Houden jullie ook zo van een feestje? Ik zeker, met de voetjes van de vloer en stampen maar! De een met alcohol en de ander zonder alcohol. Ik moet je eerlijk vertellen dat ik met een glas bier nog veel meer plezier heb op een uitgaansavond, maar ik drink dan ook vaak een biertje teveel. Ik geniet er ook zo van. Dat wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor mensen die niet drinken. Helemaal goed, want dat scheelt je een paar kilo’s per weekend en ik moet daarvoor nog harder hardlopen. Het valt mij altijd op bij het begin van de avond als ik uit ben dat mensen soms het moeilijk vinden om als eerste te gaan dansen. Dit doet mij altijd denken aan die mooie tijd op de basisschool. Dat iedereen langs de kant stond met een zwetend voorhoofd en dat niemand durft te dansen. Ik vind dit altijd zo jammer en met deze herinnering ga ik altijd maar beginnen met een lompe dans, die vaak niet echt aansluit op de muziek. Dan heb ik alsnog binnen een half uur een zwetend voorhoofd, wat gelukkig niet verder gaat dan mijn oksels. Niet echt relevant, maar altijd leuk om te weten. Waar zweet jij?

Je moet natuurlijk ook een beetje schaamteloos zijn en ik dans ook zonder schaamte. Mijn idee is dat mensen denken dat ze voor aap staan als ze beginnen te dansen. Wat maakt het uit? Kunnen we toch allemaal aap spelen. Maar gelukkig gaan de mensen toch het dagelijkse ritme opzij door een alcoholische versnapering of door een spontane HDHD aanval. En in de meeste gevallen wordt het dan toch een plezierige avond, want ben namelijk niet in de kroeg om alleen maar te praten over de dagelijkse sleur van het leven.

Ik moet je eerlijk vertellen dat het s’ morgens ook geen feest is voor mij, als ik namelijk het nodige overbodige alcohol heb gedronken de voorgaande avond, heb ik allemaal last van bijzondere kwaaltjes.

Droge mond, misselijk en hoofdpijn en dan na te gaan dat je een lange zaterdag nog moet werken, want vrijdagavond blijft mijn favoriete uitgaansavond. Er bestaat gelukkig in deze gevallen van moeilijk opstaan energiedrankjes. Twee blikjes Energie is ook nog eens lekker ongezond, maar ach ik moet ergens aan doodgaan. Ik wil toch lekker uitgaan, ook al heb ik de volgende dag mijn dagelijkse verplichtingen. Ik doe het mezelf gewoon weer steeds aan en leer het nog steeds niet, want gezelligheid kent geen tijd.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

Mup · 9 januari 2008 op 16:00

Je zinnen lopen wel lekker. Las net in de kroeg dat er vragen zijn over wanneer nu een stuk een column of een blogverhaal is. Ik kom daar nooit zo goed uit, maar vindt dit een blogverhaal.

Tot de volgende column,

Groet Mup.

Siebe · 9 januari 2008 op 18:50

Wow!

Wat een fascinerende column van deze nieuwe auteur.
In zo’n bijzondere, vernieuwende en unieke stijl ook.

Schrijf alsjeblieft meer meer meer!!

Fijen krest,

S

Dees · 9 januari 2008 op 19:41

😆 😆 😆

Ow, ik vind het bijna erg om hier om te lachen… Mja, ik lig hier echt blauw 😀

Fries kreng!

Grumpy-old · 9 januari 2008 op 20:17

Lekker leuk,vet,zweterig, kroegverhaal 😆

[quote]spontane HDHD aanval[/quote]
is dat een graad erger dan ADHD?

Greetz
Grumpy

arta · 9 januari 2008 op 20:18

Weer zo’n staaltje van: de reacties zijn leuker dan de column…
😆 😆

SIMBA · 9 januari 2008 op 20:27

[quote]met de voetjes van de vloer en stampen maar! [/quote]
Moet je me toch eens voordoen; met de voetjes van de vloer stampen :eh:
[quote]Droge mond, misselijk en hoofdpijn – want gezelligheid kent geen tijd.[/quote]
Het is maar wat je gezellig noemt 😀

pally · 9 januari 2008 op 20:55

Siebe , jij hebt de quiz ‘Raad de auteur’in de catagorie; slap geouwehoer gewonnen hoor! 😆 😆 Jij mag door naar de volgende ronde.

groet van Pally

Level1 · 9 januari 2008 op 21:06

Pally, de columns die jij schrijft is geen geouwehoer? Deze hele site bestaat uit slap geouwehoer van mensen 😆 Alleen mensen maken het mooi door er een mooi verhaal van te maken. Ik ben direct en ga niet om een verhaal heen draaien, dat is mijn stijl.

Dees · 9 januari 2008 op 21:20

[quote]stijl[/quote]

Noem je dat zo? 😀

Dit was de allermoeilijkste RWIB allertijden 😀

Ma3anne · 10 januari 2008 op 08:16

Is deze column een kwestie van uithuilen, een nieuwe naam nemen en opnieuw beginnen op level1? je moet al wat verzinnen om toch gelezen te worden, nietwaar. 😆

pally · 10 januari 2008 op 13:27

Ja , hoor, 1e verdieping,

Natuurlijk zijn mijn columns ook geouwehoer!
Maar het gaat om de verpakking, hè?
En als je stijl gouwehoer is zonder verpakking, tja, dan is het dus gewoon geouwehoer en geen column. Zo simpel is dat en je lezers bepalen of het het een is of het ander, de schrijver niet.

Een goeie vertegenwoordiger kan zelfs een drol verkopen!

groet van Pally

Trukie · 11 januari 2008 op 05:57

Achter iedere schrijver zit een mens van vlees en bloed en met gevoel.

Kijk hem eens recht in de ogen en formuleer dan nog eens.

Ik vind dit een heel menselijk stukje. ´s Avonds het mannetje, ´s ochends ook het mannetje, is een nobel iets.
Mij lukt het niet. ´s Ochtends na het stappen ben ik meer een uitgeknepen dweil.

Dees · 11 januari 2008 op 09:11

In dit geval achter iedere 2 schrijvers Trukie 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder