De staatssecretaris van oorlog (pardon, defensie) wil kinderen van 16, 17 jaar op het leger voorbereiden omdat hij in onze jongste neokoloniale oorlog soldaten te kort komt. Ook sneuvelen er soldaten, wat natuurlijk niet de bedoeling was…. Ik vind dat zielig voor hem en bedacht daarom een eindoplossing. Lijf kinderen van 10 tot 15 jaar in een apart jeugdleger in, zodat ze daar hun agressie kwijt kunnen en worden voorbereid op het echte werk. Als schietschijven valt te denken aan kutmarokkaantjes, islamietjes, Ajaxjoden, roetmoppen, homo’s, zigeuners, daklozen, junks, oproerkraaiers, krakers, links tuig, columnisten, buitenlanders. Keus genoeg. Wel m/v, want je moet niet discrimineren. Je lost op deze manier een aantal problemen definitief op.
Rita en Geert hebben vast nog méér goede en nieuwe ideeën. Het Vaderland is na deze eindoplossing vrij van vreemde smetten en zo kan iedereen weer trots zijn op Nederland.
Het hoeft hier niet bij te blijven. Nederland moet weer Groot-Nederland worden. Met een beetje goede wil kunnen we Belgisch en zelfs Frans Vlaanderen inlijven en reinigen van die mallotige reserve Fransozen genaamd Walen en zo het oude Nederland herstellen. Hoe het juridisch zit met Orange en Nassau-Dillenburg weet ik niet, maar als Het Volk Het Wil, moeten die ook weer ingelijfd worden bij ons Koninkrijk. Dát is pas Nieuwe Politiek.
Als we het goed spelen en achter de schermen Condoleezzabush inschakelen, kunnen we een ‘linkse opstand’ in Indonesië ensceneren ‘die het Vrije Westen en de Nederlandse onderdanen in onze niet lang meer voormalige Overzeese Gebieden bedreigt’, om dan met een Nieuw KNIL de Nieuwe Orde te herstellen en boven Batavia v/h Jakarta, Neêrlands driekleur opnieuw fier te laten wapperen en zo de schande van die oproerkraaier Multatuli en die vuile Soekarno uit te wissen.
Er breken goede tijden aan, ja, een nieuwe Gouden Eeuw met Rita Colijnverwildersdonk aan het Roer. En wie zegt dat we dan moeten stoppen? Suriname kan ook weer onder ons bestuur komen! Met Zuid-Afrika ligt dat moeilijker, maar het moet toch mogelijk zijn om de roem van Mandela te bezoedelen en de huidige president Mbeki af te schilderen als communist en terroristenvriend? Kortom: toont allen de ware VOC mentaliteit en Nederland zal trots op ú zijn. En als je dan als 17, 18 jarige sneuvelt, weet je in het Hiernamaals tenminste waarvóór je stierf!

© Jan Bontje 2008


7 reacties

Neuskleuter · 22 april 2008 op 13:23

Geweldig doorgeslagen column! Maar wat heeft Nederland tegen columnisten? 😀

arta · 22 april 2008 op 14:52

*laat bull’s eye op buik tatoeëren”

Heerlijk, dat cynisme!
🙂

Dees · 22 april 2008 op 19:11

[quote]Wel m/v, want je moet niet discrimineren.[/quote]

Gelukkig, ik schrok al 😀

De rest van je column kan me niet zo grijpen, net te ofzo…

WritersBlocq · 22 april 2008 op 22:47

Geen slecht verhaal, integendeel. Goed zelfs, als column. Toch heb ik een ‘maar’: je lijkt te surfen op je vorige succes-column die ik i.e.g. ijzersterk en uniek vond. Deze hierboven vind ik wel minder.

Groetje, Pauline.

pally · 23 april 2008 op 09:55

Ik ben niet zo aansluiterig, maar nu sluit ik me echt bij WB aan : succesformules herhalen brengt vaak thee van twee keer het zelfde zakje….

groet van Pally

Mosje · 23 april 2008 op 19:30

Ik sta er helemaal achter.

KawaSutra · 24 april 2008 op 23:06

Zou een wervende campagnespeech zijn voor Hillary Verdonk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder