Jawel, ik heb weer eens tijd om te schrijven. Niet dat ik überhaupt ook maar enige inspiratie heb hoor, maar ik word er eigenlijk toe gedwongen. Het is gedaan met het privégebruik van internet op het werk. Hun goed recht natuurlijk, maar hoe moet dat nou met mijn verloren uurtjes? Mijn baan bestaat uit vliegen of stilstaan, wat betekent dat je twee uur lang uit je neus kunt zitten vreten om vervolgens zo’n dik pak werk op je bureau gedonderd te krijgen, dat je niet weet wat je eerst moet doen. Nu maak ik me niet zo heel snel druk dus wat niet af is, komt morgen wel. Heb ik tenminste direct wat te doen de volgende dag. Ja toch?

Maar goed, als ik niet kan internetten wat neerkomt op nu.nl en buienradar checken, mailtjes sturen en natuurlijk hyven…wat dan?

Ik heb voor de zoveelste keer om extra werk gevraagd, langzaam werken zit nu eenmaal niet in mijn systeem. De koffie en thee komen me inmiddels de neusgaten uit, de weekendverhalen van collega’s zijn allemaal weer verteld, smsen is maar voor 10 minuten leuk, de veronicagids is na 3 kwartier uit, mijn neus is leeg, mijn nagels gevijld en iedere vlieg op het plafond is geteld. Zelfs mijn liefste collega, die toch goed is voor tenminste een uurtje kletsen per dag, is er niet. Dus is mijn enige optie vandaag een verhaaltje schrijven.

Maar zelfs dat gaat niet zonder slag of stoot. Omdat iedere letter die ik typ op de ‘grote’ computer wordt opgeslagen, is het zelfs niet mogelijk deze tekst ongezien in Word uit te typen. Lang leve de schrijfblok. Welkom in 1978. Op zich is dat niet erg want ik schrijf langzamer dan ik typ, dus heb ik toch weer een halfuurtje extra bezigheidstherapie.

En toch…aan ieder verhaal komt een eind, zo ook hier. Mijn vingers doen zeer en mijn bureau ligt inmiddels weer gevuld met werk. Maar doe me alsjeblieft een plezier. Overlaad me met ideetjes. Onderwerpen waar ik over kan schrijven. Soort van verzoeknummertjes zeg maar. Als ik dan weer eens een verloren uurtje heb, dan weet ik in ieder gaval wat ik kan doen

Categorieën: Algemeen

6 reacties

weathergir · 9 september 2008 op 18:00

Een andere baan zoeken… en daar blijf ik bij 😉

Beetje interpunctie checken… ook daar blijf ik bij :hammer:

Uhm, doorschrijven… dan blijf ik er nog even bij 😎

Neuskleuter · 9 september 2008 op 18:23

Wat dacht je van ‘het verbieden van privégebruik van het internet op het werk?’
Of: ‘waarom ik verveelde blogs op Hyves plaats en échte columns op CX?’

Teunis · 9 september 2008 op 22:22

Worden wij ook nog eens de dupe van jouw werk…

Kom op, je kunt schrijven, even de hersens laten wapperen en een leuk onderwerp uitkiezen.

Groeten Teunis

Mup · 10 september 2008 op 12:15

De belevenissen van mijn nagelvijl, of schrijfblok?
Op school was het zo gek nog niet?
Of een cursus korte verhalen schrijven, kan nog met pen en papier :hammer:

Groet Mup.

Dees · 10 september 2008 op 13:14

Ok, daar komt ie:

1. Het complexe zielenleven van de gladiool.
2. Wat voetbal en sex met elkaar te maken hebben.
3. De ondraaglijke leegte van het moderne bestaan.
4. Waarom Zeeuwen geen zachte g gebruiken.
5. De zoektocht naar de nieuwe baan die wel vervulling bieden kan.
6. De kraak van de grote computer.
7. De voor- en nadelen van de diverse opties die buienradar te bieden heeft in binnen- en buitenland.
8. De textuur en vorm van de zaken uit dwe geleegde neus die onder de gevijlde nagel zijn blijven hangen.
9. Het recht op privégebruik van internet op het werk.
10. De hives die ontstaan tijdens het ontwennen van Hyves.

Tja, zoiets dus… En anders maak je kunstwerkjes van je nagels, schijnt heel therapeutisch te zijn. Succes.

SIMBA · 10 september 2008 op 13:38

Mag je wel je eigen laptop meenemen naar je werk??? Zo ja…probleem opgelost! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder