“[i]When it’s not raining it pours[/i]”, wordt hier al snel gezegd wanneer het weer tot gespreksonderwerp is geworden. Ze hebben gelijk. Er kunnen hier perioden zijn dat je denkt dat het nooit meer ophoudt met regenen. Van de regen naar de drup en weer terug naar de regen. Maar vandaag is dat anders. Een hogedrukgebied heeft zich boven Schotland genesteld dat ervoor zorgt dat de vooruitzichten voor de komende dagen stralend zijn. Mooi eigenlijk, dat hoge druk dit resultaat tot gevolg heeft. Het weer nodigt uit om erop uit te trekken. Dus ik heb mijn wandelschoenen aangetrokken voor een tochtje door de Bishop’s glen dat hier op een steenworp afstand bij mij vandaan ligt. Ik betreed de ‘glen’ en dit keer regent het zonnestralen door het bladerdak van de bomen, het geheel omtoverend tot een mystieke omgeving. Ik loop heuvelopwaarts en kom aan bij een stroom. Mijn tong op mijn schoenen. Het water staat laag vandaag en ik zie een doorwaadbare plaats die leidt tot een rotsformatie midden in de stroom. Over de keien balancerend loop ik ernaar toe om daar even plaats te nemen om te rusten en te genieten van de zuiverheid van de natuur. Zo simpel kan het leven ook zijn. Ik vier mijn eigen feestje. Het wilde water mijn emotie, de stenen mijn logica die de loop van mijn leven in goede banen moet leiden. Ik neem de stroom in mij op. Sommige stenen glad gepolijst door het water dat er sinds jaar en dag tegenaan dendert, op andere plaatsen komt het water weer tot rust in een bekken gevormd door groepen keien die daar als een natuurlijke dam liggen.

Na een poos besluit ik mijn stek te verlaten en de beek stroomafwaarts te volgen richting thuis. Geen idee wat ik daar zal gaan doen. Maar plannen is niet meer nodig als je gelooft in het lot. Met vertrouwen ga ik de toekomst tegemoet want hier loopt het nu eenmaal zoals het loopt.

Categorieën: Diversen

8 reacties

SIMBA · 7 oktober 2009 op 12:27

Genieten van de mooie dingen des levens! heerlijk King.
Zit je trouwens al op doedelzak-les 😀

LouisP · 8 oktober 2009 op 16:12

K.
eerste keer lezen om er ‘iets’ achter te zoeken,
tweede keer lezen zonder.. En dat is ook best te pruimen..

L.

KingArthur · 8 oktober 2009 op 17:21

@SIMBA: Thanks. Geen doedelzak onder de oksels hier. Ik sla al genoeg valse tonen aan tijdens de dagelijkse conversaties die ik hier voer. Dit leidt overigens tot de meest vreemde en lachwekkende situaties.

@El.Pee: Dank voor deze reactie. Correct er valt eigenlijk weinig te zoeken achter deze tekst. Het is slechts een vastlegging hoe ik tegen de dingen aankijk die ik hier zie. In dit geval een beek.

SIMBA · 8 oktober 2009 op 18:37

Je weet het King…we zijn dol op vreemde en lachwekkende situaties, dus hou je vooral niet in 😀

lisa-marie · 8 oktober 2009 op 18:37

heerlijk toch als het loopt zoals het loopt die dag en dan in zo’n omgeving.
geniet ervan!

KingArthur · 8 oktober 2009 op 19:30

Okay SIMBA, om een voorbeeld te geven in geschreven taal dan weliswaar. In een open sollicitatie voor editor bij het lokale krantje wilde ik ook wat interesses op mijn CV zetten. Om aan te geven dat ik van een potje pool biljard houd, had ik daar neergezet: “For relaxation I like to stroke the balls”. Sindsdien sta ik daar bekend als: the pervert. Meer voorbeelden zullen volgen er zitten een aantal teksten in ‘the pipeline’.

SIMBA · 9 oktober 2009 op 08:48

😆 😆 :stom: 😆 😆

KawaSutra · 14 oktober 2009 op 01:21

Al moet het stroomopwaarts, ik volg je King.

Geef een antwoord