopen dat er daadwerkelijk iemand voor ‘m is gevallen 😀

Kathinka · 29 april 2009 op 15:35

Hi Mien,

Mooi gedaan. Complimenten! 🙂

Groetjes Kathinka.

LouisP · 29 april 2009 op 21:27

M.
origineel stukje Mien,

groet,

L.

KingArthur · 29 april 2009 op 21:31

Ik geloof dat ik vergelijkbare ervaringen als baasje zijnde. Maar ach… Volgens mij zijn het trouwens bodemprijzen of de prijzen kelderen maar kelderprijzen :eh:

champagne · 29 april 2009 op 22:42

Leuk gedaan! En inderdaad origineel.

WritersBlocq · 30 april 2009 op 10:41

Wat een lief verhaaltje over een zo te zien schattig huis! Leuke invalshoek, ook qua licht.

En, kan er geklonken worden? Hope so. Groetje, Pauline.

Mien · 4 mei 2009 op 14:01

@Allen: Bedankt voor jullie reacties

@KingArthur: Klopt, moest bodemprijzen zijn, maar ja, ook die kelderen de laatste tijd, vandaar de wraakversparring!

@WB:
Nee, dit is een anonieme stee.
Wilde slechts een actueel tijdsbeeld vastleggen.

Mien

Mien · 1 juli 2014 op 17:33

Op een of andere manier vindt iemand (bij ColumnX) het erg leuk om deze column telkens op te voeren als best gelezen column van de maand bij ColumnX. Dat kan door deze erg vaak aan te klikken. Ik zou zeggen doe je best en veel plezier!

Geef een antwoord