Tsja, 21 jaar en al 2 jaar op kamers in de oude historische binnenstad van Dordrecht. Om de hoek, bij het linksaf en dan rechtsaf lopen vanuit het pand, staat het oude stadhuis. Recht tegenover de 2 beelden van Johan en Conelis de Witt. Enfin, ik ben nu – anno 2019- weer 21 jaar ener wordt gebeld. Ik loop de lange trap af en doe de voordeur open. Mijn vriendin! 17 jaar. Lang, blond haar, blauwe ogen en een glimlach dat mij haar direct in ‘De Stadsherberg’, de lokale kroeg, deed kussen. Ze was verbaasd en kuste toch terug. ‘Zo, jij bent brutaal, je kust wel zacht en lekker’. Maanden later fietste ze weg uit mijn leven. Sex?, nee dat wilde ze niet en ik respecteerde haar woorden. 40 jaar later zagen we elkaar weer. en haalden onze herinneringen naar de oppervlakte.

Als ik nu weer 21 zou zijn, dan fietste ik naar ouders die een andere politieke voorkeur hadden dan wat op mijn poster, geplakt op mijn kamerraam, en waarvan mijn vriendin een foto had gemaakt en ik – zittend in een stoel- te zien was. ‘Kijk pap dat is nu mijn vriend’. Die rooie rakker, die komt hier ons huis niet in! Ik zou haae vader vertellen dat hun dochter ooit mijn echtgenote zou worden. Ongeremd zonder dralen of stotteren. Ze zouden niet van mij verlost zijn en ik zou nu nog samen met haar zijn, zo vertelde ze me tijdens onze ontmoeting na zoveel jaren. Zij, volwassen dochters, een man die voor haar zorgt, een crisis toen de dochters klein waren en haar ouders die haar man na 5 jaar pas accepteerde. Ik, 2 volwassen zonen en 1 volwassen dochter, 5 kleinkinderen en een echtgenote die nu op reis is naar Israel en ik ver weg in de USA. Als ik weer 21 jaar zou zijn, dan zou ik mijn leven zo laten verlopen als het nu is.

‘Als..’, nee de herinnering is om mee te dragen, te koesteren met een glimlach.

Brunswick – Maine(USA),1 april 201

Categorieën: Overig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Mien · 4 april 2019 op 19:53

Waar is de titel gebleven? Sprak Titulaer Chrietisch.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder