Beroepskeuzemogelijkheden zijn er voldoende. Via reclamespotjes op tv en radio, legio internet jobsites waarop je kunt reageren, en reïntegratiebureaus waar je als herintreder geholpen kunt worden. Het blijft natuurlijk van allerlei factoren afhankelijk of je een baan kunt bemachtigen. Opleiding, leeftijd, ervaring, uiterlijk, positieve discriminatie en zelfs het geloof.
Mijn ogen werden geopend tijdens het kijken naar het programma Buitenhof. Opeens had ik het, ik word crimineel! Zonder stropdas, word ik eenmaal terug in Nederland veelpleger. Ik ga bij Rita herhaaldelijk KUT op de ramen spuiten, toon bij de rechter aan, dat ik al eens op de Antillen heb gewoond, en wordt teruggestuurd! Als straf.

Het mobieltje en de scooter, waar volgens Pechtold veel jonge kansarme Antillianen voor naar Nederland komen, heb ik al. Nou ja, een scooter heb ik niet, wel een hoerensloep op vier wielen. Aan die risico’s van het criminele vak, hoef ik me niet te wagen.

KUT, daarna begint de minister op positieve wijze over de Antillen te spreken. Hij komt op mij zelfs over, alsof hij er echt mee begaan is. Wat een moedige man, openlijk op tv durft hij te spreken over de armoede die je treft, als je verder kijkt dan het kunstmatige aangelegde prachtige strand, voor de gemiddelde Antilliaan onbetaalbaar, want hé, alleen de zon gaat voor niets op, natuurlijk.

Of zou het echt een kwestie zijn van een goede mediatraining, een zaakwaarnemer uit Amerika in de arm nemen, een cursus communicatieve vaardigheden volgen, en de politiek in gaan? Nee, ik ben eerder een voorbeeld van; de beste stuurlui aan wal, in een bevoorrechte positie, dus ik heb makkelijk praten, net zoals Pechtold en Verdonk. Helaas hebben zij meer invloed. Op het criminele af.


11 reacties

Prlwytskovsky · 30 april 2006 op 13:31

“KUT” is een vrouw-onvriendelijk woord, heb ik mij in een andere column laten wijsmaken; metsel dan het woord “LUL” in haar muren.

Li · 30 april 2006 op 15:29

[quote]”KUT” is een vrouw-onvriendelijk woord, heb ik mij in een andere column laten wijsmaken; metsel dan het woord “LUL” in haar muren.[/quote]

Nee hoor Muppie, gewoon neerkalken.
KUT betekent gewoon Kwaliteitief Uitermate Teleurstellende minister.:-P

Li

Prlwytskovsky · 30 april 2006 op 16:00

Ik lach ….

DriekOplopers · 30 april 2006 op 16:08

KUT betekent in dit geval volgens mij

Kwalijk Uitgekookt Takkewijf.

Was getekend,

Een fan.

Chantal · 30 april 2006 op 17:32

Leuke column!! Zit hier ook een betekenis van KUT te bedenken… maar zo op zondag ontbreekt het me even aan inspiratie.

WritersBlocq · 1 mei 2006 op 00:08

Hooooi Muppie!
Ik vind het lastig reageren, zelfs na 4 x je column gelezen te hebben. Je haalt een issue aan dat de samenleving betreft, KUT, een scooter die ach, hoerensloep is en criminaliteit. Jeetje, het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ehm, wat wil je nou eigenlijk ècht zeggen? Ik vond hem gewoon niet zo lekker lezen, i.t.t. je laatste paar columns. De hier en daar wat overbodige komma’s maakten het lezen niet makkelijker voor mij. Wel zie ik aan de reacties dat wat jij eruit gelicht hebt, de of het KUT dus, weer terugkomt en blijft hangen. Maar niet bij mij, want ik vind het een warrig stukje, maar geen kutcolumn 😉 🙂
Boelveel liefs voor iedereen om je heen!

Mup · 1 mei 2006 op 18:23

Bedankt voor jullie reacties. Ik schreef al eens mijn leven te zullen beteren, maar bedoel daarmee mijn schrijven. In ieder geval doe ik een poging daartoe. Ik merk dat de teksten die ik n.a.v. actuele gebeurtenissen waaraan ik me stoor, warrig overkomen. Je zou me eens moeten horen lullen, daar kom je helemaal niet uit:-)

Groet Mup.

Ma3anne · 1 mei 2006 op 22:54

Ik denk dat je gewoon even de slag te pakken moet krijgen met dit soort columns. Iets meer lijn erin en hoppa.

Inhoudelijk vind ik hem wel goed.

Nana · 2 mei 2006 op 15:52

Beste Mup, goed gedaan hoor. Ik schrijf soms over actualiteiten, maar noem het anders dan valt het niet op… 😉

Eddy Kielema · 2 mei 2006 op 19:36

Goed beschreven!

KawaSutra · 3 mei 2006 op 18:37

De Curacause politiek niks voor je Mup?
Misschien een beetje warrig maar de actualiteit staat!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder