Zo, het nieuwe jaar is begonnen. Tot mijn grootste verbazing merk ik dat ik daar enige vreugde uit haal. Eigenlijk vind ik de jaarwisseling niet zoiets als opnieuw geboren worden. Normaliter ben ik niet een van die mensen die voornemen heeft, ik bedenk ze gaandeweg wel. Op de een of andere manier heb ik bij deze dag gewoon een gevoel. Dat is een wonder voor mijn doen, gebruikelijk voelt elke dag hetzelfde, van kerst tot verjaardagen en andere zon- en feestdagen. Door mijn über-concentratiestoornis blijft niets hangen, iets waar ik toch wel behoorlijk van baal. Ik lijk wel dement en ik kan ook behoorlijk uit mijn slof schieten wanneer iemand oppert ‘misschien interesseer je je er niet genoeg voor, daarom onthoud je niets’. Was het maar zo! In mijn eigen naam, was het maar zo! Ik schrijf dingen op, volgende dag lees ik ze terug en denk ik heb ik dat geschreven? Ik herken mijn eigen handschrift niet eens.
Dit jaar wordt anders. Het moet wel, want ik voelde iets vandaag. Alsof ik echt een nieuwe kans heb dit jaar. Ik bruis van de inspiratie, dus kan ik dit jaar ook weer verder met mijn boek. Verder heb ik besloten om dit jaar voor god te spelen en het heft in eigen handen te nemen. Een ietwat egoistische insteek misschien, maar voor dit jaar geldt ‘begin bij jezelf’. Dus ik zal mezelf eens flink aanpakken en zorgen dat ik krijg wat ik wil. Dit wordt een top jaar! Ik voel het! Ik ben zelfs zo ingesteld dat ik andere mensen ook een topjaar gun. Dus bij deze, mensen op deze nietige kleine aarde, laten we stoppen met elkaar de hoofden inslaan, ruzie maken om het verleden en verder gaan, groeien (innerlijk dan want er zijn hier al genoeg mensen op aarde) en verbeteren. Gelukkig nieuwjaar!

Categorieën: Actualiteiten

12 reacties

Dees · 4 januari 2006 op 08:13

Van een eigen overweging tot toch een klein beetje een preekvingertje richting de hele wereld. Mwa.

Af en toe eens ruzie is trouwens best gezond hoor..

Maar gelukkig nieuwjaar 2u2!

Mosje · 4 januari 2006 op 09:19

Zo, en wat denk je nu je stukje hier staat? Heb ik dat geschreven?
😉
Gelukkig nieuwjaar ook.

Shitonya · 4 januari 2006 op 10:04

actualiteit? Eerder verspilling van tijd. Kun je dat oeverloze gezeik/gepredik niet ergens anders kwijt? Ik zou jouw hoofd wel eens willen inslaan, wie weet komt er dan wat vermakelijks uit om te lezen. 😕

wendy77 · 4 januari 2006 op 10:19

[quote]Ik zou jouw hoofd wel eens willen inslaan, wie weet komt er dan wat vermakelijks uit om te lezen[/quote]

Ik mag hopen dat dit stuk van de reactie verwijderd zal worden. Dit kan echt NIET

Mr. Moderator · 4 januari 2006 op 10:50

@Shitonya: die opmerking slaat nergens op. Je speelt op de persoon, en op een nogal onvolwassen manier ook. Noem je dat opbouwende kritiek? Dit hoort niet thuis op CX.

[b]Bij deze een officiele waarschuwing! Als je zo doorgaat zullen we je account blokkeren (al dan niet tijdelijk).[/b]

bert · 4 januari 2006 op 12:37

De allerbeste wensen Serlyhn, ik hoop voor jou dat je gevoel over 2006 uit zal komen. 🙂 🙂 🙂

Shitonya vergeet blijkbaar weer haar pilletjes te slikken en wil er blijkbaar inderdaad even tussenuit. Jammer dat het zo moet en best zielig als je zo in elkaar steekt. 😕 😕 😕

Chantal · 4 januari 2006 op 13:57

Gelukkig nieuwjaar Serlyhn. Ik vind je column heel inspirerend om er iets van te maken in 2006! 🙂

Trukie · 4 januari 2006 op 15:11

Meis dit heb je opgeschreven met je naam er bij.
Er staat je vast een goed jaar te wachten na deze eerste goede move.
Een toepasselijke titel.
Harmonieus en enthousiast vooruit.
Ik heb deze column met veel plezier gelezen. Ik wil best een heel dik boek in deze stijl.

Mup · 4 januari 2006 op 15:33

[quote]’begin bij jezelf'[/quote] en verbeter de wereld 🙂

Bon ana. Mup.

Shitonya · 4 januari 2006 op 17:58

Goed, ik zal niemand meer persoonlijk aanvallen.
Als ik nog wel mijn mening mag geven over deze column: slecht 🙂
En nee, beargumentatie is niet nodig, want als het iets positiefs zou zijn geweest, dan gaf ik ook geen uitleg, net zoals elk ander vaak doet hier op CX

Troy · 5 januari 2006 op 13:34

Als je met zo’n positief gevoel het nieuwe jaar ingaat, kan het naar mijn idee niet meer mis gaan. Zoals vaker moest ik weer erg lachen om Shit’s reactie en de reactie van Bert was misschien zelfs nog grappiger. Niets van aantrekken dus. Dingen iets vaker met een korreltje zout nemen is tevens een van mijn goede voornemens dit jaar. Mijn cholesterolgehalte zal er weinig om te lijden hebben.

Raindog · 5 januari 2006 op 23:46

@Troy; zozo, doet u mij maar een kilootje Jozo!

Weetje wat de column mij vooral zegt? Dat 2005 kennelijk een kutjaar was. Zo’n transitiejaar.

Ik wens je een goede overgang. Is het niet nu dan misschien wel later.

😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder