9CBS. Dat is de laatste capcha [kaptsja]. Ik voer hem gewillig in en enter de darkroom. Spannend. Van links naar rechts ontleed ik de codes. Van b naar i. Link! B-quote (inzending België van het Eurovisie-songfestival in … ja, wanneer en waar was het ook alweer?). Del met een vette streep er doorheen. Ins img ul ol li (Zweeds voor plaatjes invoegen). Code more en tot slot tags insluiten. Stratego kent een nieuwe versie, zo mag duidelijk zijn.

Een big-brother-oog is watching me. Zichtbaarheid is openbaar. Heb dus niets te vrezen. Heb dan ook geen angst. Zeker niet. Contradictionary op de laatste bladzijde. Status: concept. Zal ik het opslaan? Nu al? JA. Wet een, bij creatieve uitspattingen, laat u niet meeslepen! Save woorden en de queen! Voorbeeld. Weer een dilemma op mijn beeldscherm. Naar prullenbak of Inzenden voor beoordeling? Waar wordt dan op beoordeeld vraag ik me af?

Citaat van website CX:
Nieuwe leden vragen zich vaak af hoe streng we zijn, qua publiceren. Daar kunnen we kort in zijn: We zijn niet streng. De inhoudelijke beoordeling laten we aan de CX’ers zelf over, juist omdat zij vaak hele nuttige en opbouwende feedback hebben. Als redactie kijken we of de kwaliteit redelijk is, (spelfouten, alinea’s, lengte) maar vooral of hij juridisch en ethisch door de beugel kan. Wanneer een column afgekeurd wordt, stellen we de inzender daarvan op de hoogte.

Zou dat ook voor oude leden gelden? Of is hier sprake van anciënniteitdiscriminatie? Nee niet weer. zo ververst de website amper. Vijftig+ daar ligt een mooie limiet. Abraham gezien, mosterd in overvloed. De ketchupmayonaisegeneratie moet maar effe wachten. Zoals de oude zongen dragen jongen sokken. Leve de retro-evolutie. Alles is herhaling. Ja zelfs sokkenmode.

Een categorie. Het leukste onderdeel van de zendmissie. Weer een dilemma. Kies ik voor Algemeen of Diversen? What a difference CX makes. Mannen & Vrouwen? Waarom mag ik niet voor Man of Vrouw kiezen? Toevoegen zeg ik. Succes verzekerd. Ook nog een categorie Onzijdig siel voe plezier. We willen divers vlees in de kuip, om met Margaret Meat te spreken. Geen stigmatisering. Lang leve LHTB or LGTB. Ik zou er nog een H(etero) voor willen zetten. HLHTB or HLGTB.

Om in stijl te eindigen voegen we uiteraard nog wat tags toe. Die scheiden we door komma’s. Geen punt. Kies ik uit de meest gebruikte of creëren we er zelf nog een paar. En zo ja het laatste, is er dan sprake van een lerend systeem, ergo, worden ze dan aan de longlist toegevoegd?

Op inhoud valt niet af te dingen. Dat bepalen de leden gelukkig zelf. Als ze tenminste kunnen volgen. En nee, dit is geen placebo Nummer 22. Neen, een onvervalste Mien. Aanvullingen, verbeteringen, commentaar, kritiek, loftuitingen (ja veel ’tuitingen’ graag!), alles is welkom. Scherp op de inhoud en mild op de vormgeving.

Opslaan, voorbeeld bewonderen. Dashboard poetsen. Profiel nog even bijstellen. Menu invouwen. Reacties doorlopen en de gereedschapskoffer nog even checken op aanwezig gereedschap. God weet wat voor handige toeltjes daar nog opgeslagen liggen. En dan … relief … publiceren, oftewel ‘Inzenden voor beoordeling’. Het doet geen pijn. En dan tot slot. Hopen dat ie doorgang krijgt. Column, vlugschrift, pamflet, beschouwing, verhaal (al dan niet kort of lang). Heb uiteraard gelet op rijm. Niet te veel. Want dan wordt het poëzie. En dat mag nie …

Categorieën: Mannen & Vrouwen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Mien · 12 juli 2017 op 07:16

Mmm … ik mis de categoriën ‘actualiteit’, ‘algemeen’ en ‘diversen’.
Die had ik ook aangemust, aangemereld zo u wil.

Nummer 22 · 12 juli 2017 op 08:50

Mien?????Geweldig!

Onthoud mij…inloggen… eerst. En zeker geen placebo schizo schuilnaam pseudoniem voor mij. Ik kan ken kin kon kun tegen opbouwent opbouwend feetbag feedback, maar dit geheel terzijde. Mijn AV mede bestuurslid vraag ik nu ook te reageren… dat moeten wij van het AV..dat is onze pligt placht..plicht?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder