In mijn buitenwijk is het koud. Het is juni en de zomer breekt maar niet door. De barbecues staan ongebruikt op de veranda’s. De prosecco en witte wijn koelen buiten de ijskast beter dan erin. Kinderen spelen op straat met hun winterjas aan. Hardlopers wagen zich nog steeds niet in hun korte tights. De cabrio’s blijven in de garage. En de buurvrouwen houden de leggings aan onder hun kleurrijke rokjes. Het geloof in de zomer is verdwenen. Een buurtgenoot biedt uit frustratie zijn camper te koop aan. Het is een oud beestje, 1984. Belastingvrij. De witte omgebouwde VW-bus staat op straat. Achter de ruiten hangen A-4’tjes: TE KOOP. Een fietsendrager en een bagagekoffer kun je erbij kopen. Aan de zijkant hangen een zonneluifel en twee kanodragers. Achterop is een trap gemonteerd, zodat je stoer je bagage van het dak kan pakken. Nieuwsgierig kijk ik door de ruitjes. Bed, keukentje, bankje, opbergkastjes. Er staat geen prijs vermeld, wel een 06-nummer. En dat het een opknapper is. Ik hoop niet dat Mijn Lief oppert het ding te kopen.

Waarom staat de kampeerwagen te koop? Is er een nieuwe gekocht? Heeft de witte bus de eigenaar zo vaak laten staan onderweg dat hij er zat van is? Gaan de bestuurder en partner nooit meer samen op pad, omdat de onderlinge onenigheid niet langer alleen over het kaartlezen gaat? Of gaan de kinderen niet meer mee en gaan pa en ma nu liever rondtrekken langs kleine hotelletjes en prachtig gelegen bed-and-breakfast-adresjes in Frankrijk? Ik krijg de neiging om met deze vragen het mobiele nummer te bellen.

Ik denk te weten wat de eigenaar hoopt. Met de opbrengst kan hij met het hele gezin van Eelde vliegen naar een resort aan de Turkse rivièra. All inclusive, met zongarantie. Alles beter dan deze kou.

Categorieën: Algemeen

7 reacties

Libelle · 21 juni 2012 op 18:04

Als camperfanaat heb ik hier wel zoveel opmerkingen over! Die dingen zijn ervoor om je naar de zon te brengen. 1984! Da’s nog eens een goed jaar ook. Waterkoeling, niet kapot te krijgen.
Schrijf je niet ressort? Toevallig had ik het aan de hand dezer dagen.
Boschrijft wel goed, dat wel.

Meralixe · 21 juni 2012 op 19:55

Mooi genoteerde eigen gedachte die wat last heeft van het slechte weer…
Je kon met de vraag waarom de camper weg moest verder gaan in uw fantasie en meer verhaal geven.

Sagita · 21 juni 2012 op 20:12

Koop of haal de Camper voor een brandprijs weg. Zet hem in je tuin voor de kinderen, zodat zij de hele zomer huisje kunnen spelen met de buurkinderen. Koop een fles whiskey of cognac, een stel mooie romans en kruip lekker in je bed met of zonder partner. Warmte verzekerd! :hammer:

Yfs · 22 juni 2012 op 08:01

haha Bo? Kort maar krachtig geschreven! Leuk detail dat van die buurvrouwen die de leggings aanhouden. Ook mooi gesuggereerd dat de camper te koop zou staan omdat onenigheid verder gaat dan het kaartlezen ofwel het afvragen wat er zich allemaal af kan spelen achter een A4-tje met ’te koop’ erop.
:duimop:

arta · 22 juni 2012 op 08:21

Ik vind deze mijmering erg leuk geschreven, Boschrijft!

Mien · 22 juni 2012 op 12:27

Van dit soort columns krijg ik het warm.
Kort en bondig, goed geschreven en de nieuwsgierigheid prikkelend.

Mien

sylvia1 · 22 juni 2012 op 13:18

Ik denk bij Boschrijft meteen aan Buitenwijk. Dat is wel sterk, die rode draad. Heb deze ook weer graag gelezen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder