Shakira wil vrede in Libanon, en Condoleezza wil dat het geweld stopt. De advocaat in de Deventer moordzaak wil dat de zaak van zijn cliënt heropend wordt en ik wil naar Mars. De wereldorde moet maar wat meer enthousiasme betonen bij de kolonisatie van de rode planeet, zodat ik deze fluorescente poel van apocalyptisch verderf kan ontsnappen, zonder dat ik er een eind aan hoef te maken; zo wanhopig ben ik nou ook weer niet. Er moet meer in het leven zijn dan staren naar een lichtgevend scherm. Daarna gaan we naar huis en daar staren we naar een ander lichtgevend scherm, dat zegt wat we vinden en kopen. Het cirkelen met schroeiende vleugels om een lichtgevend scherm, als motten om een TL-buis.

Ooit kom ik dan nog wel eens kijken, en dan wil ik dat het Midden-Oostenprobleem van de baan is, dankzij de opheffing van de staat Israël. Hoe je het ook wendt of keert: het beloofde land is een misbaksel van koloniale arrogantie en bemoeizucht. Het veroorzaakt de ongerechtigheid die de oorzaak is van zijn stichting. Met een wereldoorlog is het begonnen en het zal straks ook in een wereldoorlog eindigen.

Wacht er dus maar niet te lang mee. Laat de geitenneukers het zelf oplossen: eigen land, eigen water, eigen olie, eigen geloof. Het westen houdt bij Cyprus op. De NAVO moet ook maar eens afgelopen zijn, dat is toch alleen maar een excuus voor een hoop metaalverplaatsing en grondstoffenverbruik. Datzelfde verbruik en de prijs ervan is een directe aanleiding voor een groot deel van alle ellende, dus zet maar een windmolen op je dak; dat doen we op Mars ook.

En waar het dan met de Israëlieten naartoe moet?

Kiezen: blijven waar ze waren of gaan waar ze vandaan kwamen; daar vinden de geallieerden vast wel wat op. Canada is groot zat. Kunnen Israëlieten anders niet moslim worden ofzo? Het ene einde van alle denken of het andere… .

Desnoods komen ze dan maar mee naar Mars. Daar kunnen ze kolonies stichten tot ze erbij neervallen. Is het is met het Midden-Oosten niet als met Marskolonisatie: in hoofdzaak een kwestie van water?

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Mosje · 2 augustus 2006 op 20:16

Volgens mij heb jij al eens geschreven dat je graag naar Ierland wilt verhuizen, maar Mars is natuurlijk ook prima. Goede reis!
😛

KawaSutra · 3 augustus 2006 op 01:16

Ik dacht dat het (wereld-)probleem meer ging om olie (op het vuur gooien).

vanlidt · 4 augustus 2006 op 17:30

Het duurt nu echt niet lang meer, Mosje, en dan is Columnx zijn allerbeste columnist kwijt.

Mosje · 4 augustus 2006 op 19:42

Goh vanlidt, ga ik ook op reis? Leuk.

Dees · 4 augustus 2006 op 20:21

Eigenlijk ben ik behoorlijk fanlidt. Maar in deze column leg je voor mij net teveel bruggen vanuit je eigen beleving als basis van het schrijfsel. En dat is minder prettig lezen.

vanlidt · 26 augustus 2006 op 17:18

Dat is het hem nou juist, Dees. Mijn werk gaat alleen maar over mij. 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder