Er is in een week tijd weer voldoende voorbij gevlogen op de propaganda kanalen. De Syriërs schijnen teruggekeerd te zijn uit Haren, uiteraard zeer teleurgesteld. Economisch staat ons nog het een en ander te wachten en het gevecht om het Witte Huis is nu echt los gebarsten. En ik sluit af met vuurwerk om je leven een nieuwe boost te geven. Zoals ik al voorspeld had in mijn vorige schrijfsel zijn de Syriërs dus naar Haren gegaan voor gratis thee en om een potje te rellen. Maar die kamelen hebben het niet gered, dus ze waren te laat. Teruggekomen gingen ze weer verder met oorlogje spelen. Echter dachten ze er niet bij na dat er wel eens een granaat of twee op Turks grondgebied zou kunnen vallen. Boy o boy, dat hebben ze geweten ook. “Turkie Turkie is niet bang, Turkie Turkie zegt pang pang!” Zelfs de grote vriend van Assad, Rusland, heeft hem om excuses gevraagd. Want dat de Russen rijker worden wegens de levering van wapens moge duidelijk zijn, maar kom op jongens, maak het jezelf nu niet moeilijker dan nodig is en laat die Turken met rust! Heb je die sabels van die Turken wel eens gezien? Syrische sis kebab is in de maak hoor.

Maar laten wij ons maar lekker druk maken om onze financiële, economische, maatschappelijke crisis. Een IMF econoom geeft namelijk aan dat deze crisis zeker nog wel tien jaar kan voortduren. Dan denk ik ook, welke abracadabra formules heb jij uitgevoerd om tot die conclusie te komen? Naar mijn mening is deze op geld, hebzucht en macht dus, gebaseerde samenlevingsysteem sowieso gedoemd te mislukken. En daar kan onze Super Mario van de ECB ook niets aan veranderen. Game over Mario, misschien dat Luigi nog kans maakt? En dan die banken stress test, ik mag hopen dat er in kleine lettertjes op staat: “Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten worden ontleend en kunnen mogelijk niet overeenkomen met de werkelijkheid.” Als ik zaterdag naar de Ikea ga wil ik deze banken stress test ook eens uitproberen, mogelijk valt er nog wat te scoren.

En dan de strijd om de meest prestigieuze, machtgevende en vooral grootmoed hebbende positie op onze planeet, het presidentschap van de Verenigde Staten. Mitt Romny versus Osama Bin-Laden, eeh Barack Obama bedoel ik, sorry. Wit tegen zwart, republikeinen tegen democraten. Waarom gunnen we 2Pac niet nog eens vier jaar een zwarte president? Als het destijds Bush al gegund is, waarom Obama niet? Die Romny vind ik trouwens ook maar een eersteklas klaploper, die zijn eigen achterban belachelijk maakt. Maar toegegeven, hij heeft het eerste debat gewonnen. Barack is ook niet goed in debatteren, dat is een feit, voorlezen van een glasplaatje kan hij wel. Hij zag er ook wel uitgeblust uit, maar dat vind ik niet gek als je zo een kudde moet hoeden. Daar komen de grijze haren nog sneller op je kop dan dat je het woord grijs uit kunt spreken. Stem op Geert, stem op Obama! Juist.

Hier komt dan de klapper op de vuurpijl…Willem Holleeder te gast bij College Tour! Oh my fucking God, wat is in vredesnaam de bedoeling hiervan? Ze noemen hem dan een vent met een crimineel verleden, maar ik weet niet hoor, wat die vent op zijn kerfstok heeft staan, dat redt je niet met een eikenboom. En daarbij lacht hij zich kapot dat hij voor een aantal misdaden niet bestraft wordt en kan worden. Het brein achter de Heineken ontvoering heeft zijn zaakjes goed op orde als je het mij vraagt. Ik ben wel benieuwd wat voor studenten dan aanwezig zullen zijn, rechtenstudenten of politieschool leerlingen? Of zit straks heel de zaal vol met Marokkanen, Oost-Europeanen en gare Nederlandse bananen om te leren van de meester? Ik weet wel, als je Holleeder uitnodigt, dan kun je een volgende keer ook Bassie uitnodigen. Die je dan kan vertellen hoe je een hele dag geschminkt en in een apenpak kan rondlopen om een vervelende acrobaat op de huid te zitten. Maar ook ik zal gekluisterd aan de buis zitten om aantekeningen te maken, je weet maar nooit waar het goed voor is.

Voel je je kut vanwege de crisis en zie je door de banken jouw geld niet meer? Ben je alle gedoe in Europa en daarbuiten kots beu? Kijk vrijdag 12 oktober naar College Tour en laat je geest bevrijden en start een nieuwe carrière! Succes verzekerd en minimaal 20 jaar gratis overnachten in een vier sterren hotel.

Categorieën: Actualiteiten

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

7 reacties

arta · 8 oktober 2012 op 14:49

Al lezende dacht ik ‘Wat een berg onderwerpen’, maar aan het einde laat je ze héél subtiel samenkomen.
‘De week van…’ is een eerder geprobeerd concept, dat zelden slaagt.
In dit stuk vind ik het zeer geslaagd.

Meralixe · 8 oktober 2012 op 19:40

Je zal wel gelijk hebben maar ongeveer halverwege het lezen liet ik toch een diepe zucht. Dit kan wel komen door het feit dat ik vandaag gans de dag buiten gewekt heb en nu in een warmte van om en bij de 30 graden terecht gekomen ben daar Meralica het nodig vond om de haart aan te maken. :pint:

Garuda · 9 oktober 2012 op 16:41

Dank je voor je positieve reactie, hopelijk kan ik dit herhalen?! 🙂

Garuda · 9 oktober 2012 op 16:41

😀

arta · 10 oktober 2012 op 10:25

Wat mij betreft wel, Garuda!

spaans · 10 oktober 2012 op 16:02

Het is duidelijk dat je het nieuws op de voet volgt. Misschien heb je ook abonnementen op verschillende dagbladen. Je bent in ieder geval giga-goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in de wereld. Ik niet. En dat wil ik graag zo houden. 😎

Garuda · 10 oktober 2012 op 16:57

Nou als ik heel eerlijk ben kijk ik wel het nieuws, maar ook niet elke dag. Ik werp dan wel eens een blik op nu.nl en het is meer selectief dat ik dingen eruit pik die me opvallen en er dan iets over schrijf.

Maar neem jij maar een abonnement op mijn columns dan! 😎

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder