Keurmerken zijn in. Daarom komt er een keurmerk voor wonderen. Protestantse wonderen wel te verstaan, want katholieken hebben al lang een keurmerk. Geen wonder dat Rome niet meedoet met die protestantse onzin! Ik word niet goed van dit soort berichten. Allereerst is daar het feit dat wonderen niet kúnnen plaatsvinden omdat zelfs een ‘god’ de natuurwetten niet kan stilzetten of veranderen. Maar het wordt nog erger en ergerlijker: waarom verricht een ‘god’ altijd van die rare ‘wonderen’? Waarom niet de honger op wonder-baarlijke wijze opgelost? Waarom redde de Joodse ‘god’ het Joodse volk niet van de gaskamers? Waarom niet de miljoenen kinderen van honger en ziekte gered?
Het antwoord is simpel: omdat elke ‘god’ alleen maar in het brein van zijn gelovigen zit. Het geloof in wonderen is dus een nogal domme aangelegenheid. Niet alleen dom maar ook ergerlijk is, dat er een sausje van zogenaamde wetenschappelijkheid over wordt gegoten.

Waarom geloven mensen in wonderen? Omdat ze het ook niet meer weten, het niet meer zien zitten. Dan maar hun ‘god’ wonderen laten verrichten. Een ‘god’ kan echter nog geen molecuul laten verdwijnen of zomaar uit het niets toveren, laat staan een mens over het water laten lopen of een lepralijder of kankerpatiënt zomaar van zijn sterfbed laten opstaan. Als zo iemand toch opstaat, was hij óf niet ongeneeslijk ziek, óf in het bezit van een enorme wilskracht. Er komt geen ‘god’ aan te pas, of die ‘god’ nu rooms-katholiek is of protestants of Joods of hindoeïstisch of het vliegende spaghettimonster.

Mensen mogen geloven wat ze willen, maar laat het dan wél geloven blijven en doe niet net of het wetenschappelijk is! De wetenschap moet zinnige dingen doen.

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

Boukje · 14 oktober 2011 op 12:22

Goed geschreven, helder en duidelijk.
Ik vind het leven een wonder op zich!
😀

Meralixe · 14 oktober 2011 op 12:43

Boukje, daar zeg je wat!!!
En dan zijn er nog mensen die beweren dat er geen wonderen bestaan.
Het is wel de gemakkelijkste keuze: Geen wonderen dus ook geen God (met hoofdletter) dus ook geen verantwoording afleggen maar in een verder denken ook geen zin van het leven. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nee, geen Smileys, daarvoor is het onderwerp te ernstig!!!

Mien · 14 oktober 2011 op 14:25

De wetenschap moet zinnige dingen doen.
Zoals er snel voor zorgen dat je je sneller dan het licht kunt verplaatsen.
Liefst terug in de tijd. Dan kunnen we het onze lieve heer zelf vragen.

Mag Mien wens geschiede

Boukje · 14 oktober 2011 op 14:59

Het leven is een wonder, daar is niets erstigs aan toch? 😆
Dat is leuk en mooi en fijn! :hammer:

Marja · 14 oktober 2011 op 17:04

[quote]Waarom niet de honger op wonder-baarlijke wijze opgelost? Waarom redde de Joodse ‘god’ het Joodse volk niet van de gaskamers? Waarom niet de miljoenen kinderen van honger en ziekte gered?[/quote]
100% mee eens.

sylvia1 · 14 oktober 2011 op 20:06

Ik vind het jammer dat je niet het onderscheid maakt tussen geloof en het instituut dat daar een interpretatie aan geeft. Ik denk dat je bij dit nieuwsbericht vooral kritiek kunt geven op de kerk, niet zozeer het geloven zelf moet aanvallen.
Wat is een wonder? Ik geloof daar wél in, maar heel anders dan de katholieke of protestantse Kerk.

Libelle · 15 oktober 2011 op 10:06

Soms zie ik een wonder van een kind. Als ik dan besef dat het mijn eigen kleindochter is, kan ik opeens zweven en kleurt de wolk waarop ik rust vaneigens roze.

Boukje · 15 oktober 2011 op 12:39

Als dat geen miracel is…
😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder