In deze explosieve tijden valt het mij tegen hoe slecht er bommen worden gemaakt in Nederland. Menige bomaanslag op religieus gebouw of school wordt al gedoofd of verijdeld voordat het gebouw is afgebrand.
Een beetje randdebiel zou toch de moeite kunnen nemen om te browsen op het internet waar de handleidingen van Molotov-Cocktail tot atoombom te vinden zijn. Gezien de bezuinigingen van Kabinet Knalkenende heeft natuurlijk niet iedereen internet, vandaar dat onderstaande cursus (deel 1 van Molotov tot Mazzeltov) ook huis aan huis verspreid zal worden.

Het meest bekende bommetje is natuurlijk de Molotov Cocktail, genoemd naar een Russische minister van buitenlandse zaken. De truuk is dat je een fles vult met een brandbare stof. Vervolgens doe je een doek in de hals en steek je het gedeelte van doek welk uitsteekt in de hens. Je kunt ook klei of kauwgom gebruiken met een lontje er doorheen. (Zorg wel dat het hard is.)
Daarna gooi je de fles op het gewenste doel. Amateurs grossieren in fouten. Sommigen doen de fles veel te vol (0/5 tot 2/3 vol is het advies). Extra dommen gebruiken een verkeerde fles (eentje met een korte nek, te wijde mond of een fles die zo zwak is dat deze uiteenvalt als je ernaar kijkt, of eentje die zo sterk is dat hij niet breekt.)
Ook de inhoud van de vloeistof is van belang. Neem geen vloeistof welk gelijk ontbrandt zoals terpentine of lampolie. Gebruik (was) benzine, spiritus, petrolium, kerosine etc. etc. Het zou natuurlijk kut zijn als de bom ontploft voordat hij doel heeft getroffen of erger, wanneer de fles nog in je handgreep zit. Zet de fles ook een tijdje op zijn kop, zodat de doek goed nat wordt!
Belangrijk is ook dat je de tijd neemt met richten en mikken en hierop oefent. Net als met pissen valt het soms vies tegen.
Oefen ook niet alleen in je tuin maar ook bijvoorbeeld in een rijdend vehikel. Je staat natuurlijk flink voor lul als je, wanneer je eindelijk de ballen hebt om er eentje te gooien, kilometers ernaast mikt. Oefen ook op bewegende voorwerpen van verschillende snelheden (tip: De kat van de buren, Minoes, was in mijn geval een zeer goede mikoefening, God hebbe haar ziel.)
Kijk ook goed naar de omgeving naar verdekt opgestelde figuren. Draag een petje voor onherkenbaarheid en sodemieter de kleding weg maar niet gelijk!
Het belangrijkst is dat je goed nadenkt over je motieven en de verschillende gevolgen.
Raak nooit in paniek!!!
Je moet vooraf hebben nagedacht over wat er allemaal mis kan gaan. Als je klauw er afknalt ga je natuurlijk niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Je wordt dan trippel gestraft (1. je aanslag is niet gelukt, 2. je hand is eraf, 3. ze bellen direct de politie). Dit wordt ook wel een triootje genoemd in de gevangenissen. Zorg dat je de geneeskundige ondersteuning vooraf geregeld heb of verzin een goed alibi (oud vuurwerk ging af in de schuur waar bij het in een leeg krat bier terecht kwam (glasverwondingen niet vergeten)). Ga ook altijd naar het ziekenhuis met een vertrouwd figuur zoals je moeder, oma of jonge dochter en liefst met allemaal.
Heb geen berouw achteraf want het kan natuurlijk flink misgaan. Er kunnen meerdere gebouwen beschadigen, (meer) slachtoffers vallen, of een gebouw met brandbare spullen ontploffen. Je bent toch oerdom als je jezelf aangeeft, zeker als de aanslag weinig schade heeft aangericht, en of de politie geen leads heeft.
Plak geen briefjes etc. op, want dit leidt vaak naar de dader. Schrijf ook niet op dat het namens een beweging is. (tip: De politie zoekt nooit als eerst in de hoek van afkomst van het briefje maar het in de omgeving van het slachtoffer.)
Ook geen faxen, mailes, telefoontjes en internet verklaringen naar de pers want alles is te herleiden naar de dader.

Lees bovenstaand dus aandachtig door als je een aanslag wil plegen met een Molotov Cocktail zodat je, wanneer de aanslag een succes is, naderhand lekker kunt genieten van de bommen van Georgina, en de vele talkshows met jou in de hoofdrol.
Neem dan ook een lekkere Molotov Cocktail:

– 2 part(s) Champagne
– 1 part(s) Cherry Brandy
– 1 part(s) Curacao
– 1 part(s) Vodka
– 1 part(s) Gin

[b]Mazzeltov![/b]


12 reacties

Kees Schilder · 16 november 2004 op 16:49

Gaan we ook nog horen wat je precies wilt met deze column?

tontheunis · 16 november 2004 op 19:28

De heer Molotov zaliger was maar wat fier op het feit dat de soldatski’s hun brandbom naar hem hadden vernoemd. Dat was echter niet uit liefde, maar uit haat. Want de reden van de uitvinding van de bom was namelijk dat de soldatski’s bij de duizenden sneuvelden bij gebrek aan wapentuig. Dus moest men inventief zijn. Stukje geschiedenis.

Ik ben er wat verder in gegaan. De GVDD-donderslag! Men neme een sufkop die het kennelijk nodig vindt om randdebielen die te dom zijn om echt slachtoffers te maken zo wijs te maken dat het de volgende keer wél lukt, men rukke zijn broek en stringetje tot aan de enkels naar beneden om vervolgens in de auto naar Belgie te rijden. Met enig geluk heeft de sukkel bij terugkomst een blaasontsteking opgelopen, waarna men de in Vlaanderen aangeschafte strijker langs de schuurpapieren bil van het rund haalt om het projectiel vervolgens (rubberen handschoentjes aan, meisjes) zo diep in de anus aan te brengen als God haar heeft geschapen. Men trekke vervolgens de broek weer omhoog en neemt op gepaste wijze gepaste afstand.

Succes verzekerd!

TT

GVDD · 16 november 2004 op 22:00

Niks overtreft natuurlijk domdreumes. Men neme een sufferd van pure arrogantie en naïviteit, die denkt dat bij verdwijnen van een voorwerp uit het zicht, het voorwerp daadwerkelijk verdwenen is (niet meer bestaat).
Men beplakke het naakte lichaam van het kind met spijkers met daaraan (zijn) columns van wijsheid en omwikkele hem met ducktape totdat hij het volume heeft van Sugar Lee Hooper.
Men plaatse hem in Jerusalem, het centrum van het universum, en men vulle zijn maag door middel van een trechter met salpeter, houtskool en zwavel, totdat hij poeder schijt.
Een lont gaat door de mond, maag en bij de anus naar buiten zodat de draad weer aan elkaar wordt geknoopt als een Ourobouros, een slang die in zijn eigen staart bijt.
Men steke de lont aan en zie hier: Een zee van vuur welk zelfs den afgrond verlicht.
De wereld wordt getroffen door wijsheid.
De stank nemen we op de koop toe.

DD

Ma3anne · 16 november 2004 op 23:29

Dat verbasterde plaatje met de tarotkaart (de Dood) en de Nederlandse vlag beviel me al niet. Deze column nog minder. Wie hoop je hiermee te bereiken?

Overigens, de tarotkaart staat voor een nieuw positief begin. Maar dat weet jij niet, vrees ik.

GVDD · 17 november 2004 op 06:27

Ik verzamel tarotdecks en weet er vrij veel van af. De dood wordt inderdaad sinds Crowley uitgelegd als een verandering/nieuw begin, los van of dat positief is want dit komt eigenlijk naar voren in de positie van de kaart (op zijn kop of niet) of in de wisselwerking met kaarten ernaast. Het zien van de Dood als metafoor maakte het spel ook stuk minder onheilspellend en dus populairder. Daarvoor was de Dood bij veel tarotleggers wel een stergeval binnen de eigen kring.

Ik snap niet helemaal waarom je denkt dat ik dat niet weet. Vreemde aanname.

Ma3anne · 17 november 2004 op 08:30

Oke, ik heb me vergist met mijn aanname. Excuses.
De betekenis van het vlaggetje op de kaart is me nu echter nog minder duidelijk. Vooral in combinatie met je column. Mag ik vragen dan, hoe ik dat moet uitleggen?

GVDD · 17 november 2004 op 22:05

Natuurlijk kun je dat vragen. het plaatje staat los van deze column. Tarot en geschiedenis is een van mijn hobbies. Als ik iets schrijf dan is het meestal over onze samenleving en Nederland vandaar dat ik de vlag erbij kleurde. Nu zijn mijn ‘columns’ meestal op het randje of eroverheen, wat niet noodzakelijkerwijs mijn mening is en dan kan ik begrijpen dat het plaatje ineens een heel andere betekenis krijgt. In relatie met deze column lijkt het wel de dood over Nederland of zo. Daarnaast komt het plaatje nogal nationalistisch over. Dat is wat mij betreft niet zo opzettelijk gedaan.
Meestal schrijf ik wel vanuit een extreem standpunt of vanuit satire, althans dat poog ik, en dan is het jammer dat men juist ingaat op de zaak zoals boven. De wijze van samenstellen van een molotov cocktail kun je vinden op 100000 sites dus dan vind ik het jammer dat men sec kijkt alsof ik de kennis zo willen verspreiden, alsof columnx daarvoor het meest geschikte medium zou zijn (op google komt ie bij zoeken waarschijnlijk op de laatste plek). Het was satirisch bedoeld. Als iets niet in het zicht is dan betekent dit niet dat het niet bestaat. Ik hoor weinigen over al die sites. Ja je zult bij mij weinig verhalen tegenkomen over een dag in de IKEA zonder dat ik daar een waardeoordeel over heb of zo.
Ik ben blij dat er toch mensen zijn die het in ieder geval uitlezen hahaha

groet

GVDD

Ma3anne · 17 november 2004 op 22:16

Kijk, dit vind ik nou een mooie dialoog om misverstanden de wereld uit te helpen. Dat hebben we toch maar mooi gefikst samen. 😉

Ik geloof dat ik het snap nu. 🙂

GVDD · 17 november 2004 op 22:40

thx, dat vind ik ook 🙂 🙂

Raindog · 17 november 2004 op 22:46

‘En Raindog zag dat het goed was….’

😛

Kees Schilder · 18 november 2004 op 11:33

oke dan.

GVDD · 18 november 2004 op 17:21

he andere foto!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder