The reli on the rocks trofee gaat naar…

Zondag kijk ik altijd naar “ANDRIES” . Geestig programma van de Evangelische Omroep waar, de rechterhand van God, de weledele Andries Knevel, de aanstichter en grondlegger van het Knevelisme, elke zondag gristelijke denkers, vernieuwers, markante figuren etc., in zijn programma ontvangt.

Amusant om te zien hoe deze vleesgeworden achterneef van God zijn gasten verhoort. Met wapperde handen stelt hij vragen om vervolgens niet de antwoorden af te wachten. Want die weet hij al. Hij staat in directe verbinding met zijn oudoom daarboven dus dan weet je het wel weer.
Op het moment dat de gast zijn mond opendoet om een begin van een antwoord te formulieren, is hij al weer twee vragen achter want Knevel formuleert uit de losse pols al zijn derde vraag..
Als er nog geen ADHD bestond dan zou Knevel het wel hebben uitgevonden.Soms glipt er wel eens een gast tussen door die nergens in gelooft. Dat vindt Knevel niet geestig waardoor hij tijdens de hele ondervraging met gefronste wenkbrauwen verontwaardigt zit te pruilen.

Je ziet hem dan gewoon denken dat hij na de uitzending eens flink de bezem zal halen door het redactieteam dat deze van God los zijnde gruwel Gods door de mazen van het evangelische psalmendrab liet zwemmen.
Nou, die jongens kunnen hun hart vasthouden want dat wordt een paar uurtjes extra zweten op de zondagschool voor moeilijk in het gareel te houden bijbelfanaten.
Nee, liever heeft hij een gelijkgestemde bijbelvreter op bezoek. Dan kunnen ze even lekker ouwehoeren over de voor en nadelen van psalm 45 gedeeld door 39. En met name wat die psalm voor effect heeft op de kerkgang tijdens een hoosbui bij windkracht 12.

Het gerucht gaat dat ook Andries Knevel door onze inlichtingendienst de AIVD werd geschaduwd. Op zichzelf niet onterecht in aanmerking genomen dat Knevel terroristische trekjes vertoont waar het gaat om zuiverheid in de leer.Ik bedoel maar, het is toch op z’n minst verdacht dat hij er stellig van overtuigd is dat alleen leden van zijn reli club het eeuwige leven ontvangen?
Niet dat ik zit te wachten op een eeuwig leven en zeker niet als ik dan ook nog het eeuwige risico loop hem tegen het evangelische lijf te lopen, maar wie denkt hij wel dat hij is met zo’n abjecte bewering?

Toch, hoe dan ook, Ik hou van Knevel. Na Piet Paulusma volgens mij de meest integere man van Nederland. Dus wat mij betreft verdient het Knevelisme, in de persoon van A.Knevel, “the reli on the rocks trofee.”
Geen idee wat dat is maar wat eeuwig samen zijn met Den Here is, heeft ook nog niemand behoorlijk aan mij uit kunnen leggen.
Waarvan akte!

21 gedachten over “The reli on the rocks trofee gaat naar…

 1. ADHG..Alle dagen heel god. Je zou je gekneveld voelen als je even of voor de rest van het aards leven de weg kwijt bent. Knevel Navigator App leidt je naar de eindbestemming..de hemel of de hel. Ach, Andries Knevel ..je zou met hem samenwerken aan het programna’ ik vertrek’.. ‘ Kijkers.. we gaan op bezoek bij 2 discipelen die een B&B zijn begonnen in Sodom en Gomorra. Ze hebben de stap gemaakt na jarenlang samen de heer hebben aangeroepen en vorige maand een app hadden ontvangen dat het goed is’ B&B Heaven is here’ is nu al volgeboekt tot 2084. Dat weer wel.

  Live vanavond op NPO 2 bij Knevel. Knevel hét programma dat halleluja oproept.

  ADHG een kijkcijfer kanon zonder bomgordels.
  Maar dit terzijde!

 2. Waarde van Gellekom!

  See no knevil, hear knevil or…let’ s pray till the end.

  Heaven or hell..its up to Linda Talpa.. De jongens tegen de meisjes. 1 tegen 7 miljard met Tensen. Help mijn man is Knevelaar. Vergeten we even niet de hit’so you wannabee uitverkoren voor het paradijs’
  Van die dingen wordt den mensch vanzelf een Big Knevel Watcher! Amen!

 3. Haha, zo juist. Toch ben ik ook fan. Hoe heerlijk om in deze roerige tijden iemand te treffen die zo zeker is van zichzelf, en vooral onveranderlijk. ‘Treffen’ doe ik liefst op afstand dan, en met zeer grote mate… of gewoon niet! 🙂

Geef een reactie