‘Achteraf bij nader inzien hebben wij als uw koninklijke familie niets geleerd van achteraf recent gemaakte excuses. Velen zijn deze gebeurtenissen mogelijk vergeten of willen als monarchie volgelingen er niets meer van weten en dat mag.

Het hebben van een ceremoniële zeer vorstelijke betaald en bevoorrechte status  is nu wederom geen voorbeeld is voor ons land waarbij juist onze empathie verder gaat dan met woorden van spijt achteraf

Landgenoten! Speciaal een warm welkom voor de ColumnX schrijvers en lezers! Onze dochter. die u als onderdaan koninklijke hoogheid moet noemen, Amalia18 jaar geworden in haar 19e levensjaar heeft haar verjaardag geheel zelfstandig georganiseerd (via haar koninklijke appgroep WeAre Royalties) en u belastingbetalers hebben de kosten reeds vooraf betaald via de staatskas, maar dat terzijde.

Als vader van 3 dochters Amalia, Alexia en Ariane en alle prinsessen, zeg maar “mijn prinsesjes” en mijn altijd, nou ja meestal glimlachende Maxima als echtgenote van uw koning. Wij allen schamen ons diep en heel diep om niet vooraf met elkaar nagedacht te hebben over de mogelijke schade van ons imago en de pijn bij vele andere 18 jaar geworden landgenoten. Sorry!

Ik heb de lakeien opgedragen het boetekleed weer naar de paleiszolder te brengen en het daar niet meer vandaan te halen zonder mijn toestemming, want weet u dat het gewicht van dit boetekleed een hele zware last is voor hun rug en schouders waarvoor ik achteraf bij nader inzien ook nog eens aansprakelijk kan worden gesteld, maar ook dat terzijde.

Ik wens u allen waar u zich ook bevindt, hetzij in een streng beveiligde omgeving als het EBI te Vught, hetzij alleen met uw zelfgebreide Mart Smeet formaat Noorse trui of waar dan ook nu reeds en dus vooraf een mooi, vuurwerkvrij en gezonde jaarwisseling om achteraf bij nader inzien niet opnieuw mijn excuses aan u te moeten aanbieden omdat ik met andere zaken des leven actiever aan de gang was en mijn functie dan elders zoals dat van het koning en ik u achteraf bij nader inzien en terugkomst opnieuw mijn koninklijke excuses moet aanbieden.

Met Kroondomein jachtvrije openbaar terrein winterse groet!

Mijn tip: Kijkt u allemaal naar mijn Kersttoespraak 2021.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Li · 21 december 2021 op 20:02

Het boetekleed zal ongetwijfeld van hermelijn zijn. Mijn advies is om het, binnen handbereik, op uw hangertje te draperen voor de eerstvolgende keer.

    Nummer 22 · 24 december 2021 op 12:46

    Hermelijn, tsja. ‘ Wij Alexander’.. is geen nazaat van Willem de Zwijger! De naam ach en dan met monarchisten die kwijlen en roepen met oraje hoedjes, vlaggetjes en dat mag. Zoals helaas de dodo is uitgestorven zal ook de monarchie verdwijnen. Excusé moi, mijn lakei roept dat ik de WC pardon ‘ het toilet’ moet doordtrekken.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder