Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven. 

Sample sale 

Zo was jullie Springfield onlangs op een sale van een hip merk voor wat nettere mensen. En de zelfverklaarde hipster is door de bank genomen wel netjes.

Ergens op een groezelig achteraf terreintje onder de rook van Schiphol kwamen we onwennig aan. Ik en mijn vrouw. Want door de Linda zijn dit soort intimi underground feestjes ook voor een wat breder publiek te vinden. 

Er waren hoofdzakelijk tafels te krijgen. In alle formaten en modellen. En alle mensen liepen langs die tafels met hun uitgestoken hand eroverheen wrijvend. Alsof ze een connectie zochten. Er waren best wel veel stellen op afgekomen en dat terwijl het een normale werkdag zou kunnen zijn. Veel mannen liepen er geïnteresseerd achteraan en nadat hun betere wederhelft de tafel aaide gaven zij er meestal wat tikken op. Met de vlakke hand en sommigen zelfs met de onderkant van hun vuist. Van zo jongen, aan jou ga ik zitten en mijn biefstuk naar binnen snijden. Sommige mannen grepen de tafels ook met twee handen vast en gaven er wat korte rukjes aan. Van zo jongen, op jou ga ik binnenkort mijn luxe hert eens lekker nemen. 

Het was een schouwspel waarbij ik vanuit een modieuze, maar ruk zittende stoel, eens lekker ging bavianen. Ik hoopte op een massale knokpartij, maar kreeg een schaakspel van strategische zetten. Mannen werden gepositioneerd bij de tafel om te laten zien dat deze was gereserveerd. Hun partners liepen vlug zigzaggend tussen de tafels door om te kijken of er nog iets beters was. Als dit zo bleek, werd de man gesommeerd zijn tafel los te laten om weer te gaan staan bij de nieuwe. En zo ontstond er een moment waarop alle tafels bezet waren en er een gereserveerd sticker op kon. De rij naar de kassa groeide gestaag en iedereen leek voor even gelukkig. 

De ongelukkigen sjokten mismoedig tussen de tafels door en pulkte links en rechts aan een sticker. Zonder overtuiging helaas want anders had ik mijn vechtpartij gekregen. Blij kwam de liefde van mijn leven naar me toe lopen en vroeg me de tafel los te laten. Met moeite haalde ik mijn handen eraf en besloot dat ik haar er dezelfde avond nog op zou gaan nemen omdat ik op woensdag geen biefstuk eet. 

B.B. Springfield

Categorieën: Algemeen

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

1 reactie

Suus · 21 mei 2019 op 16:52

Direct (mee) nemen is wel zo prettig, hoef je geen drie maanden te wachten.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder