Kijk als je nou 20 helikopters koopt waarvan er nog geen een deugd, zelfs zo erg dat een hoge marineofficier zegt dat ze alleen kunnen vliegen langs de kustlijn om guppy’s te tellen als die daar al zwemmen, maar zeker niet om mensen te helpen die in zee hoge nood hebben, of zelfs maar schepen bij rampen te hulp kunnen komen te staan. Dan doe je pas een goede aankoop volgens onze minister van Oorlogszaken die thuis alleen het bordspel Stratego doet, want voor de rest weet deze minister er geen klap van, want volgens diezelfde minister waren de toestellen in uitstekende staat maar nog niet klaar. Al wel betaald hoor, dat dan weer wel. Want stel je voor dat Nederland een cent schuld bij de buren heeft.

Ja het mag wat kosten hoor. En Wouter Bos heeft zijn draaimachine die al die miljarden eruit perst op hoge snelheid gezet want die voelt de bui al aankomen.

Want wat te denken van het bonnetjes schandaal? Ja een groot schandaal vind ik het dat een Minister President gezellig gaat karten ten koste van de belastingbetaler want hij declareert het gewoon. Zijn dat de normen en waarden waar die knakker het altijd over heeft? En dan een Limburgse Vlaai die nou maar eens normaal Nederlands moet leren praten zeker in zijn vak ene Eurlings die altijd praat alsof hij een gebakje krijgt voor een intervieuw zo blij hij altijd kijkt, die heeft lol voor dat salaris hoor, maar voor 1250 euro een antiek setje kocht voor op zijn werkkamer, een minister die spelletjes voor de pc kocht voor thuis, een minister die voor ruim 1000 boeken kocht onder het mom “Kan ik mij beter inlezen in het komende debat!”

Lul je hebt zelf dat debat uitgelokt door je domme zet, ga dan niet voor 1000 euro boeken kopen terwijl de Rijksgebouwendienst een hele grote zaal heeft van A TOT Z met boeken die met allen en nog wat te maken hebben. Daar zijn ze voor. Voor ministers die geen verstand van hun departement hebben, kunnen zij zich rustig inlezen in de fouten die zij maken. Een minister die regelmatig aan het diner gaat zitten op kosten van juist ons gekke Nederlanders die het allemaal maar pikken. Iedereen loopt daar te declareren, je wordt er doodziek van. Logisch dat wij niet uit die crisis komen, zij zorgen wel dat wij erin blijven…Wat mij opviel dat er niemand van de PVV of de partij van R. Verdonk een declaratie had ingeleverd.Mar dat zijn kamerleden en die declareren bij hun eigen Partij. Geeft de mens toch wel even stof tot nadenken. En alles wordt betaald door ons belastingbetaler, wij die hutje bij mutje bijeen moeten schrapen omdat wij niet inzien dat wij gewoon besodemieterd worden door een stelletje graaihaaien die totaal geen normen en waarden kennen, waarom zou je niet declareren met zo een salaris, ze hebben al geen kosten, ik bedoel de auto wordt betaald, hun woonvoorzieningen worden door de staat betaald. En dan zeuren ze nog over de beveiliging van Wilders? Waar die leipo’s het lef vandaan halen zeg. De Telegraaf beloofde met nog meer te komen, ik vind dit alles al genoeg. Met naam en toenaam komen nu de Oranjes aan de beurt. Wat zal daar in geschrapt worden, die weten niet eens hoe een pleuro eruit ziet, omdat ze alles al krijgen. Want stel je voor dat een Oranje zou moeten betalen!! Nee laten wij Nederlanders gewoon lekker dom doen en dit vooral vergeten bij de volgende verkiezingen. Want kijk, als Wouter Bos zo loopt te klagen over centjes, dan vraag ik mij toch slim af “Hoe komt ie nou aan die 10 dollar om zijn schoenen te poetsen in New York?” Was dit een werkvakantie of een werkoverleg zodat hij tussen de vergadering door even de straat op kon om zijn schoenen te poetsen?

Nederland is mijn Nederland niet meer. Als een Marokkaanse burgemeester in Rotterdam aan de macht is dient hij twee kapiteins, een koning en een koningin, dat kan alleen in Nederland. Daarom halen wij steeds het nieuws in alle landen, als Cohen uit Amsterdam steeds maar lult over “de dialoog aangaan” terwijl er in twee wijken al bijna 18 moskeeën staan, vraag ik mij af hoe die knakkers aan een vergunning komen. Moet ik eens flikken om een vergunning aan te vragen om een serre in mijn eigen tuin aan te bouwen. Voordat ik aan de beurt ben is het huis al in staat van ontbinding, net als ik denk ik…


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

11 reacties

Saya_Surya · 12 september 2009 op 08:50

mwah, stevig stukje maatschappijkritiek, jammer dat het zo gekleurd is.

klapdoos · 12 september 2009 op 10:39

Saya ik ben niet links of rechts, loop altijd rechtdoor maar constateer met mijn 40 procent kleurenlindheid wél de fouten die de regering en de kamerleden maken. Noem jij dat maatschappijkritiek, ik vraag mij af wat jij bedoelt…
groet van leny

Chucky · 12 september 2009 op 14:08

Hoewel ik je woede begrijp had ik het wat genuanceerder gebracht want in mijn ogen doen sommige woorden afbreuk aan je boodschap

klapdoos · 12 september 2009 op 14:28

Chucky dit is nou eenmaal mijn schrijfstijl, ik ga niet genuanceerder schrijven omdat mij en alle belastingbetalers onrecht aan is gedaan. Je hoort er geen hond meer over, oftewel gooi maar weer onder het kleed, veegt zo lekker weg. Ik ben net zo genuanceerd als die declaratiepinners die wij nog moeten betalen ook. Kan ik het nog genuanceerder neerzetten zodat men eindelijk begrijpt dat iedereen in de maling wordt genomen? Ik incluis??? 😆 😆 Gewoon blijven lachen zeg ik altijd maar, het is vechten tegen de bierkaai en aangezien ik niet drink is het dweilen met de kraan open..
Groet van Leny

Saya_Surya · 12 september 2009 op 15:23

Gekleurd: gezien door jouw bril, behoorlijk over één kam geschoren.

Chucky · 12 september 2009 op 17:32

Klapdoos, een ieder doet het zo als hij of zei het het best acht en ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben 😆 Het is zoals een tv bekende ooit zei : foral dohr gahn 😉

arta · 12 september 2009 op 23:05

Met alle respect voor jouw mening, maar ik ben het zelden zó oneens geweest met een column.
Van stukjes als:[quote]Nederland is mijn Nederland niet meer. Als een Marokkaanse burgemeester in Rotterdam aan de macht is dient hij twee kapiteins, een koning en een koningin, dat kan alleen in Nederland. Daarom halen wij steeds het nieuws in alle landen, als Cohen uit Amsterdam steeds maar lult over “de dialoog aangaan” terwijl er in twee wijken al bijna 18 moskeeën staan, vraag ik mij af hoe die knakkers aan een vergunning komen. Moet ik eens flikken om een vergunning aan te vragen om een serre in mijn eigen tuin aan te bouwen. Voordat ik aan de beurt ben is het huis al in staat van ontbinding, net als ik denk ik…[/quote]gaan mijn haren stijl overeind staan. Ook ik ben het met bepaalde dingen niet eens in Nederland, maar ben er trots op dat er plaats genoeg is voor (aanhangers van) geloofshuizen van elke religie, dat er plaats is voor verschillende culturen, afkomsten.

Saya_Surya · 13 september 2009 op 07:51

[quote]gaan mijn haren stijl overeind staan.[/quote]

Dan heb je een goede stijltang zeker 😆

I’m sorry. That was totally inappropriate. ’t is ook vroeg. :hammer:

arta · 13 september 2009 op 11:23

😀

klapdoos · 13 september 2009 op 11:25

Bedankt voor jullie eerlijke commentaren, ben altijd blij dat ik wat feedback krijg, daar kan ik alleen maar van leren.

innerchild53 · 20 september 2009 op 14:12

Wat is er mis met dit verhaal? Het klopt toch allemaal wat er geschreven staat. Dus niet zeuren mensen, denk er maar eens goed over na. :wave: :wave: :wave:

Geef een antwoord