Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven. 

Vroeger 

Vroeger toen de guldens niet meer van hout waren en de vissen niet meer over de markt mochten lopen was alles anders. Niet zozeer beter, maar wel anders. Bejaarden waren nog niet tot last en de pinautomaat was een mooi opgedirkte dame met een naamplaatje achter de marmeren balie bij een bank. Toen ik in de puberteit geraakte en mijn hormonen het overnamen van mijn helderheid, heb ik nog weleens zo een ABN dametje te gast gehad op een muf ruikende kamer van een vriend die het huis uit was geschopt omdat hij teveel rookte. Er was een dubbel raam wat niet helemaal open kon omdat er een andere muur pontificaal voor was gemetseld. Het voelde daar wel veilig. Zo comfortabel dat ik druk friemelend ten onder ging aan haar pure en eerlijke wellust.

Toen. Destijds. Vroeger. 

Een sigaret was een peukie en een saffie rolde je met je rechterhand over je broekspijp om hem daarna achteloos dicht te likken. De Zippo knipte je open en de benzinewalm implodeerde je neusgaten binnen. Er was niemand die ging makken of vals kijken. Hoogstens als je een Gladstone kreeg aangeboden terwijl je huismerk Gauloises was. Je vergeelde middelvinger kon in die tijd nog ongestraft omhoog.  Het leven leek minder complex. Minder bevooroordeeld en het leek alsof we elkaar wat vrijer lieten om dingen te doen die we fijn vonden. Je kon gewoon een Frikandel met romige zalf eten zonder dat mensen daar een mening over hadden. 

Toen. Destijds. Vroeger. 

Een oude kast met een gat was gewoon een kunstzinnig ongelukje en nu zijn we de lelijkheid van dezelfde kast aan het verstoppen achter een misplaatste cultivering van de oudheid met een fictieve waarde. Alsof het er iets toe doet. Maar die greep naar het verleden is wel te verklaren nu onze maatschappij totaal verpulpt en is verpauperd. Nu we overspoeld worden met vluchtige meuk die de houdbaarheid heeft van een lancetvisje op een Green Egg. Alles gaat snel en zelfs de lange met zalf is bij de FEBO verworden tot een ondefinieerbare kipstaaf met mayo. 

Het ga je goed vadertje tijd. Laat mij met rust.      

B.B. Springfield

Categorieën: Overig

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder