Op de vraag waarom Bush juist Nederland heeft gekozen om het 60 jarig bevrijdingsfeest te vieren antwoordt de deskundige dat Nederland toch wel zeer betrokken was bij de Tweede Wereldoorlog. [i]Mijn[/i] tweede vraag zou zijn geweest: “Betrokkener dan België en Frankrijk dan?” Heeft Nederland dan echt zo geleden onder onze lustigen Nachbahren? Tief effe lekker op zeg. Heeft Nederland, op een handje vol verzetsmensen nou zoveel strijd geleverd? Ik dacht het niet. Tenminste niet in vergelijking tot andere landen. Dus er moet een andere, verborgen reden zijn waarom Bush ons met zijn gevolg van 700 man vereert.

Zien jullie Bush naast een man als Chirac staan? Of Guy Verhofstadt? Om maar even dicht bij huis te blijven. Nee! Tuurlijk niet. Naast de liberale Verhofstadt, die zijn rebelse tienertijd niet helemaal heeft kunnen afschudden, zou de eencellige hork het charisma hebben van een slak waarop een lepel zout is gestrooit. En van Chirac mag je vinden wat je wilt, ik mag hem niet, maar als mens/man staat er wel iemand met een duidelijk eigen wil en een paar vette kloten. Een leider.

Maar dan Balkenende. Jan Peter Godverdomme Balkenende, het lulletje van de klas, toen en nu. Daar wil je als halfaap nog wel naast staan. Deze normen- en waardenridder maakt op niemand indruk, behalve zijn moeder wellicht, maar laten we wel wezen, wanneer je [i]zoiets[/i] hebt gebaard, dan maakt je zenuwstelsel kortsluiting en raak je confuus. Het neuzelende peutertje groeit op tot een hardstuderen mannetje met een harde schijf waarop vele gigs kunnen worden opgeslagen maar met het inzicht en inlevingsvermogen van een keukendeur. Wanneer dit kwezeltje zich dan ook nog eens hardnekkig blijft voordoen als het braafste ventje van de klas, dan raak je hier in de lage landen al gauw verzeild in de politiek. En wanneer je dan ook nog eens het schoothondje wilt zijn van elke regeringsleider die iets meer uitstraling heeft dan jezelf – en dat hoeft dan echt maar heel weinig te zijn – en bovendien als schootlikker ook nog eens zindelijk bent, dan is de vraag eigenlijk wel zo’n beetje beantwoord.

Bush komt naar Nederland omdat onze politici de enige ter wereld zijn, die deze missing link niet in de schaduw zetten. In tegendeel. Naast het wezen Balkenende lijkt Bush een man. Zowaar een man van formaat. En daar, lieve CX-kindertjes, mogen wij met zijn allen van meeprofiteren. Oeps, zei ik profiteren? Ik bedoel natuurlijk meebetalen. Bush reist namelijk meer dan eerste klas en er wordt alleen al 3000 km prikkeldraad uitgerold om te voorkomen dat een normaal mens bij hem in de buurt komt. Dan noem ik dus even alleen het allergoedkoopste middel om ons op gepaste afstand te houden. En dat vind ik niet juist.

Wanneer er met mijn belastingcentjes iets wordt bekostigd, zou ik het prettig vinden daar ook echt van mee te profiteren. Ik zou dan niet op afstand willen blijven maar juist dicht bij de man in de buurt willen zijn. Liefst zelfs op een verhoginkje. Ik zou dan mijn broek laten zakken en hen mijn scrotum laten zien. Speciaal voor de gelegenheid voorzien van een zg tweedagenbaard (dat staat wel chique) en het opschrift ‘ontzettend grote zak’.

Balkenende mag dan de vertaling doen: “Welcum toe Hullend, Mister Pressidunt”.


11 reacties

WritersBlocq · 7 mei 2005 op 13:28

[quote]en er wordt alleen al 3000 km prikkeldraad uitgerold om te voorkomen dat een normaal mens bij hem in de buurt komt.[/quote]
Ik denk dat het andersom is: HIJ mag niet in de buurt van gewone mensen komen. Want wees eerlijk: wie zou dat nou willen?
Over de besteding van belastingcentjes ga ik niet nadenken, dan heb ik gelijk een …weekend en dat gun ik mezelf niet hihi. Ciao!

Kees Schilder · 7 mei 2005 op 13:39

Dat werd weer eens tijd Viking.Voor zo’n lekkere pittige, cynische ,zalige column wil ik mijn bed, tussentijds, wel even uitkomen.

Li · 7 mei 2005 op 14:54

Onthullende column Viking!

[quote]en het opschrift ‘ontzettend grote zak’.[/quote]

Of: Bush is de grootste maar ik heb de grootste 😕 😀

Li

Louise · 7 mei 2005 op 15:56

Klare rake taal!
Verdomd jammer dat Balkenende deze taal nooit zal begrijpen, laat staan vertálen.

Ma3anne · 7 mei 2005 op 15:59

Kun jij Limburg nog uit? Anders zou je naar de demonstratie in Amsterdam kunnen gaan en je act daar opvoeren. Wedden dat je het journaal haalt?

EDIT: Zit ik deze reactie te schrijven en kijk even naar het journaal. Zie ik mijn eigen zoon in die demonstratie lopen! gelukkig met zijn broek aan. 😀

champagne · 7 mei 2005 op 16:07

Die Balkenende is zo’n droogkloot dat ik hem ervan verdenk zelfs in poedervorm klaar te komen !!
(als ie al ooit komt eigenlijk 😛 )

Goeie column Viking!

KawaSutra · 7 mei 2005 op 16:52

[quote]Ik zou dan mijn broek laten zakken en hen mijn scrotum laten zien. [/quote]

Viking, je hebt een punt (zak)!

Dees · 7 mei 2005 op 17:11

[quote]Het neuzelende peutertje groeit op tot een hardstuderen mannetje met een harde schijf waarop vele gigs kunnen worden opgeslagen maar met het inzicht en inlevingsvermogen van een keukendeur.[/quote]

Nooit eerder zo’n treffende omschrijving van Balkenende gezien.

Enne, ook verder een prachtcolumn!

Bakema_NL · 7 mei 2005 op 18:59

Er wordt 3000 kilometer prikkeldraad uitgerold vanwege de minder brave ventjes van de klas die wel eens wat minder prettigs van plan kunnen zijn.
Want als er 1 ding is in Nederland wat we niet kunnen dan is het wel de boel dicht en veilig houden, laat staan dat er iemand optreed wanneer er iets uitgehaald word wat niet door de beugel kan. Dus helemaal onnodig is dit niet en wie weet werkt het.

Mup · 8 mei 2005 op 23:31

[quote]lieve CX-kindertjes[/quote] :laugh:

Groet Mup.

ignatius · 11 mei 2005 op 22:32

😀 😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder