Vannacht is het zover. Het is het laatste weekend van maart, dan weet je het wel. Of niet en dan kom je vandaag steevast een uur te laat. Wat is er dan? Het is de klok. Want die is vannacht een uur vooruit gezet. Of was het nu achteruit?
In elk geval leveren we een uur in dus we denken steeds achteruit (gisteren was het nog…) maar stiekum is het dus een uur later en in principe dus een uur vroeger. Ik haat het als de klok vooruit moet. Het liefst doe ik dat een dag van tevoren. Dan valt het me minder tegen dat ik een uur moet inleveren van mijn kostbare tijd. Als de klok in oktober weer achteruit gaat, dan doe ik dat op zondagmorgen. Dan ontbijt ik om een uur of tien, elf uur klaar. Klok verzetten en hopsakee, het is ineens weer tien uur. Alsof je naar Londen vliegt.

Vandaag is het anders. Want met de klok een uur vooruit, lever ik dus niet alleen een uur in, ik lever ook een uur slaap in. Normaliter sta ik op zondagmorgen om negen uur in de hardloopschoenen, vanmorgen was het dus stiekum acht uur. En dat viel tegen.

Gelukkig waren er nog meer slaperige lopers die het ook niet zo leuk vonden. En je zult het zien: altijd is er eentje bij die meent dat het vooruitzetten van de klok een weekend later moet. Die ene kwam – als enige overigens – vrolijk naar binnen huppelen zo rond een uur of tien, in de volledige veronderstelling dat hij nog enkele minuten had te gaan, voor hij moest presteren op hardloopgebied. Hij keek wat verbaasd. Al zoveel lopers hier?

Zijn opgeruimd humeur verdween even snel als de zon achter de wolken. Niet lekker vroeg, maar flink te laat en hij hoefde niet meer in zijn schoenen. Hij moest alleen thuis nog even uitleggen waarom hij zo snel weer thuis zou zijn.

Ik heb besloten om de rest van de dag niet meer aan de tijd te denken. Het is allemaal al moeilijk genoeg. Doe mij gewoon straks mijn tien uur-bakkie koffie maar. Desnoods om half tien. Of elf uur?

Categorieën: Actualiteiten

Odette

Overtuigd twijfelaar. Boetseert woordjes tot sprekende beelden.

9 reacties

LouisP · 28 maart 2010 op 19:24

Ontwikkeling….mooi en de zin….

Dan ontbijt ik om een uur of tien, elf uur klaar. Klok verzetten en hopsakee, het is ineens weer tien uur. Alsof je naar Londen vliegt.

hoe simpel kan geluk zijn….

gr.
Louis

Avalanche · 28 maart 2010 op 19:45

Langer licht! Weg met die donkere winteravonden; heerlijk.

arta · 29 maart 2010 op 08:29

Vreselijk, die klok verzetten, ik ben altijd een week van de leg. Feilloos vertrouwen op mijn biologische klok wordt zwaar verstoord deze dagen…

Ontwikkeling · 29 maart 2010 op 09:05

De pest is , dat alle klokken gelijk lopen op het moment dat ze weer verzet moeten. Vanaf gisterochtend zitten er weer hinderlijke minuten tussen waarin ik niet meer weet of het nu te vroeg is of te laat.

SIMBA · 29 maart 2010 op 09:35

Vreselijk dat uur verschil, kost me dagen om weer in een ritme te komen en straks in het najaar kost het me 2 weken want een uur terug kan mijn bioritme helemaal niet aan…..

Chucky · 29 maart 2010 op 11:30

Kan er niet bij dat er mensen zijn die moeite hebben en van slag zijn als de klok verzet wordt. Je zet de klok een uur voor of achteruit en that’s it.Geen ingewikkelde toestanden , geen verstoorde bioritmes of wat dan ook……. of is dit een typisch vrouwenkwaaltje 😎 :hammer:

SIMBA · 29 maart 2010 op 16:34

@Chucky: ik wil je best mijn lijf een week te leen geven, zodat je aan den lijve kunt ondervinden wat het doet….

Fem · 30 maart 2010 op 12:44

Tsja, als je lekker uit kan slapen, mis je alleen maar een uurtje bij het ontwaken, maar als je verplichtingen heb, gaat die wekker wel ineens heel erg vroeg!

Chucky · 2 april 2010 op 11:11

Simba , dat ligt eraan hoe je eruit ziet hahaha

Geef een antwoord