Zittend in Utrecht met een relatief zeldzame, voor dit tijdstip van het jaar, straal zonlicht op mijn bureau beginnen mijn gedachten af te dwalen. Op dit moment zijn mijn twee hersenhelften afzonderlijk van elkaar aan het functioneren. De ene misschien nog wat minder ontwikkelde helft vraagt zich af waarom het grasveld dat zich onder mijn raam bevindt nog zo intens groen is. De andere houdt zich bezig met de 24h du Mans onder de fietsers. Inderdaad, de Tour de France en andere ontwikkelingen in het dagelijks leven oftewel het nieuws. Het tijdstip waarop ik u dit schrijven voorleg zal ik achterwegen laten. U zult anders nog gaan twijfelen aan mijn capaciteit: hoe vul ik mijn dag nuttig in. Laat ik u allereerst mededelen dat ik van mijn, naar mijn idee, welverdiende vakantie geniet. Velen mensen zullen dit ontkennen aangezien studeren tegenwoordig nou niet als een full-time job aangeschreven staat. Maar dit even terzijde.

Ik wil u vragen om uw grasveld eens nader te onderzoeken. Loop eens naar buiten, pluk een sprietje. Ruik, voel en proef desnoods. En? Inderdaad, geen spoor van uitdroging te vinden. En ja, het gras bij de buren is altijd groener. Tja. Daar kan ik ook niks aan doen. Dat uw gras ook nog groen is kan in mijn ogen drie oorzaken hebben. U bent een enorme fan van Rob&Nico, we hebben gewoon weer eens een enorm slechte zomer qua zon, of het klimaat verandert daadwerkelijk. Ja mensen. Op de achtbaan van het terrorisme zijn we onderhand wel uitgekeken. Bush vs. Bin Laden is passé. Het is tijd voor de grote Al Gore show 2007.

Op zich is het klimaat wel iets om even bij stil te staan. Dat kan bijna ook niet anders. Wellicht was u laatst zelfs nog op Live Earth. Een concert, in bepaalde steden over de gehele wereld, waar de klimaatsverandering de eerste plaats innam. Kinderachtig ben ik niet, maar een concert in de buitenlucht heeft toch wel enige elektrische energietoevoer nodig. Heeft u op de achtergrond windmolens zien staan? Ik niet hoor!

U mag het sprietje gras nu wel weer weggooien, in de gft-bak uiteraard. Het moge duidelijk zijn het klimaat veranderd. Warme zomers, zachtere winters en meer neerslag zijn al te merken in Nederland. Om u even met de neus op de feiten te drukken het volgende. Daar wij met onze V.O.C.-ers mentaliteit groot in de wereld zijn bestrijken wij toch maar een 35.054 m2 ( exc. wateroppervlakte) op deze aardkloot. De aarde heeft een oppervlakte van 510.225.000 km2. En jawel, zeventig procent daarvan bestaat uit water. Dat betekent dat nog 30% droog staat. U leest het goed ‘nog’. De verwachting is dat de zeespiegel de komende eeuw zo’n 18 tot 60 cm gaat stijgen. En ik zie u al denken, vooral als u woonachtig in de buurt van een dijk bent. Juist, die zijn op een gegeven moment niet hoog genoeg meer. Wij liggen namelijk voor een deel onder de zeespiegel. Volgens Cruijff heb elk nadeel z’n voordeel. Wie wil er nou niet een riante villa op het water.

Om het monster niet in u los te laten zal ik de grote boosdoener op deze wereld niet bekend maken. U weet natuurlijk ook wel wie dat is. Laat ik toch een tipje van de sluier oplichten. Een beter milieu begint bij u zelf. Reclame maken behoort niet tot mijn hobby’s dus voor oplossingen zet u de pit maar aan mits deze voorzien wordt van groene energie. Aangezien ik u bewust heb gemaakt van het feit dat u door kleine veranderingen uw gras weer kan voorzien van de gewilde woestijnachtige zandkleur neem ik aan dat u vanavond te voet naar huis gaat. Mocht u om gunstige redenen in het bezit zijn van minimaal een zes-cilinder ben ik te bereiken op 06 .. .. .. ..

Categorieën: Algemeen

2 reacties

Li · 23 juli 2007 op 22:53

Ik hoop dat deze zomer stopt. Zaterdag ga ik op vakantie. Niet op de fiets, wel met de auto. We gaan kamperen in Nederland en ik vrees dat het eens zo groene grasveld is veranderd in een zompige bruine modderpoel.
Dat kan ook nog…

Li

dj_Eddy · 24 juli 2007 op 10:19

Ook ik heb mijn vakantie in Nederland gepland. 🙁 Hoewel het altijd nog erger kan. In Engeland heeft niemand meer droge voeten, als ik het nieuws moet geloven…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder