Het water uit de lagune gaf het Sint Marco plein een jaarlijks cadeautje.
Beetje klotsend en de laarzen dragers soms extra verrassend als dat water toch over de rand van de laars naar de warme sokken sijpelde met als gevolg een lading vloekwoorden in een taal naar keuze.
Er werd muziek gespeeld op het plein, de koffie kost een vermogen maar de muziek is dan wel gratis.

Onder de Galeria is het droog wandelen, een ijsje te nuttigen en je te vergapen aan de uitgestalde juwelen en horloges.
Het werd donker, de lichten aan, de muziek zwol aan en zweepte mensen op om spontaan mee te zingen of als er geen lied in het ten gehore gebrachte muziek naar de monden bracht werd er geklapt en ik.. ik pakte mijn partner en ging dansen in het klotsende laagje water op het San Marco Piazza in Venezia.

Het gelach en geklap van omstanders was nu voor ons en niet voor de muziek!

In de hotelkamer aangekomen legden wij onze natte sokken op de verwarming, opende een fles Cabernet, vulden de kristallen glazen en keken naar buiten.

Het regent nog!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 11 december 2021 op 10:33

San Marcoplein? Had je geen last van die klote duiven daar?

    Nummer 22 · 11 december 2021 op 11:27

    Kent u waarde Paco het een lied, de hit en natuurlijk een echte onvervalste originele nederlands dijenkletser ‘ Alle kloteduiven op de Dam’. Na 520 weken op de 1e plaats in de Top 40.000 van klote liedjes te staan werd het klootduivenschieten een olympische sport, maar dat terzijde.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder